Vuonojen Pohjois-Norja road trip, Alta ja Tromssa — Nähtävyydet ja tekemistä

Jäämerenkatedraali

Tromssan sillan kupeessa sijaitseva kirkkorakennus on kaupungin maamerkki. Valaistuksensa vuoksi Jäämerenkatedraali on nähtävissä kaikkialta Tromssasta myös illan hämärtyessä. Kirkko on näkemisen arvoinen niin ulkoa kuin sisältäkin.

Kvaløya

Kvaløyan saaren vuoristoinen maisema takaa huikeat norjalaiset näkymät vuorille ja vuonoihin. Vaelluspolkuja löytyy kaikkialta saarelta, joka on suurimmaksi osaksi asumatonta. Vaikka meri onkin kylmä, saarella pääsee myös nauttimaan valkoisista hiekkarannoista.

Blåvatnet

Tromssan läänissä, Lyngenin niemimaalla sijaitseva Blåvatnet on huikea päiväretkikohde. Blåvatnet on turkoosi vuoristojärvi. Patikointimatkaa parkkipaikalta kertyy noin 4 kilometriä suuntaansa, mutta kulkeminen on kohtuu hidasta kivikkoisen maaston vuoksi. Lisäksi matkalla on yksi joen ylitys, joka on hankalampi keväällä ja alkukesästä, jolloin joessa on enemmän vettä.

Tromssan kirjasto

Tromssan kirjasto on näkemisen arvoinen sekä ulkoa että sisältä. Suurista lasi-ikkunoista on hienot näkymät. Rakennuksen katto on säilytetty vanhasta Fokus elokuvateatterista. Kirjaston on suunnitellut arkkitehti Gunnar Bøgeberg Haugen ja häntä inspiroi espanjalaisen arkkitehti Felix Candels.

Hella

Kvaløyan saarella, noin 30 kilometria Tromssasta sijaitsee Hella, tai tarkemmin Straumhella. Aluetta pideään parhaimpana kalastusalueena Tromssan lähettyvillä. Vuorovesi, merivirrat ja rannan pitkät ja jyrkät kalliot luovat ideaaliset olosuhteet rannasta kalastamiseen. Rannan tuntumassa on mahdollista nähdä pyöriäisiä.

Northern Lights Cathedral

Altan kaupungin ehdottomasti mielenkiintoisin kirkkorakennus on tämä vuonna 2013 valmistunut Revontulikirkko. Kirkon julkisivu jakaa mielipiteitä, mutta kirkko kannattaa käydä katsomassa myös sisältä.

Senjan maisematie

Mereen valuvat jyrkät vuorenrinteet ovat ominaisia Senjan maisemareitille. Kapean mutkittelevan tien varreltä löytyy kirkasvetisiä vuonoja, valkoisia rantoja ja pieniä kalastajakyliä. Bergsbotn näköalapaikalta avautuu upeat maisemat

Senjan saari

Nouseva kohde Senjan saari lumoaa luonnollaan. Vuonot, hiekkarannat, jylhät vuoret ja hiljaiset metsät tarjoavat paljon nähtävää patikointimatkalle. Saaren kuuluisin nähtävyys on Segla-vuori.