Näe ja koe matkalla

Düsseldorfin vanhakaupunki

Düsseldorfin vanhakaupunki sijoittuu kauniille alueelle Rhein joen varteen. Ihastuttavat kapeat kujat on kehystetty kauniilla vanhoilla rakennuksilla. Alueelta löydät niin oluttupia kuin moderneja drinkkibaarejakin. Kannattaa maistaa myös paikallista altbieriä. Rhein -joen rannalta löydät myös monta kahvilaa kauniista jokimiljööstä.

Hellers am Volksgarten (Biergarten)

Volksgarten puistossa Kölnin keskustassa sijaitseva Hellers on yksi kaupungin suosituimpia biergarteneita. Kauniista ja siististä puistosta löytyy myös leikkikenttiä ja vanhan linnoituksen rauniot. Novotel -hotellilta on biergarteniin 1,5 kilometrin kävelymatka.

Erdinger Weißbräun

Erdinger Weißbräun tuotteet tunnetaan ympäri maailmaa ja panimon tuotteille on perustettu jopa oma fan clubinsa. Myös fanituotteita kuten paitoja ja lippiksiä panimolta löytyy. Erdingerin kaupungissa sijaitsesta panimosta löydät fanikaupan ja siellä on myös mahdollisuus osallistua ohjattuihin kierroksiin panimolla. Panimolta löytyy runsaasti myös alkoholittomia tuotteita. Panimon Visitor Centerin löydät osoitteesta Franz-Brombach-Straße 1, 85435 Erding.

Mercedes-Benz Museo

Saksa on autoilumaa, ja Stuttgart on yksi sen autoilukaupungeista. Kaupungissa sijaitsee myös saksalaisen autoilun yksi kruununjalokivistä Mercedes-Benz -automerkin museo. Jo pelkkä rakennus on mielenkiintoinen, mutta se kätkee sisälleen paljon autoalan historiaa joka on kiinnostavaa katseltavaa myös ei-autodiggareille. Kahdeksan kerroksinen museo esittelee niin ensimmäiset höyrykäyttöiset puksuttimet kuin kilpa-autoilun helmetkin. Näyttelystä löytyvät myös mersun kuormaautot ja bussit. Museon löydät tietenkin mersukadulta: Mercedesstraße 100, 70372 Stuttgart

Porsche museo

Kauniit, vauhdikkaat ja hintavat autot ovat Stuttgartin tunnus. Ei siis ihme, että kaupungissa voit vierailla myös Porsche museossa. Zuffenhausenin kaupunginosassa Porsche-Platzilla sijaitseva museo on jo ulkoa päin mielenkiintoinen. Sisältä löytyy mielenkiintoinen kattaus porscheilun historiaa. Autoihin tutustumisen lisäksi voit lisähintaan myös tilata museosta koeajon yhdellä museon autoista. Halpaa se ei ole, mutta varmasti ainutlaatuista.

Hohenzollernbrücke -rakkauslukkosilta

Tällä sillalla on valtava määrä solmittua rakkautta. Kölnin kuuluisa silta kantaa lukemattoman määrän rakastuneiden ihmisten kiinnittämiä riippulukkoja. Kun lukko on laitettu kiinni kaiteeseen, sen avain heitetään veteen. Lukko on merkki yhteen lukituista sydämmistä.

Düsseldorfin karnevaalit

Düsseldorf on kuuluisa karnevaaleistaan ja erityisesti värikkäästä ja iloisesta karnevaalikulkueestaan. Karnevaaleja vietetään helmikuussa ja niiden aikataulut vaihtelevat vuosittain, joten kannattaa tarkistaa ajankohta Düsseldorfin turisti-infosta.

Schlossplatz

Schlossplatz on Stuttgartin sydän ja sen suurin aukio. Se sijaitsee aivan kaupungin keskustassa. Aluetta kehystää 1700-luvun lopulla rakennettu Neues Schloss. Kauniin historiallisen arkkitehtuurin lisäksi aukio on tunnettu kauniista puistostaan ja istutuksista.

Augsburgin Ratskeller (biergarten)

Augsburgin Ratskeller on kaupungin suosituimpia ravintoloita. Raatihuoneen kellari ravintolan lisäksi ravintolalla on myös yksi kaupungin suosituimpia biergarteneita. Löydät biergartenin osoitteesta Rathausplatz 2, Augsburg.

Kölnin tuomiokirkko

Tuomiokirkko on Kölnin tärkein tunnus. Katolilainen tuomiokirkko on myös tärkeä arkkitehtuurinen kohde. Jylhät tornit kohoavat 157 metrin korkeuteen ja itse kirkon harjakin on yli 60 metrin korkeudessa. Kirkon historia on vivahteikas ja sitä on purettu ja rakennettu monissa ajankohdissa. Nykyisen ulkomuotonsa kirkko sai 1800 -luvun alussa. Tuomiokirkko kärsi vaurioita toisessa maailmansodassa, kun siihen osui 14 suurta pommia ja 70 palopommia sekä tykistötulta ja muita ammuksia. Kirkkoa on pommitusten jäljiltä peruskorjattu, mutta vaurioita on yhä nähtävissä sen pinnoissa.

Riegele olutpanimo

Riegele panimo on Augsburgin kuuluisin olutpanimo. Panimon tiloissa Augsburgissa järjetetään kierroksia ja maistijaisia, mutta oluttuotteita löydät ympäri kaupunkia monista ravintoloista.

Augsburger Bierfestival

Augsburgerin olutfestivaalit on järjestetty jo yli 15 vuoden ajan. Toukokuun lopussa järjestettävä festivaali kerää asiakkaita ravintoloihin ja biergarteneihin.

Craft Beer Festival Cologne

Festivaalit keräävät toukokuun lopussa yli 6o eri käsityöläis panimoa kertomaan tuotteistaan ja jakamaan maistiaisia Kölnin keskustaan. Olutpanimoita saapuu paitsi Saksasta myös Englannista, Belgiasta ja Ranskasta. Kaksi päiväisillä festivaaleilla pääsee myös maistelemaan street food kojujen herkkuja. Festivaalien ajankohta vaihtelee hieman vuosittain. Tarkemman tiedon saat festivaalin kotisivulta.

 

Cannstatter Volksfest (Biefestival in Stuttgart)

Vuosittain Stuttgartissa pidettävä festivaali kokoaa laajalti väkeä yhteen. Festivaalit sijoittuvat syyskuun loppuun ja lokakuun ensimmäiselle viikolle. Ohjelmassa on paljon tapahtumia, pop-up ravintoloita, viljelijöiden toria ja tivolihuumaa.

Erdingin panimokierros

Erdinger Weißbier panimo tarjoaa kierroksia, joilla pääset tutustumaan yksityispanimon toimintaan ja näet miten olutta valmistetaan. Kierroksia löytyy niin englanniksi kuin saksankin kielellä. Kierroksen kesto on noin 1,5 tuntia ja se päättyy muistiaisiin panimon tuotteilla. Huomaathan, että kierrokset ovat erittäin suosittuja, joten niihin kannattaa tehdä etukätein varaus Erdinger Weißbierin kotisivuilta. Panimon Fanikauppaan tulee ilmoittautua 30 minuuttia ennen kierroksen alkua, millä varmistat osallistumisesi kierrokselle.

Galerie Burghof (biergarten)

Düsseldorfissa kiitelty Biergarten on Galerie Burghof ravintolan yhteydessä. Burgalleella sijaitse biergarten on jo sijainniltaa kaunis, sillä se lepää aivan Rhein joen rannalla. Mikä olisikaan nautinnollisempaa kuin istua lasillisella ja katsella ohi virtaavaa Rheiniä.

Schwabengarten (biergarten)

Stuttgartin suosittu biergarten sijaitsee osoitteessa Stuttgarter Straße 80. Parhaiten biergartenille pääset hyppäämällä metroon ja jäämällä pois Leinf. Unteraichen asemalla. Biergarten on asemalta muutaman sadan metrin päässä. Metromatka keskustasta biergartenin läheisyyteen kestää noin 30 minuuttia.

Augsburg

Augsburgin kaupunki sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Münchenista luoteeseen. Kaupunki on tunnettu panimokaupunk. 300 000 asukkaan kaupungissa on myös kuuluisa vanhakaupunki. Kaupunki on Saksan kolmanneksi vanhin, mutta vanhaa keskustaa on uudisrakennettu paljon viimeisten sotien jälkeen.

Baijerilaiset biergartenit

Biergarteneihin kokoonnutaan juttelemaan, tapaamaan ystäviä ja juomaan hyvää juomaa. Kyseessä ovat kesäisin avoinna olevat puistojen keskelle tai sisäpihoille rakennetut ulkoilmaravintolat. Münchenissa biergarteneita löytää kesäisin monilta sivukujilta ja lähes kaikkien puistojen laidolta. Baijerilaisen biergartenin ominaispiirteenä on, että asiakas voi tuoda terassille nautittavakseen myös omia syömisiä, juomat toki tulee ostaa ravintolalta. Münchenin suosittuja biergarteneita ovat mm. Augustiner Keller München ja Hirschgarten.

Englischer Garten

Englischer Gartenia sanotaan keitaaksi keskellä kaupunkia. Valtava englantilaistyylinen puisto sijaitsee aivan Münchenin keskustassa. Puisto perustettiin jo 1789 ja se on suosittu ajanviettopaikka myös paikallisten keskuudessa. 370 hehtaaria käsittävä puisto on yksi maailman suurimmista kaupunkipuistoalueista. Puistossa on kesäisin myös suosittuja biergarteneita, kuten Hirschau ja Mini-Hofbräuhaus.

Hirschgarten

Münchenin keskustassa sijaitseva Hirschgarten puistossa toimiva saman niminen ravintola on monien suosikki biergarten. Ravintola tarjoaa juomien lisäksi myös monipuolista bayerilaista ruokaa. Puistosta löytyy tekemistä monen ikäisille, sekä herkkusuille creppes ja jäätelökioskeita.

Hofbräuhaus

Hofbräuhaus on Münchenin legendaarinen olutravintola, joka sijaitsee noin  500 metrin päässä Marienplatzilta. Alunperin oluttupa on rakennettu jo 1589. Kaikki rakennuksen muut osat, historiallista hallia lukuunottamatta, tuhoutuivat täysin toisessa maailmansodassa. Talo avattiin uudelleen yleisölle 1958. Hofbräuhausin alakerrassa sijaitsee suuri olutravintola, jonka pitkissä pöydissä voi nauttia kuuluisaa juomaa ja ruokaa. Alakerrassa on myös pieni matkamuistomyymälä täynnä Hofbräuhausin tuotteita.

Olutravintola on yksi Münchenin suosituimpia nähtävyyksiä.

Augustiner Keller München

Augustiner Keller sijaitsee Münchenin keskustassa osoitteessa Arnulfstr. 52. Valtavan suositun ravintolan biergarten levittäytyy isolle alueelle ja täyttyy usein myös musiikkiesityksistä.

Octoberfest

Maailman suurin ja tunnetuin olutfestivaali täyttää Münchenin joka lokakuu. Kaksiviikkoinen olutfestivaali pidetään Theresienwiesenin aukiolla, mutta kansanjuhla levittäytyy ympäri kaupunkia ja sen biergarteneita. Vuonna 2019 juhlaan osallistui 6,3 miljoonaa ihmistä, jotka joivat yli 7,5 miljoonaa litraa olutta.

Syksyllä 2020 Octoberfestejä ei vietetä koronatilanteen vuoksi.

Marienplatz

Münchenin kaupungin historiallinen keskusaukio, jonka reunalta löytyy esimerkiksi suuri Neues Rathaus rakennus. Keskusaukiolta lähtevät kävelykadut ovat pullollaan kauppoja ja katutaiteilijoita näkyy torilla aina. Keskellä toria sijaitsee Mariensäule patsas. Mariaa pidetään Bayerin alueen suojeluspyhimyksenä.