Reykjavik

Islannin pääkaupunki on samaan aikaan sekä suurkaupunki, että pikkukaupunki, eloisa ja sivistynyt sekä nuori, mutta täynnä historiaa!

Tietoa Reykjavikista

Islannin pääkaupunki Reykjavik sijaitsee saaren länsirannikolla, noin 50 kilometrin päässä Keflavikin kansainvälisestä lentokentästä. Pääkaupungissa asuu noin 120 000 asukasta ja kaupungissa on paljon kulttuurikohteita. Reykjavikista on hyvät yhteydet kaupungin ulkopuolisiin nähtävyyksiin.

Reykjavikissa, kuten myös koko Islannissa, yhdistyvät ääripäät. Pääkaupunki on samaan aikaan suurkaupunki ja pikkukaupunki, eloisa ja sivistynyt. Kaupunki on nuori, mutta silti täynnä historiaa! Kaupungissa kaikki sijaitsee hyvin lähellä ja paras keino onkin liikkua jalkaisin tai polkupyörällä.

Reykjavikissa voit tutustua upeaan Hallgrímskikja -kirkkoon, jonka torni yltää yli 74 metrin korkeuteen! Kaupungista löydät myös kirkot Fríkirkja ja Landakotskirkja, jotka ovat näkemisen arvoisia.

Jos haluat ihailla kaunista maisemaa Reykjavikiin nauttien samalla ensiluokkaisesta ruoasta, suosittelemme käymään Perlan – The Pearl -ravintolassa. Ravintola sijaitsee kukkulan päällä, josta on upeat näköalat kaupunkiin. Perlaniin voi piipahtaa myös kahville! Rakennuksessa on näköalatasanne, josta voi ulkosalla ihailla Reykjavikia!

Tärkeä nähtävyys Reykjavikissa on myös konserttitalo Harpa. Rakennus on yksi kaupungin tunnetuimmista maamerkeistä ja se on rakennettu vuonna 2011. Harpasta löytyvät puitteet niin konserteille, kuin konferensseillekin.

Historiasta kiinnostuneen kannattaa vierailla Islannin kansallismuseossa (The National Museum of Iceland). Museossa on nähtävillä useita erilaisia näyttelyitä liittyen Islannin kansakuntaan ja sen historiaan keskiajalta ja viikinkien ajalta aina nykypäivään. Museon päänäyttelyssä nähtävillä on yli 2000 historiallista, ihmisen tekemää esinettä, joita on löydetty ympäri Islantia!

Lisätietoa nähtävyyksistä löytyy virallisilta Islannin turisti-infon -sivuilta.

Varaa matkasi heti!