Näe ja koe matkalla!

Rakveren linnoitus

Rakveren kaupungin yläpuolella kohoavan linnoituksen vanhimmat osat ovat peräisin jo 1500 -luvulta. Talviaikaan voit käyskennellä linnoituksen ympäristössä ja ihastella kohoavia muuria. Kesäaikaan linna kätkee sisäänsä valtavan määrän jännittävää tekemistä: voit osallistua kynttilöiden valmistamiseen tai turnajaisiin, pelata shakkia jättinappuloilla, katsella miekkataisteluesityksiä tai keskiaikaista jalkapallomatsia. Linnoituksessa on myös eläimiä joita pääsee rapsuttelemaan. Pehmomiekoila voi itsekin koittaa taistelua ja jousiammuntapaikalla opetellaan tähtäämään.
Kesäisin linnoituksessa toimii myös ravintola, joka tarjoaa keskiaikaisia herkkuja ja juominkeja.

Jägalän vesiputous

Jägalan vesiputous sijaitsee Jägalan joen alajuoksulla lähes 4 kilometriä ennen kuin joki laskee Suomenlahteen. Putous on lähes 8 metriä korkea ja yli 50 metriä leveä. Putous on Viron levein luonnollinen vesiputous.
Putous on omaperäisen näköinen talvella, kun jäätyneet vesimassat muodostavat jääseinän, jossa on suuria jääpuikkoja. Putouksen reunasta riippuvan jään ja putouksen seinän väliin voi muodostua molemmin puolin jään rajoittama tunneli.

Palmsen kartano ja ulkomuseo

Sagadin kartano

Sagadissa sinua tervehtii komea 1700-luvulta peräisin oleva marjapuuronpunainen päärakennus, barokkityylinen porttitorni sekä keskusaukiota säännöllisenä muodostelmana ympäröivät sivurakennukset ja valkeat kaariholvit. Vanhat aitat, tallit, navetat ja muut pihan rakennukset toimivat nykyään muissa tehtävissä, kuten esimerkiksi luontokouluna, metsämuseona, hotellina ja ravintolana. Sagadin kartanon nykyinen omistaja on Viron Metsähallitus ja rakkaus metsään ja luontoon näkyykin kartanon alueella ja sen toiminnassa. Sagadin kartano sijaitsee vain noin 90 kilometrin päässä Tallinnasta Lahemaan kansallispuistossa.

Viljandin ritarilinnan rauniot

Tarton ja Pärnun puolivälissä, noin tunnin ajomatkan päässä molemmista on Viljandin kaupunki. Kaupungin kuuluisin nähtävyys on Viljandin ritarinlinnan rauniot.
Entisen virolaisten linnan paikalle alkoi kohota kivilinnoitus vuonna 1224. Lopullisen muotonsa ja kokonsa linnoitus sai 1500-luvun alkuun mennessä. Ritarilinnasta on jäänyt Ruotsin, Puolan ja Venäjän välisten sotien vuoksi pystyyn vain muutama kiviseinä. Linnan raunioista ja sen ympärillä olevasta puistosta tuli viljandilaisten virkistysalue jo viime vuosisadan alussa. Yli 13 metriä syvän vallihaudan ylikulkureitiksi asennettiin vuonna 1931 riippusilta Kaivomäeltä, jotta kaupungista pääsisi linnamäelle. Raunioilta avautuu kaunis näköala Viljandin järvelle.

Olustveren kartano

Olustveren kartano sijaitsee n. puolessa välissä Pärnua ja Tarttoa ja se on yksi parhaiten säilyneistä kartanokokonaisuuksista Virossa.

Kartanon päärakennus on Jugendtyylinen, lisäksi alueelta löytyy mm. hallintorakennus, punatiilinen karjapiha sekä viinatehdas. Ihmeteltävänä on myös erikoinen metallikattoinen veivattava kaivo, joka on hyvin omaperäinen. Kartanon keskellä on Kartanon puisto sekä vanhojen puiden puistokuja, jossa voi levähtää eri rakennuksiin tutustumisen välillä. Rakennusten sisältä löytyy mm. täytettyjä lintuja, puuhevosia ja antiikkikalusteita.

Kartanossa on edelleen elämää sillä siellä toimii käsityö-ja villatupa, sepänpaja, savipaja ja viinatehdas.

 

Lahemaan kansallispuisto

Lahemaan kansallispuisto sijaitsee Viron pohjoisrannikolla, vajaan tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta ja Rakveresta. Lahemaalle pääset luonnonrauhaan patikoimaan kaupungin vilskeestä.

Lahemaan kansallispuistosta löytyy rantoja, upeita suomaastoja, mäntymetsiä, rantatörmiin leikkautuneita jokia sekä jääkauden alueelle kuljettamia siirtolohkareita. Lahemaan metsissä asustaa paljon villieläimiä, mm. hirviä, villisikoja, karhuja, ilveksiä ja kettuja.

Lahemaan kansallispuistossa kannattaa ainakin käydä Virun rämesuolla, jonka keskelle on rakennettu näköalatorni. Tornille pääsee pitkospuita pitkin, jota pitkin myös pyörätuolilla ja lastenvaunuilla kulkeminen onnistuu. Mielenkiintoisia kyliä Lahemaan alueella on Altajan kalastajakylä sekä Käsmun kylä, jossa voi tutustua merenkulun historiaan.

Lahemaan kansallispuisto on yksi Viron tärkeimpiä metsän suojelusalueilta.

Vihulan kartano

Puolen tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta itään sijaitsee Vihulan kartano. Lahemaan kansallispuistossa sijaitseva Vihulan kartano on mainittu kirjallisissa lähteissä ensimmäisen kerran vuonna 1501. Nykyiset kartanorakennukset rakennutti Vihulan von Schubertit vuosina 1820–1880. Kartano on kokonaan kunnostettu ja siinä toimivat nykyään suosittu ravintola ja kylpylähotelli. Myös kartanon miljöö on kaunis, sillä se sijaitse aivan järven rannalla. Kartanossa pidetään konsertteja ja kokouksia ja järjestetään vastaanottoja ja häitä. Kartanoa saa käydä ihailemassa vapaasti ulkoapäin.