Ikaalisten matkatoimisto

Rundalen linna ja Bauskan panimo

Opastettu kokopäiväretki Rundalen linnaan (noin 80 km Riiasta) ja vierailu Bauskan panimossa.

Rundalen linna on yksi Latvian merkittävimmistä barokki- ja rokokootyylisistä taidemuistomerkeistä. Linna rakennettiin vuosina 1736-1740 kuurinmaalaisen herttuan ja Venäjän keisarinna Anna Ivanovnan suosikin Ernst Johann Bironin kesäasunnoksi. Linnan on suunnitellut Venäjän hallitsijan hoviarkkitehti Francesco Bartolomeo Rastrelli, jonka suunnittelutyö on myös Pietarin Eremitaasi.

Linnan itäosassa vierailijat pääsevät käymään esittelytiloissa – Kultasalissa, Valkoisessa salissa sekä Isossa galleriassa. Keskiosassa sijaitsee herttuan huoneisto – paraatisalongit ja yksityishuoneiston tilat, länsiosassa puolestaan ovat kokonaan uudistetut herttuattaren huoneiston tilat. Yksi linnan parhaiten säilyneistä osista on sen valtaistuinsali, jonka koristelu on peräisin vuodelta 1767. Sen kattomaalauksista ovat vastanneet Francesco Martini ja Carlo Zucci.

Retken kesto on noin 7 h (lähtö hotellilta noin klo 9.00, paluu noin klo 16.00). Hinta 84 eur/hlö sisältäen bussikuljetukset, suomenkielisen opastuksen, sisäänpääsymaksun Rundalen linnaan sekä puistoon, vierailu Bauskan panimossa sisältäen maistiaisia sekä snackpaloja ja lounaan.

Minimiosallistujamäärä 10 hlöä. Retki on varattava viimeistään 15 pv ennen matkaa.