Ikaalisten matkatoimisto

Liepaja

Latvian kolmanneksi suurin kaupunki Liepaja hurmaa hiekkarannoilla ja kulttuurielämyksillä! Kaupunkia ympäröivät Itämeri ja Liepajajärvi, jotka yhdistyvät kauppakanaaliksi. Veden läheisyys huokuu kaupungin historiasta ja moderni kaupunki onkin alkanut kehittyä 1800-luvun puolivälin jälkeen. Nykypäivän Liepaja on Latvian alueellinen keskus, jossa sijaitsevat mm. yliopisto, teatteri sekä muut kulttuuri- ja turistinähtävyydet.

Liepaja pähkinänkuoressa

Liepaja on Latvian kolmanneksi suurin kaupunki, joka on alkanut modernisoitua 1800-luvun puolivälissä, kun rautatien kehitys nosti teollisuuden merkitystä. Arkkitehtuuriin jäi aikakaudesta oma leimansa ja tehdasrakennukset ovatkin näkyvä osa kaupungin siluettia. Keskustassa on myös hienostunutta charmia uhkuvia jugendtyylisiä rakennuksia, joita kelpaa kaupungilla kävellessä jäädä ihailemaan! Vuonna 2016 tehdyssä väestölaskennassa kaupungissa on ollut 78 144 asukasta ja kaupunki on pinta-alaltaan 60,4 neliökilometriä.

Kulttuurilla ja eritoten musiikilla on iso osa Liepajan kaupungin tunnelmaa. Kaupunkia kutsutaankin latvialaisrockin synnyinpaikkana ja siitä kielii näköispatsas kitarasta, joka onkin Latvian suurin kitara. Kaupungin kaduille on myös kaiverrettu hopeanvärisiä nuotteja, joita pitkin voi tehdä noin 3-6 kilometrin mittaisen kaupunkikierroksen jalkaisin! Nuoteilla merkityn kävelyreitin varrella näet keskustan tärkeimmät nähtävyydet, mm. maailman suurimmat mekaaniset urut Pyhän Kolminaisuuden kirkossa, Pietari Suuren talon, Immanuel Kantin muistolaatan ja paljon muuta!

Liepajan satama toimii kauttakulkureittinä ja kaupunki onkin veden ympäröimä. Itämeri ja Liepajajärvi, jotka ympäröivät kaupunkia, yhdistyvät kauppakanaaliksi. Veden läheisyys niinikään näkyy kaupungin historiallisessa kehityksessä ja kaupungilla puhaltaa vilvoittava merituuli.

Liepajassa pääset nauttimaan samaan aikaan taiteesta, musiikista ja rantalomasta, merenrantakaupungin tunnelma todellakin on kokemisen arvoinen!

Nähtävyyksiä

  • Karosta prison, vankila
  • Liepaja Museum
  • Liepaja seaside park, puisto
  • Liepajajärvi
  • Pyhän kolminaisuuden kirkko (Holy Trinity Cathedral)
  • Immanuel Kantin muistolaatta
  • Pietari Suuren talo
  • Liepaja beach, ranta
  • Liepajan majakka

Hotellit

Hyvätasoinen hotelli Liepajan keskustassa. Hotellin huonehinnat sisältävät aamiaisen.

Lue lisää Europa City Amrita Hotellista

Tutustu matkoihin