Ranska

Ranska pähkinänkuoressa

Ranskassa on noin 64,3 milj. asukasta. Maan pinta-ala on n. 543 965 km2. Ranskan väestöstä 85% on uskonnoltaan katolilaisia.

Ranska on maantieteellisesti melko suuri maa, joten se voidaan ilmaston kannalta jakaa kolmeen alueeseen: lännessä valtamerellinen, etelässä välimerellinen ja Keski- ja Itä-Ranskassa mannerilmasto.

Matkalla Ranskassa

Vesi: Suosittelemme pullotetun veden juomista juomavetenä
Sähkö: Ranskassa käytetään 220 voltin sähköä ja pistokkeet ovat samanlaiset kuin Suomessa.
Kellonaika: Ranskassa kello on tunnin vähemmän kuin Suomessa.
Valuutta: Euro
Turvallisuus: Matkalla kannattaa pitää hyvää huolta lompakosta ja passista. Taskuvarkaita kannattaa varoa erityisesti ruuhkaisilla paikoilla kuten metroissa ja baareissa. Tarvittaessa kannattaa tehdä rikosilmoitus paikalliselle poliisille, tämä helpottaa korvausten saamista vakuutusyhtiöltä.
Sairastuminen: Sairaustapauksissa KELA:n eurooppalainen sairaanhoitokortti helpottaa huomattavasti asiointia lääkärillä.
Hätätilanteet: Yleinen hätänumero: 112
Suurlähetystö:
Suomen Suurlähetystö Pariisissa
Ambassade de Finlande
Place de Finlande 75007 Paris, France
(Puh. +33-(0)1-44 18 19 20
www.amb-finlande.fr

Lisätietoa:
www.france.fr

Kaupunkeja Ranskassa

Ranskan Rivieralla sijaitseva Nizza on yksi Ranskan suosituimmista lomakohteista. Se on tunnettu rantalomakohteena, mutta lukuisat museot ja keskiaikainen vanhakaupunki tarjoaa myös vaihtoehtoja rannalla oloon. Noin 8 kilometriä pitkällä Promenade des Anglaisin kuuluisalla kävelykadulla voi ihailla kauniita maisemia. Sen varrella on myös kahviloita, ravintoloita ja kauppoja. Maisemia voi ihailla myös Le Château -linnakukkulalta. Asukkaita Nizzassa on noin 350 000.

Lue lisää

Romanttinen Pariisi, Louvre, Eiffel-torni... Pariisi on täynnä nähtävä ja koettavaa. Tutustu Pariisiin ja matkoihimme sinne.

Lue lisää Pariisista

Luoteis-Ranskassa sijaitseva Caen on yliopistokaupunki Calvadoksen alueella.

Lue lisää Caenista

Auguste Perretin suunnittelema moderni Le Havren keskusta kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Kaupungin satama on Ranskan toiseksi suurin.

Lue lisää Le Havresta

Näillä matkoilla pääset Ranskaan

Välimeren rannikko ja Provence ovat Etelä-Eurooppaa parhammillaan: Välimeren hohtava sini, mereen jyrkästi syöksyvät kallionrinteet sekä pittoreskit pikkukylät ovat tyypillisiä alueen postikorttimaisemia. Ranskan itänurkassa sijaitsevat alueen kuuluisimmat lomakohteet: Côte d’Azuriin kuuluvat Saint Tropez, Cannes, Antibes ja Juan les Pins – ja luonnollisesti raharikkaiden Monaco! Lisäksi matkalla vieraillaan sisämaan historiallisissa kaupungeissa kuten Aix-en-Provencessa ja Avignonissa sekä rannikon suurissa satamakaupungeissa Marseillessa ja Nizzassa unohtamatta vehreitä viinirineitä Chateauneuf-du-Pape’ssa.

" inside-full-width-container="false" >