Pariisi

Pariisi pähkinänkuoressa

Suur-Pariisin alueella asustaa noin 12 miljoonaa ihmistä ja se on Moskovan ja Lontoon ohella suurimpia kaupunkialueita Euroopassa. Pariisi on myös maailman suosituin turistikaupunki, jossa vierailee vuosittain yli 30 miljoonaa turistia. Kaupunkia pidetään yhtenä maailman tärkeimpänä kulttuurin, politiikan ja muodin keskuksena.

Nähtävyyksiä:

Riemukaari, Arc de Triomphe (Monumentti rakennettiin kunnianosoituksena ranskalaiselle armeijalle Napoleonin aloitteesta. 50m korkeasta monumentista on hyvät näköalat sekä mm. museo, joka kertoo monumentin historiasta)
Eiffel Torni (Maailman tunnetuin monumentti, 324m korkea ja painoa 10 000 tonnia. Saanut nimensä Gustav Eiffelin mukaan.)
Louvre (Yksi maailman tunnetuimmista ja suurimmista museoista, yli 75 000 maalausta.)
Champs Elysees (yksi maailman kuuluisimmista kaduista elokuvateattereineen, kahviloineen ja luxusputiikkeineen)
Montmartren alue, Sacre Coeur (Montmartrella sijaitseva katolinen kirkko, joka on kaupungin suosituimpia turistikohteita. Sijaitsee Pariisin korkeimmalla kukkulalla ja näkyy sen johdosta yli koko kaupungin)
Notre Dame katedraali (lähes 900 vuotta vanha. Tämän katedraalin rakentaminen kesti lähes 200 vuotta.)
La Defense (Pariisin ”Manhattan” tai business-kortteli pilvenpiirtäjineen Pariisin länsipuolella)
Le Marais (Pariisin ensimmäinen aatelisto-kortteli 1500-1600 luvuilla. Museoita, kahviloita, ravintoloita ja mielenkiintoisia liikkeitä)
Tour Montparnasse Tower (209 m korkea rakennus, josta upeat näköalat yli Pariisin. Hissi vie 38 sekunnissa 56. kerrokseen, jossa voi ihailla näkymiä 40 km päähän. Auki joka päivä.)
Palais de la cite (Conciergerie-palatsissa asuivat kuninkaat keskiajalla ja Ranskan vallankumouksen aikana sitä käytettiin vankilana, jossa Marie-Antoinette vietti viimeiset elinpäivänsä ennen teloitusta. Sainte-Chapelle (=pyhä kappeli) on kaunis 1200-luvulla rakennettu goottilaistyylinen palatsikappeli lasimaalauksineen.)
Musee d´Orsay (Museo on tunnettu impressionistisesta kokoelmastaan. Maalausten, veistosten ja graafisten töiden ohella museossa on esillä myös huonekalu-, arkkitehtuuri- ja valokuvakokoelmia.)
Latinalaiskortteli (1200-luvulta asti tärkeää opiskelijoiden aluetta. Alueella sijaitsee monia monumentteja ja useimpia turisteja viehättääkin alueen omaleimainen tunnelma kahviloineen, ravintoloineen, teattereineen ja pienine kirjakauppoineen.)
Concorde aukio (Pariisin kaunein aukio. Sieltä on upeat näkymät Champs – Elyseelle ja Riemukaarelle. Louvreen ja Notre Damelle on vain lyhyt matka tältä suurelta aukiolta, joka on 76 000 neliömetrin laajuinen.)
Versaillesin linna (Yhdessä puistojen kanssa Versaillesin linna on yksi maailman tunnetuimmista taideperinnöistä. Versaillesin linnan alue puistoineen on yhteensä noin 10 000 hehtaaria ja siellä on noin 700 huonetta.)

Ostokset

Champs-Élysées’n tunnettu ostoskatu
Boulevard Haussmann ostoskatu, jolta löytyvät mm. Les Galeries Lafayette ja Printemps
Saint-Honorén muotialue, jolla mm. Versacen, Hermesin ja Yves Saint Laurent’n liikkeet
Tati
The Saint-Ouen kirpputori (Marche Aux Puces de Saint Ouen)
La Vallee Outlet Shopping Village (Disneylandista noin 5 min. matkan päässä sijaitseva outlet-kylä, jossa merkkituotteita alennuksin ympäri vuoden. Lähistöllä mm. ravintoloita ja suuri Sea Life-akvaario.)

Turistitoimisto

Turistitoimistoja on noin 10 eri puolilla Pariisia:
Yksi löytyy avenue des Champs-Elyséesen ja avenue Marign kulmassa ja toinen osoitteesta 25, rue des Pyramides / Metroasema: Pyramides

 

Tutustu Pariisin matkoihimme 2019

Kaksi upeaa pääkaupunkia Lontoo ja Pariisi! Kävele Hyde Parkin hiekkapoluilla, shoppaile Harrodsin tavaratalossa, istu punaisen kaksikerrosbussin kyytiin ja nauti lämmin kuppi teetä. Ihaile taidetta Louvressa ja hemmottele itseäsi jäätelöannoksella romanttisessa kahvilassa Pariisin taivaan alla. Katsele Pariisin kattoja Eiffel-tornista ja kuule Big Benin lyönnit Lontoon kujilla.

Lue lisää kiertomatkasta Lontoosta Pariisiin