Puola

Puola pähkinänkuoressa

Puolassa on noin 38,5 miljoonaa asukasta. Maan pinta-ala on n. 312 500 km2. Sen rajanaapureita ovat Venäjän Kaliningradin alue, Liettua, Valko-Venäjä, Ukraina, Slovakia, Tshekin tasavalta ja Saksa. Puolan virallinen kieli on puola, mutta matkailija pärjää myös englannilla, venäjällä ja saksalla suurimmissa kaupungeissa. Puolassa on lauhkea väli-ilmasto, ja siellä on usein lämpimämpää kuin Suomessa. Tammikuun keskilämpotila on nollassa. Heinä-elokuussa on helteistä ja lämpötila voi nousta jopa +35°C.

Matkalla Puolassa

Vesi: Vesijohtovesi on Puolassa juomakelpoista, mutta suosittelemme silti pullotetun veden käyttöä.
Sähkö: Puolassa käytetään 230 voltin sähköä ja pistokkeet ovat suuressa osassa maata samanlaiset kuin Suomessa.
Kellonaika: Puolassa kello on tunnin Suomen aikaa jäljessä.
Valuutta: Puolan rahayksikkö on zloty(PLN)
Turvallisuus: Puola on turvallinen maa, mutta normaalia varovaisuutta tulee noudattaa. Etenkin suurissa kaupungeissa tulee olla varuillaan taskuvarkaiden varalta. Tarvittaessa kannattaa tehdä rikosilmoitus paikalliselle poliisille, tämä helpottaa korvausten saamista vakuutusyhtiöltä.
Sairastuminen: Kaikenkattava matkustajavakuutus on tarpeen. Eurooppalaisen sairaanhoitokortin hankkimista suositellaan. KELA:n myöntämällä ilmaisella kortilla EU- ja ETA-alueella matkustava saa akuutissa sairastapauksessa sairaanhoitopalveluja samoin maksuin ja menettelyin kuin kyseisen maan asukkaat.
Yleinen Hätänumero: Yleinen hätänumero: 112
Suurlähetystö: Suomen suurlähetystö Puolassa sijaitsee Varsovassa.
Embassy of Finland, Ul. Fr. Chopina 4/8, 00-559 Warszawa, Poland
puh. +48 2259 89500
sähköposti: sanomat.VAR@formin.fi
Kun edustusto on suljettuna, voit hätätapauksissa ottaa yhteyttä ulkoministeriön päivystykseen: puhelin +358 9 1605 5555 ja sähköposti Paivystys.um@formin.fi
Lisätietoa:
www.polska.pl
www.puola.fi

Kaupunkeja Puolassa

Puolan pääkaupunki sijaitsee keskellä Puolaa. Kaupunki tuhoutui lähes täysin toisen maailmansodan aikana. Yksin tunnetuimmista maamerkeistä kaupungissa on kulttuuripalatsi.

Lue lisää Varsovasta

Puolan kolmanneksi suurin kaupunki selvisi toisesta maailmansodasta lähes vahingoittumattomana. Krakovan keskiaikainen keskusta on Unescon maailmanperintölistalla.

Lue lisää

Kiertomatkat Puolaan

Kaupunkilomat Puolan Krakovaan