Budva

Budvassa sijaitsevat Montenegron suosituimmat rannat. Keskiaikaisen muurin ympäröimä Budvan Vanhakaupunki on tunnelmallinen ja viehättävä, täynnä kapeita kujia, ravintoloita, kahviloita ja pieniä, idyllisiä putiikkeja. Vanhastakaupungista löytyy myös Citadel eli Budvan historiallinen linnoitus.

Budva on noin 2500 vuotta vanha, mikä tekee siitä yhden Adrianmeren rannikon vanhimmista asutuskeskuksista. Asukkaita Budvassa on vain noin 13 400.  Budva on Montenegron suosituin rantalomakohde. Turkoosina siintävän Välimeren ääreltä löytyy lomakeidas monine palveluineen.

Budvan lähellä sijaitsee monta mielenkiintoista vierailukohdetta. Voit poiketa esimerkiksi Budvan edustalla sijaitsevalle Sveti Stefanin saarelle. Tunnettujen rantojen lisäksi alueella sijaitsee vuonna 2016 avattu Aquapark Budva-vesipuisto. Vajaassa tunnissa on mahdollista päästä tunnelmallisiin lähialueiden kaupunkeihin Kotoriin, Cetinjeen tai Bariin.
Budvan yöelämä on vilkasta ja meno jatkuu  pikkutunneille saakka.
Budvassa on hyvät ostosmahdollisuudet, sillä sieltä löytyy niin suuria ostoskeskuksia kuin pieniä putiikkejakin.

Nähtävyyksiä

  • Vanhakaupunki on Budvan helmi,  joka tuhoutui täysin vuoden 1979 maanjäristyksessä, mutta rakennettiin täysin alkuperäisen näköiseksi. Vanha kaupunki on yhdistetty mantereeseen penkereellä.
  • Budvan linnoitus
  • Upeat rannat
  • Sveti Stenanin saari, vanha kalastajakylä

Turistitoimistoja

Turistički informativni centar
Osoite: 28 Njegoševa, Budva, Montenegro, Puh.: +382 33 402 814
Osoite: 76,, Mainski put, Budva, Montenegro, Puh.: +382 33 452 750
www.budva.travel