Koe ja näe matkalla!

Rakveren linnoitus

Rakveren kaupungin yläpuolella kohoavan linnoituksen vanhimmat osat ovat peräisin jo 1500 -luvulta. Talviaikaan voit käyskennellä linnoituksen ympäristössä ja ihastella kohoavia muuria. Kesäaikaan linna kätkee sisäänsä valtavan määrän jännittävää tekemistä: voit osallistua kynttilöiden valmistamiseen tai turnajaisiin, pelata shakkia jättinappuloilla, katsella miekkataisteluesityksiä tai keskiaikaista jalkapallomatsia. Linnoituksessa on myös eläimiä joita pääsee rapsuttelemaan. Pehmomiekoila voi itsekin koittaa taistelua ja jousiammuntapaikalla opetellaan tähtäämään.
Kesäisin linnoituksessa toimii myös ravintola, joka tarjoaa keskiaikaisia herkkuja ja juominkeja.

Viron poliisimuseo

Viron talviurheilumuseo

Otepään talviurheilumuseo avattiin Tehvandin stadionrakennuksessa 9.2.2011 Viron urheilumuseon osastona. Näyttelyn kruununjalokivenä ovat Viron talviurheilijoiden voittamat mitalit ja palkinnot olympiakisoista sekä muista suurkilpailuista, talviurheilijoiden kilpailuvarusteet ja -vaatteet.
Kiinnostuneet voivat testata kykyjään Tehvandin nousussa ja vertailla nopeuttaan huippu-urheilijoiden kilpailunopeuksiin. Voi seurata lumen syntyä ja tutustua suksien voitelun salaisuuksiin.

Orun puisto ja linnan rauniot

Toilan kylpylän vieressä, noin kahden tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta itään sijaitsee Orun puisto. Paikalla oli aikoinaan myös linna, mutta se tuhoutui täysin toisessa maailmansodassa. Puisto on kunnostettu ja sieltä on kauniit näköalat merelle. Puistossa voi nykyään tutustua erilaisiin puu- ja pensaslajeihin, löytää hopealähteen luolan sekä nauttia merinäköalasta ja auringonlaskusta pääskysenpesässä.

Jägalän vesiputous

Jägalan vesiputous sijaitsee Jägalan joen alajuoksulla lähes 4 kilometriä ennen kuin joki laskee Suomenlahteen. Putous on lähes 8 metriä korkea ja yli 50 metriä leveä. Putous on Viron levein luonnollinen vesiputous.
Putous on omaperäisen näköinen talvella, kun jäätyneet vesimassat muodostavat jääseinän, jossa on suuria jääpuikkoja. Putouksen reunasta riippuvan jään ja putouksen seinän väliin voi muodostua molemmin puolin jään rajoittama tunneli.

Kadriorgin puisto ja palatsi

Tallinnan keskustan itäosaan sijoittuu kaunis Kadriorgin alue palatseineen. Kadriorgin palatsi on valmistunut 1718 Pietari Suuren tilauksesta. Barokkipalatsissa toimii tällä hetkellä Viron taidemuseon ulkomaisen taiteen museo. Palatsin ympärillä on upea puisto, jossa on mm. Joutsenlampi ja japanilainen puutarha. Alueelta löytyy myös muita rakennuksia, kuten vartiotupa, vierastalo, paviljonki ja keittiörakennus, joista viimeisessä toimii Mikkelin museo

Võsun uimaranta

Paikallisten suosima Võsun uimaranta sijaitsee Lahemaan kansallispuistossa reilu 30 minuutin ajomatkan päässä Rakveren kaupungista ja n. tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta.

Rannalta löytyy pukukopit ja kuivakäymälä, ja rannalla on WiFi. Kesällä rannalta voi ostaa virvoitusjuomia ja pientä syötävää, lähimmät ruokapaikat sijaitsevat Võsun kaupplassa n. 200 m rannalta.

Loikoile auringossa, pulahda virkistävässä meressä tai pelaa rantalentopalloa. Lapsille löytyy läheltä leikkikenttä, jossa he voivat temmeltää.

Lahemaan kansallispuisto

Lahemaan kansallispuisto sijaitsee Viron pohjoisrannikolla, vajaan tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta ja Rakveresta. Lahemaalle pääset luonnonrauhaan patikoimaan kaupungin vilskeestä.

Lahemaan kansallispuistosta löytyy rantoja, upeita suomaastoja, mäntymetsiä, rantatörmiin leikkautuneita jokia sekä jääkauden alueelle kuljettamia siirtolohkareita. Lahemaan metsissä asustaa paljon villieläimiä, mm. hirviä, villisikoja, karhuja, ilveksiä ja kettuja.

Lahemaan kansallispuistossa kannattaa ainakin käydä Virun rämesuolla, jonka keskelle on rakennettu näköalatorni. Tornille pääsee pitkospuita pitkin, jota pitkin myös pyörätuolilla ja lastenvaunuilla kulkeminen onnistuu. Mielenkiintoisia kyliä Lahemaan alueella on Altajan kalastajakylä sekä Käsmun kylä, jossa voi tutustua merenkulun historiaan.

Lahemaan kansallispuisto on yksi Viron tärkeimpiä metsän suojelusalueilta.

Sillamäen kaupunki

Sillamäen kaupunki sijaitsee Suomenlahden rannalla, Sõtke-joen suulla. Toisen maailmansodan jälkeen kaupunkiin perustetiin öljyliuskemalmin käsittelytehdas, jossa lopputuotteeksi saataisiin uraanioksideja. Teollisuutensa vuoksi kaupunki oli neuvostoaikaan tunnettu suljettuna kaupunkina, aina vuoteen 1991 asti.
Nykyään kaupungissa voi kohdata sodanjälkeisiin stalinismin ajan rakennuksiin, klassisiin puistoteihin ja museoihin. Kaupunki kehittyy jatkuvasti ja sen keskustan rakennuksia korjataan. Keskustan pääväylä johtaa suoraan mereen, näköalaa pääsee ihastelemaan kulttuuritalon portailta.

Palmsen kartano ja ulkomuseo

Lammasmäe lomakeskus

Alle puolen tunnin ajomatkan päässä Rakveresta sijaitseva Lammasmäen lomakeskus tarjoaa irtioton keskelle luonnon rauhaan.

Lomakeskus on tunnettu erilaisista saunoistaan joita pystyy vuokraamaan. Löylysaunojen lisäksi valikoimassa on savusauna, virolainen sauna ja hieman matalalämpöisempi hörysauna jonka yhteydessä voi tehdä hemmotteluhoitoja, kuten turvenaamion tai suolakuorinnan.

Paikan päällä on myös paljon aktiviteettimahdollisuuksia. Mikset lähtisi kanootilla ihailemaan Kunda joen maisemia, pelaisi tennistä tai rantalentopalloa, kokeilisi jousiammuntaa tai kirveenheittoa.

 

Viron kaivosmuseo ja Kohtlan kaivos

Noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta sijaitsee Viron kaivosmuseo ja Kohtlan kaivos. Kaivosmuseo on ainutlaatuinen paikka, sillä missäpä muualla, kuin maan alla näet, kuulet, maistat ja tunnet saman kuin mitä maan alla monia kymmeniä vuosia sitten raskasta päivittäistä työtään tehneet miehet.
Kaivosmuseon sijoittuu vanhaan Kohtlan kaivokseen. Sen maanpäällisessä osassa palvelee rikastusmuseo, , joka esittelee sinulle palavan kiven matkan maan päälle. Kertoo energian synnystä ja siitä, mitä energia-alalla tulevaisuudessa tulee tapahtumaan.
Maan alle laskeuduttaessa kohtaat Viron kaivostoiminnan historian kirjaimellisesti. Kapeissa, pimeissä ja kosteissa tunneleissa näet välineistöä ja kuulet kaivosmiesten elämästä.