Tulen ja jään Islanti -Road Trip

Islannin kierros kysyy hyviä istumalihaksia, sillä ajomatkaa on paljon. Samalla se tarjoaa uskomattomia luontoelämyksiä kun iki-jäät kohtaavat maan alta pulppuavat lähteet. Islannin karu luonto tarjoaa elämyksellisiä hetkiä ja valokuvauksellisia kohteita. Olemme tehneet sinulle reitin ja keränneet vinkit nähtävyyksistä.

Islannin luonto on ainutlaatuista. Karu maa kannattelee niin ikiroutaisia jäätiköitä kuin kuumaa vettä syökseviä lähteitä. Laavakivet muistuttavat maanalla uinuvista tulivuorista. Islannin saari on keskiosastaan asumaton. Saaren ympäri kiertää yksi tie, tie numero 1. Road tripille lähteneen on siis mahdotonta eksyä matkallaan. Reitti kulkee alavalta länsirannalta, kuumien lähteiden, valaiden ja lunnien pohjoiseen, sieltä jäiselle länsirannikolle ja lopulta luonnonihmeitä, mutta myös matkailijoita kuhisevaan etelään. Islanti on loistava kohde luonnosta nauttivalle matkaajalle ja matalien säävaihteluiden vuoksi sopii matkustukseen kaikkina vuodenaikoina.

Islannin kierroksen ajopäivät ovat pitkiä. Siksi on hyvä ottaa matkalle muutama välipäivä. Matkan ensimmäinen kohde on Akureyri. Pienestä satamakaupungista lähtevät monet valaiden tarkkailuretket. Kaupunki on myös portti Pohjois-Islannin suositulle Diamond Circle -luonnonnähtävyyskierrokselle. Akureyristä matka jatkuu itärannikolle. Sen merkittävimpiä elementtejä on jää, sillä se on koti ikiroutaiselle Vatnajökull-jäätikölle. Maisemiltaan itä on lännen rannikkoa jylhempää, kun lumihuippuiset laet kohoilevat merestä. Suuri osa Islannin tunnetuimmista nähtävyyksistä sijoittuu etelään. Kun matka jatkuu kohti Reykjavikia, kohdataan upeita vesiputouksia. Kuuluisassa Vík:n kylässä kannattaa ehdottomasti poiketa ja käydä tutkimassa vulkaanisen tuhkan värjäämää Mustaa rantaa.

Matkasi lopuksi voit päättää montako yötä haluat viettää Reykjavikissa. Pieni pääkaupunki on suloinen ja siihen tutustuminen sujuu joutuisaan. Reykjavikin lähistöllä on kuitenkin valtavasti upeita luontoelämyksiä, joille kannattaa myös jättää aikaa. Suurimman osan niistä kohtaat, kun varaat päivän Kultaiselle kierrokselle.

Vuokra-auto matkaasi

Halutessasi voit varata kauttamme vuokra-auton matkaasi. Auto varataan lisäpalveluista matkavarauksen yhteydessä, matkapaketin perushinnan päälle. Mikäli varaat vuokra-auton kauttamme, annamme sinulle hyvän ohjeistuksen auton noudosta ja palautuksesta matkaohjelmassasi. Päivystysnumeromme palvelee sinua koko matkan ajan. Voit myös varata road tripin ilman vuokra-autoa ja hoitaa kuljetuksen tai autovuokrauksen itse.

Miksi matkustaa Road Tripille Islantiin?
Upea luonto!
Luontoelämyksiä, joita et voi kohdata missään muualla
Toimii kaikkina vuodenaikoina
Turvallinen ja helppo maa autoilla

Matkat

Tulen ja jään Islanti -Road Trip

Helsinki–Reykjavik
Keflavik–Akureyri
Akureyri (2 yötä)
Akureyri–Höfn
Höfn (2 yötä)
Höfn–Reykjavik
Reykjavik (2-4 yötä valinnastasi riippuen)
Reykjavik–Blue Lagoon–Keflavik
Reykjavik–Helsinki
Kierrä ympäri Islannin helposti ja luotettavasti. Matkaan kuuluu lennot Reykjavikiin ja 2 yö Akureyrissä, 2 yö Höfnissä, 2–4 yötä Reykjavikissa.


Kuvia kohteista

Reitti ja kohteet

Reittikartta
Tietoa
Aikaero
Väkiluku
Kieli
islanti
Valuutta
Päivälämpötilat
maaliskuu
3 °C
kesäkuu
11 °C
elokuu
12 °C
joulukuu
1 °C
Tietoa
Aikaero
Väkiluku
Kieli
islanti
Valuutta
Päivälämpötilat
maaliskuu
2 °C
kesäkuu
7 °C
elokuu
12 °C
joulukuu
-4 °C
Tietoa
Aikaero
Väkiluku
Kieli
islanti
Valuutta
Päivälämpötilat
maaliskuu
3 °C
kesäkuu
12 °C
elokuu
12 °C
joulukuu
1 °C