Ikaalisten matkatoimisto

Kaunas

Liettuan toiseksi suurin kaupunki yllättää viihtyisällä keskustallaan ja ostosmahdollisuuksillaan. Vanhakaupunki on upea kokonaisuus gootti- ja renesanssityylisiä rakennuksia. Kesäisin viehättävien mukulakivikatujen varsille levittäytyvät ravintoloiden terassit ja erilaiset myyntikojut.

Kaunas pähkinänkuoressa

Kaunas on Liettuan toiseksi suurin kaupunki, jossa on asukkaita reilut 300 000. Kaunas on Liettuan entinen pääkaupunki ja se sijaitsee maan keskiosassa, kahden suurimman joen Niemenin ja Nerisin yhtymäkohdassa, Via Baltican varrella. Kaunas on tunnettu kirkoistaan, luostareistaan ja museoistaan. Siellä on useita historiallisesti ja arkkitehtonisesti merkittäviä muistomerkkejä. Kaunas on väestölliseltä koostumukseltaan erittäin liettualainen verrattuna maan pääkaupunkiin Vilnaan. Se, että Vilna on Liettuan pääkaupunki, mutta että Kaunas on hyvin liettualainen kaupunki ilmaistaan sanonnalla:Vilna on Liettuan pääkaupunki, kun taas Kaunas on liettualaisten pääkaupunki.

Hyviä ostoksia Kaunasista ovat käsityöt, jalometallit, alkoholituotteet, vaatteet sekä Suomesta puuttuvat elintarvikkeet. Eurooppalaisten tuotteiden hinnat ovat Suomen tasoa, ja elektroniikka saattaa olla jopa kalliimpaa. Tuliaisiksi voit tuoda myös meripihkakoruja tai puun, savustettuja saviastioita.
Persoonallinen ostospaikka on jättimäinen markkina-alue Urmas. Urmas koostuu useista makasiinirakennuksista, joista löytyy mitä erilaisimpia pikkuliikkeitä. Yhteensä kauppoja on noin tuhat. Urmas kotisivut

Nähtävyyksiä

  • Vanhakaupunki
  • Kaunasin linna 1300-luvulta. Ympärillä on vehreä puistoalue, joka ulottuu aivan Nemunas- ja Neris-jokien yhtymäkohtaan saakka. Linnan ympäristö on mukava kohde iltapäiväkävelylle tai vaikkapa piknikille aurinkoisena kesäpäivänä. Linnan alueella järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja konsertteja.
  • Kaupungin talo ”Valkoinen joutsen”. Alakerrassa on keramiikkamuseo ja rakennuksessa järjestetään myös erilaisia tapahtumia.
  • Pirumuseossa on liettualaistaiteilija Antanas Zmuidzinaviciuksen keräämiä paholais- ja demonihahmoja. Sen kokoelmaan kuuluu mitä erilaisimpia piruja, peikkoja, menninkäisiä ja muita kansanperinteen hahmoja.
  • Yhdeksännen linnakkeen museo. Linnoitusta käytettiin toisen maailmansodan aikana Kaunasin ghetton puhdistamiseen ja siellä teloitettiin natsimiehityksen aikana yli 50 000 ihmistä. Linnoitus on juutalaisten joukkomurhan symboli.

Lue lisää Kaunasin turistitoimiston sivuilta

Tutustu matkoihin

Hotellimme

Rauhallinen ja viihtyisä hotelli sijaitsee aivan Kaunasin keskustassa kävelykadun varrella, vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä vanhasta kaupungista. Hotellin huonehinnat sisältävät aamiaisen.

Lue lisää