Norja


Norjan valttikortti on huikea luonto, jota leimaavat upeat vuonot ja korkeat vuoret. Vuonoista tunnetuimpia on maailmanperintölistallekin päässyt Geirangerinvuono. Norjassa vuonoja nähdäkseen ei kuitenkaan tarvitse välttämättä edes matkustaa kaupunkien ulkopuolelle, sillä niitä löytyy vaikkapa pääkaupungista Oslosta. Luonnon lisäksi monipuolisesta Norjasta löytyy mielenkiintoisia kaupunkikohteita.

Norja pähkinänkuoressa

Pinta-alaltaan noin 385 155 neliökilometrin kokoinen Norja on pituudeltaan 1752 km. Maan on kapeimmillaan Pohjois-Norjassa 6,3 km leveänä ja etelässä leveimmältä kohdaltaan 430 km. Rantaviivaa Norjalla on yhteensä 2650 km, mutta jos vuonojen ”ulokkeet” laskettaisiin mukaan, rantaviivaa kertyisi kymmenkertainen määrä.

Norja on kuningaskunta, jossa on noin 4,8 milj. asukasta.  Suurin osa Norjalaisista kuuluu evankelis-luterilaiseen kirkkoon. Norjan kieli on maan virallinen kieli ja joillakin alueilla kielenä on myös saame. Norjassa on kaksi eri kirjakieltä. Kirjanorja pohjautuu tanskan kieleen ja uusnorja pohjautuu murteisiin.

Bussilla Lofooteille

Lähde matkalle tutustumaan Pohjois-Norjaan ja Lofootteihin. Matkalla päästään näkemään Norjan upeita luontokohteita, vuoria, vuonoja sekä kuvauksellisia kalastajakyliä. Matkan aikana majoitutaan yksi yö Altassa ja Narvikissa sekä kaksi yötä sekä Svolværissa Lofooteilla että Tromssassa.

Lue lisää

Norjan Road trip matkat

Norjan mykistävät maisemat voit kokea parhaiten autolla matkustaen ja nähtävää todellakin riittää! Lumihuippuisia vuoria, upeita vuonoja, uniikkeja kalastajakyliä ja kiemurtelevia teitä – Road Trip -matka Norjaan tekee lähtemättömän vaikutuksen. Tutustu Pohjois-Norjan reitteihin ja suunnittele ikimuistoinen matka!

Lue lisää

Kaupunkeja Norjassa

Oslon sijainti Oslonvuonon rannalla on ainutlaatuinen. Miljoonan asukkaan kaupungissa uusi elää vanhan rinnalla ja kaupunkiin kohoaa koko ajan jotain uutta.

Lue lisää Oslosta

Oslosta 180km pohjoiseen sijaitseva Lillehammer on tunnettu erityisesti vuoden 1994 talvi-Olympialaisistaan.

Lue lisää Lillehammerista

Geiranger on pieni kylä Geirangerinvuonon perukassa, Strandan kunnassa Norjassa.

Lue lisää