Englanti

Englanti pähkinänkuoressa

Englanti sijaitsee Iso-Britannian saarella, ja on osa Yhdistynyttä kuningaskuntaa eli Britannian valtiota. Se on myös niistä suurin, niin pinta-alaltaan kuin asukasluvultaankin. Englannin pinta-ala on 130 395 km2 ja väkiluku 53 865 817 (2013).  Britannian pääkaupunki on Lontoo.
Britanniassa vallitsee lauha ilmasto, jossa vuodenajan vaihtelut näkyvät melko selvästi. Yleisesti ottaen lämpötila nousee ja sademäärä pienenee siirryttäessä Skotlannista Etelä-Englantiin.
Sää on vaihteleva ja vaikea ennustettava etukäteen. Keskimäärin kesäkuukaudet etelässä ovat hyvin lämpimiä, lämpötila voi vaihdella 14-30 C asteen välillä.

Matkalla Englannissa

Vesi: Vesijohtovesi on juotavaa, joskaan ei laadultaan yhtä hyvää kuin Suomessa, joten pullotettu vesi voi sopia matkailijalle paremmin.
Sähkö: Sähkövirran jännite on 240 volttia. Suomesta tuodut sähkölaitteet tarvitsevat adapterin erilaisen pistorasian (G) vuoksi.
Kellonaika: Aikaero Suomeen on -2 h, eli kello on kaksi tuntia vähemmän kuin Suomessa.
Valuutta: Britannian valuutta on punta (GBP)
Turvallisuus: Iso-Britanniaan on turvallista matkustaa. Normaalia varovaisuutta tulee noudattaa ja taskuvarkaisiin ja muuhun tavanomaiseen rikollisuuteen on syytä varautua. Erityisesti turistisesonkina taskuvarkaudet lisääntyvät.
Tärkeimmistä asiapapereista, kuten passista, luottokorteista ja lentolipuista on hyvä säilyttää kopiot erillään alkuperäisistä. Mikäli passi katoaa tai varastetaan, siitä tulee tehdä ilmoitus poliisille. Lentokentillä on tiukat turvatoimet, joten matkustajien on syytä varautua lentokentillä turvatarkastusten aiheuttamiin viiveisiin. Kentällä tulee pitää matkatavarat ja laukut koko ajan mukanaan.
Sairastuminen: EU-kansalaiset ovat oikeutettuja välttämättömään ilmaiseen lääkärinhoitoon. Ilmaista ensiapua saa julkisen terveydenhuollon (The National Health Service, NHS) sairaaloissa, joita on ympäri maan. KELA:n eurooppalainen sairaanhoitokortti helpottaa huomattavasti asiointia lääkärillä.
Hätätilanteet: Yleinen hätänumero on 999 (ja 112).
Suurlähetystö:
Suomen suurlähetystö Lontoossa:
Embassy of Finland
38 Chesham Palace
London SW1X 8HW
puh. +44 20 7838 6200
fax. +44 20 7235 3680
Virka-aika: ma-pe 9.00-12.30, 13.30-16.00.

Lontoossa riittää näettävää ja koettavaa. Hyppää kaksikerrosbussin kyytiin, kiertele Hyde Parkissa, shoppaile Harrodsin tavaratalossa ja näe Big Ben. Parasta ovat kaupungin pubit ja kahvilat täynnä tunnelmaa!

Lue lisää Lontoosta

Tutustu matkoihimme Lontooseen

Kaksi upeaa pääkaupunkia Lontoo ja Pariisi! Kävele Hyde Parkin hiekkapoluilla, shoppaile Harrodsin tavaratalossa, istu punaisen kaksikerrosbussin kyytiin ja nauti lämmin kuppi teetä. Ihaile taidetta Louvressa ja hemmottele itseäsi jäätelöannoksella romanttisessa kahvilassa Pariisin taivaan alla. Katsele Pariisin kattoja Eiffel-tornista ja kuule Big Benin lyönnit Lontoon kujilla.

Lue lisää kiertomatkasta Lontoosta Pariisiin