Norja

Norjan valttikortti on huikea luonto, jota leimaavat upeat vuonot ja korkeat vuoret. Vuonoista tunnetuimpia on maailmanperintölistallekin päässyt Geirangerinvuono. Norjassa vuonoja nähdäkseen ei kuitenkaan tarvitse välttämättä edes matkustaa kaupunkien ulkopuolelle, sillä niitä löytyy vaikkapa pääkaupungista Oslosta. Luonnon lisäksi monipuolisesta Norjasta löytyy mielenkiintoisia kaupunkikohteita.

Norja pähkinänkuoressa

Pinta-alaltaan noin 385 155 neliökilometrin kokoinen Norja on pituudeltaan 1752 km. Maan on kapeimmillaan Pohjois-Norjassa 6,3 km leveänä ja etelässä leveimmältä kohdaltaan 430 km. Rantaviivaa Norjalla on yhteensä 2650 km, mutta jos vuonojen ”ulokkeet” laskettaisiin mukaan, rantaviivaa kertyisi kymmenkertainen määrä.

Norja on kuningaskunta, jossa on noin 4,8 milj. asukasta.  Suurin osa Norjalaisista kuuluu evankelis-luterilaiseen kirkkoon. Norjan kieli on maan virallinen kieli ja joillakin alueilla kielenä on myös saame. Norjassa on kaksi eri kirjakieltä. Kirjanorja pohjautuu tanskan kieleen ja uusnorja pohjautuu murteisiin.

Matkalla Norjassa

Vesi: Vesijohtovesi on juomakelpoista.
Sähkö: Norjassa käytetään 220 voltin sähköä ja pistokkeet ovat samanlaiset kuin Suomessa.
Kellonaika: Kello on Norjassa tunnin Suomen aikaa jäljessä.
Ilmasto: Golf-virran ansiosta Norjassa vallitsee suhteellisen lämmin ilmasto varsinkin rannikkoalueilla lähes ympäri vuoden. Tilastollisesti Oslo on Pohjoismaiden aurinkoisin pääkaupunki. Pukeutumisen suhteen kannattaa kesällä varata mukaan lämmintäkin vaatetta, koska illat saattavat olla viileitä. Sateen varalta kannattaa ottaa mukaan joko sadetakki tai sateenvarjo.
Turvallisuus: Norja on maailman turvallisimpia maita. Suurissa kaupungeissa normaalia varovaisuutta tulee kuitenkin noudattaa.
Hätätilanteet: Hätänumerot ovat 110 – palokunta, 112 – poliisi, 113 – ambulanssi

Norjan matkailun sivut

Kaupunkeja Norjassa

Oslon sijainti Oslonvuonon rannalla on ainutlaatuinen. Miljoonan asukkaan kaupungissa uusi elää vanhan rinnalla ja kaupunkiin kohoaa koko ajan jotain uutta.

Lue lisää Oslosta

Oslosta 180km pohjoiseen sijaitseva Lillehammer on tunnettu erityisesti vuoden 1994 talvi-Olympialaisistaan.

Lue lisää Lillehammerista

Geiranger on pieni kylä Geirangerinvuonon perukassa, Strandan kunnassa Norjassa.

Lue lisää

Dombås sijaitsee Oslosta noin 330km ja Lillehammerista noin 155km pohjoiseen. Kylä toimii tärkeänä maanteiden solmukohtana Norjassa tarjoten kauniita maisemia.

Lue lisää Dombåsista

Norjan Road trip matkat

Norjan mykistävät maisemat voit kokea parhaiten autolla matkustaen ja nähtävää todellakin riittää! Lumihuippuisia vuoria, upeita vuonoja, uniikkeja kalastajakyliä ja kiemurtelevia teitä – Road Trip -matka Norjaan tekee lähtemättömän vaikutuksen. Tutustu Pohjois-Norjan reitteihin ja suunnittele ikimuistoinen matka!

Lue lisää