Länsi-Suomen road trip matkat

Kesä antaa loistavan mahdollisuuden tutustua kotimaan upeisiin maisemiin! Länsi-Suomesta löytyy nähtävää ja tekemistä koko perheelle. Nauti aurinkoisista päivistä Yyterin hiekkadyyneillä, juo kupponen kahvia Aurajoen rannalla, vuokraa kanootti Ruissalosta ja lähde retkelle tai vie lapset tutustumaan Naantalin Muumimaailmaan.

Länsi-Suomi on täynnä toinen toistaan upeampia paikkoja, joihin kannattaa tänä kesänä ehdottomasti lähteä tutustumaan. Välimatkat eivät ole pitkät, joten auton ajelun lomassa ehtii oikeasti rentoutuakin. Matkan varrella on isompia kaupunkeja, idyllisiä pienempiä kaupunkeja puutaloalueineen, meren kimmelystä ja hiekkadyynejä. Omalla autolla matkustaminen antaa vapauden pysähtyä siellä missä huvittaa!

Polski meressä tai Yyterin kylpylän poreissa, ota aurinkoa ja pelaa rantalentopalloa uniikissa ympäristössä Yyterin hiekkadyyneillä tai lähde tutkimaan mitä Porin kaupungilla ja Kirjurinluodolla on annettavaa. Voit myös vierailla omaleimaisessa puutalokaupungissa Reposaaressa.

Porin ja Yyterin yhteydessä kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa idylliseen Kristiinankaupunkiin, jossa voit viettää päivän ihailemalla tunnelmallista puutaloaluetta ja koko kaupungin pituista rantaviivaa sekä herkutella lounasta merellisissä maisemissa.

Porin ja Turun väliin jää myös toinen upea puutaloidylli, Vanha Rauma, jossa värikkäät puutalot hehkuvat auringossa ja asukkaiden kesäiset puutarhat kukoistavat. Vanha Rauma on UNESCOn maailmanperintökohteenakin tunnettu, joten pysähtyminen ehdottomasti kannattaa.

Matkalle voit valita majoituksen joko Turusta tai Naantalista. Turussa riittää tekemistä kaikille. Löytyy historiaa ja nähtävyyksiä, rentoa tunnelmaa Aurajoen laidalla, aktiviteetteja Samppalinnanmäellä ja vehreät ulkoilumaastot Ruissalossa. Naantalin merenrantakaupungissa perheitä houkuttelee Muumimaailma ja Väskin seikkailusaari, pariskunnat ehkä haluavat viettää aikaansa vierasvenesataman ympärillä olevilla aurinkoterasseilla ja vanhaa kaupunkia tutkien.

Miksi lähteä Länsi-Suomeen omalla autolla?
Näe monta kohdetta samalla matkalla
Omalla autolla matkustamisen vapaus
Yyterin uniikit hiekkadyynit
Ruissalon upeat ulkoilumaastot
Turussa historian havinaa
Naantalin kesäinen tunnelma

Matkat

Omalla autolla Yyterin hiekkarannoilta Turkuun

Kristiinankaupunki-Pori
Pori ja Yyteri
Pori-Rauma-Turku
Turku


Omalla autolla Yyterin hiekkarannoilta Naantaliin

Kristiinankaupunki-Pori
Pori ja Yyteri
Pori-Rauma-Naantali
Naantali


Omalla autolla Turusta Yyterin hiekkarannoille

Turku
Turku-Rauma-Pori
Pori ja Yyteri
Pori-Kristiinankaupunki


Omalla autolla Naantalista Yyterin hiekkarannoille

Naantali
Naantali-Rauma-Pori
Pori ja Yyteri
Pori-Kristiinankaupunki


Parhaat vinkit matkalle

Reitti ja kohteet

Reittikartta
Tietoa
Aikaero
Väkiluku
Kieli
suomi
Valuutta
Päivälämpötilat
tammikuu
-4 °C
huhtikuu
8 °C
heinäkuu
22 °C
lokakuu
8 °C
Tietoa
Aikaero
Väkiluku
Kieli
suomi
Valuutta
Päivälämpötilat
tammikuu
-4 °C
huhtikuu
8 °C
heinäkuu
21 °C
lokakuu
7 °C
Tietoa
Aikaero
Väkiluku
Kieli
suomi
Valuutta
Päivälämpötilat
tammikuu
-4 °C
huhtikuu
8 °C
heinäkuu
22 °C
lokakuu
8 °C