Ikaalisten matkatoimisto

Vilna

Metsäisten kukkuloiden ympäröimää Vanhaakaupunkia ahmii askeleineen ajan kulkua tajuamatta. Kapeat kujat, joille kauniit holvit antavat oman leimansa, houkuttelevat tutkimusmatkalle. Kohtaat Auringonnousun portin, jonka yläpuolella ihmisjono kulkee palvomassa Madonnan kuvaa. Vilnan Vanhakaupunki on yksi itäisen Euroopan suurimmista. Kukaan ei lähde Vilnasta kokematta kaupungin viehätystä. Tiesitkö, että Vilna on Euroopan maantieteellinen keskipiste? Vilnan noin 40 kirkkoa antavat oman ainutlaatuisen tunnelmansa kaupungille, joka kuitenkin tarjoaa myös kaikki modernin kaupungin mukavuudet ja mahdollisuudet. Vilnan Vanhaakaupunkia pidetään barokin mestariteoksena.

Vilna pähkinänkuoressa

Liettuan pääkaupunki Vilna on maan suurin kaupunki, jossa on asukkaita n. 530 000. Vilna sijaitsee n. 300 km itään Itämeren rannasta, Neris- sekä Vilnelé jokien varrella. Vilnan vanhakaupunki on yksi Itä-Euroopan suurimpia ja sieltä löytyy lähes kaikkia vanhoja arkkitehtityylejä edustavia rakennuksia. Vanhakaupunki on valittu Unescon maailman kulttuuriperinne -luetteloon vuonna 1994.

Suosittuja tuliaisia ovat meripihkasta tehdyt korut ja pienet muistoesineet sekä pellavatuotteet. Kauppojen aukioloajat ovat ma-pe klo 10-19 ja tavaratalot klo 9-20, lauantaina kaupat sulkeutuvat aikaisemmin. Ruokakaupat ovat avoinna 8-20, suuret kauppakeskukset taas 9-23. Vilnasta löytyy myös joitakin 24h avoinna olevia ruokakauppoja.

Nähtävyyksiä

 • Gediminasin linna, joka muistuttaa kaupungin maineikkaasta historiasta. Linnasta on jäljellä jyrkän kukkulan päällä oleva torni, josta löytyy Liettuan historiasta kertova näyttely sekä näköalatasanne, josta on näkymä yli Vilnan.
 • Kolmen ristin mäki, sijaitse lähellä Gediminasin linnaa.
 • Vilnan yliopisto, itä-Euroopan vanhin yliopisto, joka perustettiin vuonna 1579.
 • Presidentin palatsi
 • KGB:n museo
 • Kansallismuseo. Näyttelyt kertovat liettualaisten historiasta kivikaudelta nykyaikaan.
 • Vilnan Vanhassakaupungissa sekä sen ympärillä on noin 40 kirkkoa
 • Katedraali, rakennettu 1300-luvulla. Vuosien aikana se on poltettu maan tasalle useaan kertaan ja aina rakennettu uudelleen. Nyt se on 1800-luvun klassinen rakennus.
 • Pyhän Annen kirkko on goottilaista arkkitehtuuria. Sen julkisivussa on jopa 33 erimuotoista tiiltä. Kun Napoleon Bonaparte näki tämän kirkon, halusi hän kantaa sen kämmenellään Ranskaan.
 • Pyhän Pietarin ja Paavalin kirkko, barokin arkkitehtuuria, kirkon sisällä on noin 2000 veistosta siron kupolin ympärillä
 • Auringonnousun portti edustaa 1600-luvun renessanssia. 1700-luvulla paikalle rakennettiin Pyhälle Neitsyt Marialle omistettu kappeli, jolla on maine ihmeitätekevistä voimista. Kappeli on edelleen pyhinvaelluskohde myös naapurimaiden katolisille.

Lue lisää Vilnasta Vilnan turistitoimiston sivuilta
Lue lisää Pienimatkaopas -sivuilta

 

Lentomatkamme Vilnaan

Tutustu matkoihin