Ikaalisten matkatoimisto

Joulu Riiassa

Riikaa ei suotta kutsuta Baltian helmeksi. Upea sijainti, kulttuuri, historialliset rakennukset ja nähtävyydet sekä kaunis arkkitehtuuri ovat vain muutamia erinomaisia syitä vierailla Riiassa. Yhdessä hyvän ruuan ja mielenkiintoisen shoppailutarjonnan kanssa nämä tekevät Riiasta täydellisen matkakohteen myös talvella ja joulun aikaan. Joulumatka Riikaan on pyrähdys menneeseen modernein maustein. Vanhankaupungin kujien idylliset putiikit ovat hyvä valinta etsiessäsi pukinkonttiin uniikkeja taide-esineitä ja perinteisiä käsityötuotteita. Riian ostoskeskuksista löytyy niin paikallisia kuin kansainvälisiäkin muotimerkkejä ja voit myös hankkia erilaisia herkkuja joulupöytääsi.

Lue parhaat vinkkimme Riian jouluun ja varaa oma jouluristeilysi tai joulumatkasi Riikaan. Takaamme ikimuistoisen ja tunnelmallisen joulun!

1. Riika hurmaa nähtävyyksillään myös talvella

Riika on talviaikana rauhallisempi kuin kesällä mutta yhtä viehättävä. Riika on ennen kaikkea helmi kaikille arkkitehtuurista ja historiasta kiinnostuneille. Museot ja kirkot ovat erinomainen tapa tutustua kaupungin historiaan ja kulttuuriin. Riian tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat Mustapäiden talo, Pietarin kirkko, Tuomiokirkko, Riian tori, Miehitysmuseo ja Vapaudenpatsas. Suosittuja kotiin viemisiä ovat muun muassa latvialainen olut, herkullinen latvialainen Laima-suklaa sekä kuuluisa Riian musta balsami. Lue lisää Riian nähtävyyksistä täältä.

2. Aitoa joulun tunnelmaa joulutorilla

Riian perinteiset joulumarkkinat järjestetään hurmaavassa Vanhassakaupungissa. Tunnelmaa joulutorille tuovat musiikkiesitykset ja upeasti koristeltu joulukuusi sekä puput ja ponit, joita lapset voivat silitellä ja syöttää sekä tietysti joulupukki, jolle voi käydä esittämässä lahjatoiveita. Riian joulutorilla voit shoppailla aitoja latvialaisia tuotteita, maistella paikallisia herkkuja sekä nauttia jouluisesta tunnelmasta. Joulutoreilta löydät kauniit joululahjat läheisille – lämpimiä villasukkia, tuoksukynttilöitä, ympäristöystävällisiä puuleluja, kauniita pihkasta valmistettuja esineitä sekä hopeakoruja.

3. Mukavaa tekemistä talvisessa Riiassa

Riika on erinomainen talvikohde niin lapsiperheille, ystäväporukalle kuin romanttiseen viikonloppuunkin. Koe elegantti ilta oopperassa, nauti herkullisesta illallisesta keskiaikaisessa tunnelmassa, vietä mukava päivä lasten kanssa Riian eläintarhassa tai polskuttelupäivä Akvalande-vesipuistossa. Hauska talvinen päivä syntyy luistellen Lido Recreation Center-keskuksessa, josta löytyy paljon mukavaa puuhaa myös perheen pienimmille, eikä nälkäkään pääse yllättämään, sillä keskuksessa on monipuolinen ravintolamaailma. Räntäsadetta voi paeta jännittävän elokuvan pariin Forum Cinemas-elokuvateatteriin, joka sijaitsee Vanhankaupungin tuntumassa.

4. Paikallisia joulun makuja

Riiassa joulu näkyy tunnelmallisina joulutoreina, perinteisinä joulun makuina, konsertteina sekä värikkäinä joulukuusina. Riikalaisessa joulupöydässä herkutellaan sianlihalla ja makkaroilla. Kansallisruoka on keitetyt harmaat herneet, joka maustetaan savustetulla pekonilla. Tämä lisäksi joulupöydässä tarjoillaan hapankaalia ja rosollia ja jälkiruuaksi myös meille tuttuja makuja, kuten maustekakkua ja piparkakkuja. Jouluruuan kanssa juodaan latvialaista marjaviiniä sekä mausteista glögiä. Perinteen mukaan Latvialaisessa joulupöydässä on oltava tarjolla vähintään 9 eri ruokalajia.

5. Talviriemua ja hyvää ruokaa

Talvinen Riika tarjoaa runsaasti puuhaa niin ystäväporukoille kuin lapsiperheidenkin talvilomaan. Riian lähiympäristössä pääsee hiihtämään, laskettelemaan, laskemaan mäkeä ja luistelemaan. Kuulostaa täydelliseltä talvilomalta, eikö totta? Sniega Parks on Riiassa sijaitseva lumipuisto, joka tarjoaa monipuolisia harrastusmahdollisuuksia sekä välinevuokrausta. Suosittu Reina Trase –hiihtokeskus sijaitsee vain tunnin ajomatkan päässä Riiasta. Aktiivisen ulkoilupäivän jälkeen maistuu hyvä ruoka ja juoma, jota on Riiassa tarjolla runsain vaihtoehdoin. Lue lisää Riian ruokapaikoista täältä.

6. Jouluisia tapahtumia Riiassa

Tunnelmalliset ja lämminhenkiset Riian Joulumarkkinat järjestetään Riian Vanhassakaupungissa 27.11.2016 – 07.01.2017. – Joulukuusen polku on uniikki, taiteellinen festivaali, jossa latvialaisille rakas joulukuusi on puettu uuteen ilmeeseen. Festivaalin tilataideteokset ovat tunnettujen taiteilijoiden ja Latvian taideakatemian opiskelijoiden tekemiä. Taidetapahtuma järjestetään 09.12.2016 – 08.01.2017. – Eurooppalaisen joulun festivaali yhdistää klassisen musiikin, jazzin ja joululaulut. Maailmankuulut solistit ja kapellimestarit esiintyvät yhdessä Riian tuomiokirkon poikakuoron, Latvian radion kuoron ja Latvian kansallisen sinfoniaorkesterin kanssa ajalla 04.12.2016 – 30.12.2016.

Tutustu myös

Riika toivottaa vieraat tervetulleeksi monipuolisella kulttuuritarjonnallaan, upealla historiallisella arkkitehtuurillaan, kauniilla puistoillaan, ostosmahdollisuuksillaan ja kansainvälisellä ilmapiirillään. Riian tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat mm. Raatihuoneentorilla sijaitsevat Mustapäiden talo, Miehitysmuseo ja Pietarin Kirkko.

Lue lisää Riian nähtävyyksistä

Riika on ainutlaatuinen yhdistelmä historiaa ja kansainvälistä tunnelmaa. Riika hemmottelee vieraitaan monipuolisella kulttuuritarjonnalla, upealla historiallisella arkkitehtuurilla ja eloisalla kahvikulttuurilla.

Lue lisää

Riian joulumatkat 2017