Kiehtovan kulttuurimaan Portugalin parhaat palat

Portugali tarjoaa poikkeuksellisen valikoiman erilaisia ​​maisemia vain lyhyen matkan päässä toisistaan. Maan ainutlaatuinen kulttuuriperintö, loistava keittiö, hienot viinit ja vieraanvaraiset ihmiset hurmaavat kävijänsä.

Portugali kiehtoo erilaisuudellaan ja monipuolisuudellaan. Portugalin kohta yhdeksänsataavuotisen historian aikaisten rakennustaiteen monumenttien rikkaus on hämmästyttävän suuri ja levittäytyy koko maahan linnoituksina, linnoina, luostareina ja kirkkoina. Portugali elää historiassa ja nykyhetkessä, sen
vieraanvaraisten ja ystävällisten ihmisten huoleton elämäntapa tarttuu hetkessä myös vierailijaan.

Atlantin suulla, Tejo-joen varrella sijaitsevassa Lissabonissa on historiaa, perinteikkyyttä ja viehättävää ajan patinaa, mutta myös kiinnostavaa, kosmopoliittia nykymenoa. Portugalin pääkaupunki on kodikas ja tuttavallinen, tunnelmaltaan kiireetön ja nautiskeluun yllyttävä.

Manner-Portugalin pohjoisosa lumoaa vehreydellään, laaksoillaan ja metsäisillä mäenrinteillään. Atlantiin virtaavien jokien uljaita törmiä koristavat hauskasti porrastetut viiniviljelmät. Portviinin, portugalilaisista viineistä tunnetuimman, valmistusprosessiin tutustutaan Porton naapurissa, Vila Nova da Gaian viinikellareissa.

Porton kaupunki on sekoitus modernia menoa ja viehättävää vanhan kaupungin tunnelmaa. Douro-joen rannalla sijaitsevassa kaupunginosassa on kauniita, värikkäitä vanhoja rakennuksia ja eloisia terasseja ja ravintoloita. Alue kuuluu Unescon maailmanperintölistalle, ja siellä on käyty kauppaa vuosisatojen ajan. Matkamme vie Aveiroon, jota kutsutaan Portugalin Venetsiaksi kaupungin läpi virtaavien kanaalien vuoksi ja jossa ihastuttavat koristeelliset ja värikkäät jugend-tyyliset talot. Viehättävä Óbidos on keskiaikaisten muurien ympäröimä postikorttimaisen kaunis pikkukaupunki, joka tunnetaan myös mainiosta suklaakupposesta nautiskeltavasta ginjinha-juomasta.

Lisämaksullinen retki kuljettaa satumaiseen Sintran kaupunkiin, joka tunnetaan useista palatseistaan sekä komeasta linnoituksestaan vehreän kukkulan laella. Toinen retki suuntaa Bragaan, yli 2000 vuotta vanhaan kristilliseen kaupunkiin Minhon viinialueelle sekä Guimarãesin pikkukaupunkiin, joka on yksi merkittävimmistä historiallisista kaupungeista Portugalissa.

Huristele perinteisellä keltaisella ratikalla Lissabonissa
Maistele paikallisia portviinejä
Testaa paikallista herkkua "Ovos Moles de Aveiroa"
Ihastele Aveiron jugend-rakennuksia kanaaliveneen kyydistä
Näe Óbidosin kaupunki, joka itsessään on kuin ulkoilmamuseo

Matkat

Portugalin kiertomatka Lissabonista Portoon

Helsinki - Lissabon
Lissabon
Lissabon, lisämaksullinen retki Sintraan
Lissabon - Óbidos - Aveiro
Aveiro - Porto
Porto, lisämaksullinen retki Bragaan ja Guimarãesiin
Porto
Porto - Helsinki
7 yön matka (3 yötä Lissabonissa, 1 yö Aveirossa, 2 yötä Portossa ja 1 yö paluulennolla). Lähtöpäivät vuonna 2022: 25.9. ja 9.10.


Reitti ja kohteet

Tietoa
Päivälämpötilat
tammikuu
13 °C
huhtikuu
15 °C
heinäkuu
21 °C
lokakuu
18 °C
Tietoa
Päivälämpötilat
tammikuu
13 °C
huhtikuu
18 °C
heinäkuu
25 °C
lokakuu
21 °C
Tietoa
Päivälämpötilat
tammikuu
12 °C
huhtikuu
18 °C
heinäkuu
25 °C
lokakuu
20 °C