Montenegro

Montenegro on pieni mutta kiinnostava maa, joka tarjoaa mahdollisuuden rantalomailuun, upeisiin luontoelämyksiin ja herkullisesta ruuasta nauttimiseen. Montenegro on vielä toistaiseksi edullinen matkakohde, joka sopii kohteeksi monenlaisille matkailijoille.

Montenegro Pähkinänkuoressa

Montenegrossa on noin 650 000 asukasta. Tämä pieni tasavalta itsenäistyi vuonna 2006. Maan pinta-ala on n. 13 812 km2 ja se sijaitsee Adrianmeren rannalla Kroatian eteläpuolella. Virallinen kieli on montenegro, matkailija pärjää hyvin myös englannilla tai tarvittaessa elekielellä. Valtaosa väestöstä on ortodokseja (n. 72%), muslimeja on n. 19% väestöstä. Pääkaupunki Podgoricassa on n. 139 000 asukasta.

Montenegro ulottuu Adrianmeren rannikolta Serbian ja Albanian rajoilla kohoaviin vuoristoihin. Montenegrossa vallitsee välimerellinen ilmasto, kesät ovat lämpimiä ja talvet leutoja. Vuoristossa kuitenkin on huomattavasti viileämpää ja siellä saadaan talvikuukausina jopa lunta. Vuoden lämpimimmät kuukaudet ovat heinä- ja elokuu, jolloin lämpötila voi nousta yli hellerajan. Ilmaston kannalta paras matkustusaika on keväästä syksyyn, mutta jos haluaa välttää kiireisimmän matkustussesongin ja suurimmat ruuhkat, ei kannata matkustaa heinä- tai elokuussa.

Matkalla Montenegrossa

Vesi: Vesijohtovesi on periaatteessa juomakelpoista, mutta etenkin kesäkuukausien aikana kannattaa käyttää pullotettua vettä.
Sähkö: Montenegrossa käytetään 220 voltin sähköä.
Kellonaika: Montenegrossa kello on tunnin Suomen aikaa jäljessä.
Valuutta: Rahayksikkö on euro.
Turvallisuus: Montenegro on turvallinen maa, mutta normaalia varovaisuutta tulee noudattaa.
Sairastuminen: Kaikenkattava matkustajavakuutus on tarpeen.
Hätätilanteet: Yleinen hätänumero on 112.
Suurlähetystö:
Suomen Suurlähetystö, Belgrad
Embassy of Finland
Bircaninova 29
PO Box 926
11000 BELGRADE
SERBIA
Puh.: +381 11 306 5400
Päivystys:+358 9 1605 5555
sanomat.BEO@formin.fi

Kaupunkeja Montenegrossa

Pieni idyllinen kaupunki ja suosittu rantalomakohde Montenegrossa Adrianmeren rannalla. Kuuluisaksi sen on tehnyt Dubailaisessa omistuksessa oleva ylellinen Porto Montenegron huvivenesatama luxus jahteineen, sekä sitä ympäröivä alue.

Lue lisää

Kolašin sijaitsee Montenegron pohjoisosassa, korkealla vuorten ympäröimänä Tara ja Morača -jokien yhtymäkohdassa. Kaupunkia ympäröivä kaunis luonto houkuttelee matkailijoita. Talvella Kolašinissa voi lasketella, kesäisin patikoida luonnossa, esimerkiksi suositussa Biogradska Goran kansallispuistossa.

Lue lisää

Budvassa sijaitsevat Montenegron suosituimmat rannat. Keskiaikaisen muurin ympäröimä Budvan Vanhakaupunki on tunnelmallinen ja viehättävä, täynnä kapeita kujia, ravintoloita, kahviloita ja pieniä, idyllisiä putiikkeja. Vanhastakaupungista löytyy myös Citadel eli Budvan historiallinen linnoitus.

Lue lisää Budvasta

Montenegroon suuntautuvat matkamme