Junibacken lippu

Pääsylippu Tukholman Djurgårdenilla sijaitsevaan Junibacken lasten satumuseoon, jossa voi kokea pohjoismaisten satujen taikaa ja kaikki saavat leikkiä ja touhuta, tutkia ja oppia.

Lastenmuseo Junibacken junibacken-018sijaitsee Djurgårdenin saarella lähellä Tukholman keskustaa. Kaikki toiminta on sisätiloissa ja Junibacken onkin avoinna vuoden ympäri. Junibacken avattiin 8. kesäkuuta 1996 ja se on noussut Tukholman viidenneksi suosituimmaksi vierailukohteeksi. Astrid Lindgren oli itse mukana luomassa Junibackenia, mutta hän ei halunnut siitä tulevan Astrid Lindgrenin museota, vaan halusi mukaan muitakin lastenkirjojen hahmoja. Siksi Junibackenissa on Katto-Kassisen, Pepin ja Eemelin lisäksi monia muita tuttuja pohjoismaisia lastenkirjojen hahmoja ja ympäristöjä. Peppi Pitkätossun Huvikummussa viihtyy leikkimässä ja tervehtimään pääsee myös monia muita tuttuja hahmoja, kuten Mikko Mallikasta, Viirua ja Pesosta ja Masa Mainiota

Junibacken on pääasiallisesti avoinna klo 10-17 ja Kesäkaudella heinäkuun alusta elokuun puoleenväliin klo 10-18. Aukioloajoissa saattaa olla poikkeuksia, joten tarkistathan päiväkohtaisen aukiolon Junibackenin kotisivuilta. Junibackenille pääsee monilla kulkuvälineillä, kuten omalla autolla, taksilla, bussilla, raitiovaunulla ja lautalla. Lisäksi Junibackenille pääsee helposti myös kävellen. Kulkuvälineistä löytyy myös lisätietoa museon kotisivuilta.