Oslo

Oslon sijainti Oslonvuonon rannalla on ainutlaatuinen. Miljoonan asukkaan kaupungissa uusi elää vanhan rinnalla ja kaupunkiin kohoaa koko ajan jotain uutta.

Oslo pähkinänkuoressa

Oslo on Norjan pääkaupunki ja suurin kaupunki. Se on myös Norjan poliittinen, taloudellinen ja kulttuurillinen keskus. Kaupungissa on noin 650 000 asukasta. Oslo sijaitsee Etelä-Norjassa Oslonvuonon pohjoispäässä. Vastapäätä kaupunkia sijaitseva Bygdøynniemi jakaa vuonon lähes kahtia. Sen toisella puolella kohoavat vehreät kukkulat ja vuoret. Oslon alueella on 40 saarta ja kaupungin halki virtaa Akerselvajoki.

Oslon keskusta sijaitsee kahden sataman välissä lähellä rantaa. Pääkatu Karl Johans gaten varrella on merkittäviä nähtävyyksiä ja kulkemalla kadun päästä päähän voikin oppia melkoisesti kaupungista. Karl Johanilta löytyy myös paljon ostosmahdollisuuksia. Niiden, jotka pitävät ostoskeskuksista kiertelystä, kannattaa suunnata päärautatieaseman ympäristöön. Jos kaipaa edullisempia liikkeitä ja värikkäämpää valikoimaa kannattaa pistäytyä myös ydinkeskustan ulkopuolella.

Oslossa ei ole puutetta ravintoloista. Ydinkeskustassa on ravintoloissa kuitenkin korkeampi hintataso, kuin sen ulkopuolella.

Oslon nähtävyydet

  • Akerhus-linnake on tiettävästi valmistunut 1200-1300-lukujen taitteessa ja nykyään alunperin puolustukseen tarkoitetun linnan rakennuksissa sijaitsee useampia museoita.
  • Oslon kuninkaanlinna on näyttävä rakennus, joka toimii maan valtiopäämiehen virallisena asuntona. Linna on rakennettu 1800-luvun alkupuolella ja sen vahdinvaihto on hieno tapahtuma. Linna sijaitsee Oslon pääkadun Kar Johans gaten toisessa päässä.
  • Vigenlanspar-patsaspuistossa on yli 320 hehtaarin alueella yli kuvanvestäjä Gustav Vigelandin luomaa teosta. Hyvin eläväisen näköiseksi tehdyista 212 patsaasta ja 600 hahmosta koostuva puisto on yksi Oslon suosituimmista nähtävyyksistä.
  • Holmenkollen on Oslon mäkinen kaupunginosa, joka on kuuluisa joka vuosi järjestettävästä talviurheilutapahtumastaan. Holmenkollenissa mäkihyppymäestä hypättiin ensimmäisen kerran kilpaa vuonna 1892.
  • Aker Brygger satama-alue Oslonvuonon rantaviivalla tarjoaa ravintoloita joka makuun.
  • Oslon persoonallinen Oopperatalo sijaitsee satamassa. Oopperatalon katolle voi kiivetä ihailemaan upeita näköaloja sekä kaupunkiin että Oslonvuonolle.

Oslon kaupungin matkailusivut

Matkat Osloon