Ikaalisten matkatoimisto

Riika

Latvian pääkaupunki Riika yllättää ensikertalaisen ja tarjoaa nähtävää ja koettavaa vielä seuraavillekin vierailuille. Daugava-joen rannat, jugend-kaupunginosa, puistot, palatsit, kauppahallit ja Mustapäiden talo viestittävät suurkaupungista, jonka iätöntä kauneutta on vuosisatojen ajan rakennettu. Kokonsa ja kauneutensa vuoksi Riikaa kutsutaankin Baltian Pariisiksi.

Riika pähkinänkuoressa

Latvian pääkaupunki Riika on Baltian suurin kaupunki, joka on perustettu v. 1201. Asukkaita Riikassa on noin 700 000. Latvian pisin joki Daugava eli Väinäjoki virtaa Riikan halki.

Suosittuja tuliaisia ovat mm. meripihkasta tehdyt korut sekä pienet muistoesineet, joita myyvät niin liikkeet kuin katukauppiaatkin, Riikan balsami eli likööri, kansallispukuiset nuket, villapuserot, käsintehdyt nahkaesineet, maukas leipä, Laima-suklaa, juustot. Kauppojen aukioloajat ovat hyvin samanlaiset kuin Suomessakin. Riiasta löytyy myös joitakin 24 h avoinna olevia ruokakauppoja. Kannattaa myös etsiä Bergs Bazaarit, josta löytyy viehättäviä kahviloita, viinibaareja ja putiikkeja. Kaunis sisäpiha-alue on aivan kaupungin keskustassa Bergs Bazaar. Riian kaupunki on täynnä erilaisia ravintoloita ja baareja, joista varmasti löytyy jokaiselle oma suosikkinsa Ruokaa ja juomaa.

Sähköjunat liikennöivät noin puolen tunnin välein Riian ja Jurmalan välillä.

Nähtävyyksiä

  • Mustapäiden talo Vanhassakaupungissa, 1500-luvulla talo vuokrattiin Mustapäiden kauppiaskillalle. Talo tuhottiin vuonna 1941, mutta on nyt rakennettu entiseen loistoonsa.
  • Vapaudenpatsas sijaitsee keskeisellä paikalla Vanhankaupungin kupeessa.
  • Kolme Veljestä, keskiaikainen rakennusryhmä, yksi rakennuksista on Riikan vanhin kivestä rakennettu asuintalo 1400-luvulta.
  • Tuomiokirkko, joka on Baltian maiden suurin katedraali. Kirkon kuuluisin osa eli urut tunnetaan kaikkialla Euroopassa.
  • Jaakobinkirkko (1200-luvulta), jossa pidettiin Riikan ensimmäset luterilaiset jumalanpalvelukset 1500-luvun alussa.
  • Pietarinkirkko, jonka torni on tuhoutunut useaan kertaan ja rakennettu aina vaan uudelleen.
  • Riikan linna, jossa nykyisin Latvian presidentin virka-asunto ja kanslia.
  • Kansallisooppera
  • Latvian historiallinen museo, mahdollisuus perehtyä latvilaisten juuriin aina kiviajalta lähtien.
  • Latvian kansantieteellinen ulkomuseo sijaitsee Riikan sisääntulotien varrella, alueen pinta-ala on n. 100 ha, alueella aitoja, taloja, tuulimyllyjä, puukirkkoja ym. 1600-luvulta alkaen.

Tutustu tästä tarkemmin Riian nähtävyyksiin
Riika, Pieni matkaopas

Palvelut

Tunnin risteilyllä näet Riian joelta päin ! Hinta 15 eur/hlö. Risteily myynnissä touko-syyskuussa.

Lue lisää

2 päivän lipulla ympäri Riikaa kaksikerroksisella Sightseeing bussilla. Hinta 19 eur/hlö.

Lue lisää

Riian Tuomiokirkko kutsuu hiljentymään ja nauttimaan 20 min urkukonsertista

Lue lisää

Hotellimme

Hyvätasoinen hotelli Riian jugendtyylisellä alueella. Hotellin huonehinnat sisältävät aamiaisen.

Lue lisää Hestia Hotel Jugendista

Viihtyisä keskustahotelli lähellä Origon ja Stockmannin ostoskeskuksia sekä Riian kuuluisia Zeppelin-kauppahalleja. Hotellin huonehinnat sisältävät aamiaisen.

Lue lisää Tallink Hotel Rigasta

Daugava-joen varrella, viehättävän Voitonpuiston vieressä sijaitseva Radisson BLU Hotel Daugava tarjoaa tilavien huoneiden lisäksi monipuolisen kuntokeskuksen aktiviteetteja mm. 24 m uima-altaan maksuton käyttö. Hotellin huonehinnat sisältävät aamiaisen.

Lue lisää Radisson BLU Hotel Daugavasta

Monipuolinen hotelli keskeisellä sijainnilla. Hotellin 26.kerroksen Skyline Barista loistava näköala ympäri Riikaa. Hotellin huonehinnat sisältävät aamiaisen.

Lue lisää Radisson Blu Latvija Hotellista

Keskustahotelli Vanhankaupungin laidalla lähellä Zeppelin kauppahalleja. Hotellin huonehinnat sisältävät aamiaisen.

Lue lisää

Vuonna 2016 avattu keskustahotelli lähellä Vanhaakaupunkia sekä Riian kuuluisia Zeppelin-kauppahalleja. Hotellin huonehinnat sisältävät aamiaisen.

Lue lisää Ibis Riga Centre Hotellista

Hyvätasoinen hotelli keskeisellä sijainnilla Riian vanhassakaupungissa. Hotellin huonehinnat sisältävät aamiaisen.

Lue lisää

Bussimatkat Riikaan

Lentomatkat Riikaan

Lento-laivamatkat Riikaan

Koe samalla reissulla lentämisen keveys sekä bussi- ja laivamatkan rento tunnelma!

Lue lisää

Riiassa riittää tekemistä. Tutustu!

Riika toivottaa vieraat tervetulleeksi monipuolisella kulttuuritarjonnallaan, upealla historiallisella arkkitehtuurillaan, kauniilla puistoillaan, ostosmahdollisuuksillaan ja kansainvälisellä ilmapiirillään. Riian tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat mm. Raatihuoneentorilla sijaitsevat Mustapäiden talo, Miehitysmuseo ja Pietarin Kirkko.

Lue lisää Riian nähtävyyksistä

Riika on ainutlaatuinen yhdistelmä historiaa ja kansainvälistä tunnelmaa. Riika hemmottelee vieraitaan monipuolisella kulttuuritarjonnalla, upealla historiallisella arkkitehtuurilla ja eloisalla kahvikulttuurilla.

Lue lisää