Ikaalisten matkatoimisto

Italia ja Italian matkat

Italia pähkinänkuoressa

Italiassa on yli 60 miljoonaa asukasta. Maan pinta-ala on n. 300 000 km2. Italian pääkieli on italia, jota useimmat puhuvat äidinkielenään, mutta maassa puhutaan myös useita vähemmistökieliä, kuten sardiniaa, saksaa, ranskaa ja albaniaa. Väestöstä n. 90 % on roomalaiskatolisia. Italian pääkaupunki on Rooma.

Maan pohjoisosassa vallitsee lauhkea ilmasto, johon kuuluu lämpimät kesät. Pohjoisosan vuoristoisilla alueilla talvet ovat kylmiä. Italian niemimaan eteläosissa on välimerenilmasto lämpimine kesineen ja leutoine talvineen. Koska kesät ovat Italiassa usein kuumia, matkalle kannattaa varata vaatetukseksi keveää ja hengittävää puuvillaa ja pellavaa. Touko-syyskuussa aurinko voi paistaa kuumasti, joten kannattaa varata aurinkovoidetta riittävällä suojakertoimella sekä käyttää aurinkolaseja ja päähinettä. Tammikuun keskilämpötila Roomassa on 6-7°C, Milanossa 1-2°C, heinäkuussa vastaavasti 25-26°C ja 23-24°C. Heinä-elokuussa päivälämpötilat saattavat nousta lähelle 40°C.

Matkalla Italiassa

Vesi: Suosittelemme pullotetun veden juomista
Sähkö: 220 V. Suomalaiset pistokkeet sopivat useimpiin italialaisiin pistorasioihin. Tarvittaessa hotellien vastaanotosta voi lainata adapteria (joskus ottavat takuumaksun). Adapterin voi myös ostaa tavallisesta Supermarketista.
Kellonaika:  Italiassa kello on tunnin vähemmän kuin Suomessa.
Valuutta: Euro
Turvallisuus: Italia on turvallinen maa, mutta normaalia varovaisuutta tulee noudattaa. Etenkin suuremmissa kaupungeissa tulee olla varuillaan taskuvarkaiden varalta. Ylimääräinen matkavaluutta ja passit kannattaa laittaa hotellin tallelokeroon, mikäli mahdollista. Varkauden osuessa kohdalle kannattaa tehdä rikosilmoitus paikalliselle poliisille, sillä tämä helpottaa korvausten saamista vakuutusyhtiöltä.
Sairastuminen: Suosittelemme matkustajavakuutuksen ottamista hyvissä ajoin ennen matkalle lähtöä, jo varausmaksun yhteydessä, jotta peruutusturva astuu voimaan matkalle lähdettäessä.
Suomalaiset vakuutuskortit eivät välttämättä kelpaa suoraan lääkäriasemilla, joten hoito mahdollisesti pitää maksaa paikan päällä ja kaikki lääkärikuitit ja reseptit kannattaa laittaa talteen ja hakea saatavia Suomessa vakuutusyhtiöltä.
Sairaustapauksissa KELA:n eurooppalainen sairaanhoitokortti helpottaa huomattavasti asiointia lääkärillä.
Hätätilanteet:
Poliisi: 113
Yleinen hätänumero: 113
Ambulanssi: 118
Palolaitos: 115
Suurlähetystö: 
Suomen Italian suurlähetystö on Roomassa.
Os: Via Lisbona 3, 00198 Roma
Puh. +39-06-852 231, klo 08.15-16.30
E-mail. sanomat.roo@formin.fi
Avoinna klo 09.00-12.00

Lisätietoa:
www.italiantourism.com

 

 

Kaupunkeja Italiassa

Venetsia

Romanttinen Venetsia on yksi ehdottomasti suosituimmista matkakohteista Euroopassa, ja siellä vieraileekin noin 15-20 miljoonaa matkailijaa joka vuosi.

Lue lisää Venetsiasta

Rooma

Rooma, jonne kaikki tiet vievät, on yksi suosituimmista kaupunkilomakohteista Euroopassa. Sen valtava määrä historiallisia nähtävyyksiä ja mielenkiintoinen kulttuuri houkuttelevat kaupunkiin turisteja ympäri maailman.

Lue lisää Roomasta

Napoli

Napoli on yksi maailman vanhimpia asuttuja alueita, ja sen ympäriltä löytyy upeita arkeologisia kohteita kuten Vesuviuksen purkautuessa laavan alleen peittämät Pompeji ja Herculaneum. Napolin historiallinen keskusta on koko Euroopan laajin vanhakaupunki, ja Unescon maailmanperintökohde. Napolinlahti ja taustalla 1281 metrin korkeuteen nouseva Vesuvius tekevät alueesta poikkeuksellisen kauniin. Täällä voit maistaa aidointa ja alkuperäisintä pizzaa, sillä Napolin kerrotaan olevan pizzan synnyinkaupunki. Myös pastaruoat, kahvi ja jäätelö ovat maailman parhaimmistoa, sekä paikallinen herkkuleivonnainen Sfogliatella.

Lue lisää Napolista

Sirmione

Sirmione sijaitsee kapealla niemellä kauniin Gardajärven rannalla Brescian maakunnassa Italiassa. Asukasluku on noin 8200. Kaupungin tunnetuin nähtävyys on 1200-luvulta peräisin oleva linna, Castello Scaligero. Näkemisen arvoisia ovat myös Sirmionen vanha kaupunki idyllisine kujineen ja putiikkeineen ja Roomalaisen Villan rauniot noin puolen kilometrin päässä keskustasta.

Lue lisää