Beratin retki

Kokopäiväretki Beratiin, jota kutsutaan "Tuhansien ikkunoiden kaupungiksi". Sen vanhakaupunki kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin ja siellä näkee yhä perinteistä Balkanin asumistapaa, porrastettuja taloja rinteillä.

Maan keskiosassa sijaitsevat Beratin kaupunki on harvinainen esimerkki arkkitehtuurista, joka oli tyypillinen Ottomaanien aikana. Beratin vanhakaupunki kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon. Kaupunkia kutsutaan myös nimellä ”Tuhansien ikkunoiden kaupunki” ja se on myös elävä todistus erilaisten uskonnollisten ja kulttuuriyhteisöjen rinnakkaiselosta vuosisatojen ajan.

Beratissa sijaitsee Kala-nimellä tunnettu linnoitus, lukuisia Bysantinaikaisia kirkkoja pääasiassa 1200-luvulta sekä moskeijoita Ottomaaninen ajoilta 1400-luvulta. Asukkaat olivat pääsääntöisesti käsityöläisiä ja kauppiaita, mutta linnoitettu kaupunki oli kuitenkin avoin ja sen keskustassa edelleen näkyy esimerkiksi 1700- ja 1800-lukujen perinteistä asumistapaa, porrastettuja valkoisia taloja rinteillä.

Retkelle lähdetään hotellilta noin klo 9:00 ja takaisin hotellilla Tiranassa ollaan illalla noin klo 18:30. Retki sisältää kuljetuksen, suomenkielisen oppaan palvelut, sisäänpääsymaksut linnaan ja Onufrin museoon sekä lounaan. Suosittelemme varaamaan paikat matkavarauksen yhteydessä tai viimeistään kolme viikkoa ennen matkan alkua. Retkellä on minimiosallistujamäärä ja mikäli se ei täyty, ilmoitamme peruutuksesta kuukausi ennen matkan alkua.

Hinta 51,00 €/hlö

Tutustu myös

Kokopäiväretki Skopjeen sisältäen kuljetuksen, suomenkielisen oppaan palvelut, kiertoajelun kaupungissa, pääsyn Äiti Teresan muistotaloon sekä lounaan.

Lue lisää Skopjen retkestä