Tukholma

Tukholman sijainti Itämeren länsirannikolla 14 saarella tekee kaupungista mielenkiintoisen matkakohteen. Tukholman vanhakaupunki, Gamla Stan on yksi Euroopan parhaiten säilyneistä keskiaikaisista keskustoista. Kaupunkikuva ja tunnelma rakentuvat kauniista historiallisista rakennuksista, puhtaasta vedestä ja ilmasta sekä kulttuurielämästä ja tapahtumatarjonnasta. Tukholma on myös helppo valinta lapsiperheen matkakohteeksi, sillä kaupungissa on otettu lapset hyvin huomioon.

Tukholma pähkinänkuoressa

Ruotsin pääkaupunki Tukholma on noin 850 000 asukkaallaan maan suurin kaupunki sekä sen poliittinen ja taloudellinen keskus. Kaupunki sijaitsee Itämeren rannikolla maan itäosassa ja sen etäisyys Helsinkiin on noin 397 kilometriä. Tukholma on rakennettu 14 saarelle ja lukuisten saariensa vuoksi Tukholmaa on kutsuttu Pohjolan Venetsiaksi. Riddarholmen saari ja sen osittain muodostama Vanhakaupunki ovat Tukholman sydän.

Tukholman keskiaikainen vanhakaupunki  ihastuttaa nähtävyyksillä, ravintoloilla, kahviloilla, baareilla ja ostosmahdollisuuksilla.

Tukholma on oikea ostoskeidas: uutta, vanhaa, lapsille ja trenditietoisille. Tukholman eri alueilla tarjonta on vähän erilaista: Södermalmin alueelta löytyy sekä huippumuotia, designia että vintage-aarteita. SoFosta eli South of Folkungagatanilta löytyy yllin kyllin putiikkeja, kahviloita ja baareja. Östermalmilla on puolestaan kansainväliset muotimerkit jo sieltä löytyy myös sisustusliikkeitä. Ostosalue Citystä löytyvät kaikentyyppistä tavaraa ja ketjumuotia tarjoavat tavaratalot kuten Nordiska Kompaniet NK, Åhlens ja PUB. Tukholman tavaratalot ovat auki 7 päivänä viikossa: ma-pe 10-18, la 12-16, su 12-16.

Tukholmassa on myös paljon mielenkiintoisia nähtävyyksiä, joista löytyy varmasti omat suosikit sekä lapsille että aikuisille. Vanhakaupunki museoineen, kahviloineen ja putiikkeineen tarjoaa tunnelmaa. Djurgårdenilta löytyy paljon tekemistä, kuten Gröna Lund -huvipuisto, josta löytyy vauhdin hurmaa, Lastenmuseo Junibackenissa pääsee leikkimään pohjoismaisten satuhahmojen parissa, Vasa-museossa saat tutustua ainutlaatuiseen 1600-luvulta säilyneeseen Vasa-laivaan ja Skansenin ulkoilmamuseossa on menneiden aikojen tunnelmaa. Tukholma on täynnä tekemistä!

Haluatko lähteä omalla autolla matkaan? Tutustu siinä tapauksessa Autolla Tukholmaan ja Ruotsiin -sivuumme, josta löydät lisätietoa autopaketeistamme!

Alla olevista linkeistä löydät paljon tietoa Tukholman matkoistamme sekä Tukholman kohteista ja vinkkejä matkaasi varten.

Tutustu Tukholman matkoihin

Itämeren rannan neljälletoista saarelle rakennettu Tukholma on luonnoltaan kaunis ja tunnelmaltaan kansainvälinen. Lähde hotellimatkalle Tukholmaan ja nauti kaupungin nähtävyyksistä ilman kiirettä. Tukholman kaupungista löytyy tekemistä kaikille

Lue lisää Tukholman hotellimatkoista

Lento-laivamatkat Tukholmaan Helsingistä, Turusta ja Tampereelta. Koe samalla matkalla lentämisen nopeus, Tukholman upea saaristo ja laivamatkan mukavuus. Laivoina Tallink Siljan alukset Helsinkiin ja Turkuun.

Lue lisää

Perhelomat Tukholmaan ja Kolmårdeniin

Hotellit Tukholmassa

Scandic Ariadne -hotelli sijaitsee Värtahamnenilla Tukholman Gärdetissa noin 4 kilometrin päässä keskustasta. Perheystävällisestä hotellista löytyy perhehuoneita sekä muun muassa leikkihuone ja ravintolassa lasten menu. Hotellin huonehinnat sisältävät aamiaisen.

Lue lisää

Scandic No 53 hotelli sijaitse aivan Tukholman sydämessä lähellä kauppoja, ravintoloita ja kauppahallia sekä lyhyen kävelymatkan päässä päärautatieasemalta, Stureplanilta ja vanhastakaupungista. Hotellin huonehinnat sisältävät aamiaisen

Lue lisää

Nuorekas Story Hotel Riddargatan sijaitsee loistavalla paikalla 100 metrin päässä Östermalmstorgin metroasemasta. Kulman takaa löytyy Stureplan. Hotellin huonehinnat sisältävät aamiaisen

Lue lisää

Nähtävää ja koettavaa Tukholmassa

Tukholma on kansainvälinen merenrantakaupunki joka häikäisee kulttuuritarjonnallaan, ostosmahdollisuuksillaan, arkkitehtuurillaan, nähtävyyksillään ja gourmet-elämyksillään...

Tutustu Tukholman tarjontaan

Tukholman kaunis luonto, upea arkkitehtuuri ja kansainvälinen tunnelma tarjoavat jokaiselle jotakin. Tukholmassa riittää nähtävää ja tehtävää moneksi kerraksi.

Tutustu Tukholman nähtävyyksiin

Tukholma toivottaa lapsiperheet sydämellisesti tervetulleeksi, tarjoten kaikenikäisille lapsille ja lapsenmielisille runsaasti koettavaa ja nähtävää.

Lue lisää

Tukholman ravintolat tarjoavat perinteisiä ruotsalaisia ruokia sekä herkkuja maailman eri kolkista. Lähde makuelämykselle Ikaalisten Matkatoimiston kautta!

Lue lisää

Junibackenissa voi kokea pohjoismaisten satujen taikaa ja kaikki saavat leikkiä ja touhuta, tutkia ja oppia. Lastenmuseo sijaitsee Djurgårdenin saarella lähellä Tukholman keskustaa.

Lue lisää Junibackenista

Vasa-museossa on esillä 1600-luvulta peräisin oleva sotalaiva Vasa sekä yhdeksän siihen liittyvää näyttelyä, jotka herättävät eloon menneen aikakauden ja sen ihmiset.

Lue lisää

Gröna Lund -huvipuisto Tukholmassa tarjoaa hauskaa tekemistä koko perheelle

Lue lisää Gröna Lundista

Skansenin ulkoilmamuseosta löytyy historian siipien havinaa ja pohjoismaisia eläimiä.

Lue lisää

Tukholman vehreältä Djurgårdenin saarelta löytyy 22 museota, 1 tivoli vain seitsemän minuutin matkan päässä kaupungin keskustasta.

Lue lisää Djurgårdenista

Talvella Tukholmaan?

Tukholma on kaunis ja monipuolinen matkakohde myös talvella. Kokosimme parhaat vinkit täydelliseen talvipäivään Tukholmassa, tutustu ja varaa oma matkasi!

Lue lisää

Tukholma on suosittu kohde lapsiperheille ja kaupungissa riittää tekemistä lapsille myös talvella. Katso vinkkimme täydelliseen talvipäivään Tukholmassa!

Lue lisää

Lähde Ruotsiin omalla autolla

Lähde omalla autolla Ruotsiin Tukholmaan tai Kolmårdeniin. Ikaalisten Matkatoimiston kautta varaat autopaketit edullisesti. Vaivatonta, kätevää ja kiireetöntä. Tutustu!

Lue lisää

Ostoksille Tukholmassa

Tukholma on samalla sekä muodikas, kansainvälinen että perinteinen kaupunki, joka tarjoaa matkailijalle huikean määrän shoppailumahdollisuuksia aina pohjoismaisesta huippudesignista muotiin, kauneuteen ja sisustamiseen.

Lue lisää