Tukholma lasten kanssa talvella

Talvi on erinomaista aikaa lähteä lasten kanssa lomanviettoon Tukholmaan. Lasten suosikkikohteet, kuten Skansen, Aquaria vesimuseo, Vasa-museo, Junibacken ja Kungsträdgården toivottavat tervetulleeksi myös talvella. Keskustan tyylikkäät ostosgalleriat pelastavat räntäisen päivän, suosituimpia niistä ovat Åhlens City, NK sekä Gallerian. Keskustan Kungsträdgården-puistossa voi luistella ja testata koko perheen voimin useita erilaisia talviharrastuslajeja. Suosittuja vesipuistoja ovat muun muassa Husbybadet ja Vattenhuset. Joulun alla kannattaa vierailla ehdottomasti Skansenin ja Stortorgetin joulumarkkinoilla. Katso tästä parhaat vinkkimme täydelliseen talvipäivään Tukholmassa!

1. Skansen hurmaa ympäri vuoden

Skansenin ulkoilmamuseo ja eläintarha on monille Tukholman vierailun kohokohta. Täällä voi tutustua erilaisiin taloihin ja tiloihin, joihin joulukuussa katetaan nähtäville hienot, aikakaudelle ominaiset joulupöydät. Markkinoilta voi ostaa muun muassa uniikkeja käsitöitä ja paikallisia herkkuja joulupöytään. Eläintarhassa voi tutustua pohjoismaisiin villieläimiin ja Skansenin akvaariosta löytyy eksoottisempia lajeja. Alueella on viihtyisiä ravintoloita ja kahviloita, jotka tarjoavat kaikkea lihapullista leivonnaisiin ja vohveleista voileipiin.

2. Vasa-museo – Hyppää mukaan seikkailuun!

Vasa-museo on jännittävä vierailukohde koko perheelle. Äärimmäisen suositun Vasa-museon vetonaula on luonnollisesti 1600-luvulla rakennettu Vasa-laiva, joka on ainoa laatuaan. Museo sijaitsee Djurgårdenissa, jonne pääsee raitiovaunulla vaikkapa Sergelin torilta. Vasa-laiva veistoksineen ja koristeineen on itsessään luonnollisesti huikea kokemus, mutta myös laivasta kertova video sekä näyttelyt ovat ehdottomasti tutustumisen arvoisia. Pienimmille lapsille museossa on luvassa erityisen hauskaa ohjelmaa. Museossa on myös matka-muistomyymälä sekä ravintola. Kauttamme varaat liput Vasa-museoon kätevästi matkavarauksesi yhteydessä.

3. Junibacken – astu sadun maailmaan

Junibackenin satumaailmassa lapset toivottavat tervetulleiksi kaikkien rakastamat Astrid Lindgrenin satuhahmot, kuten Peppi Pitkätossun, Katto Kassisen ja Ronja Ryövärintyttären. Täällä lapset voivat ajella satujunalla sadusta toiseen, käydä katsomassa teatteriesitystä sekä tutustua Muumi-näyttelyyn. Junibacken-maailma toimii sisätiloissa ja on oivallinen kohde lapsiperheille myös talvella. Junibackenissa on oma ravintola ja leipomo herkutteluhetkiin leikin lomassa. Junibacken on avoinna ympäri vuoden. Liput Junibackeniin voit ostaa helposti matkavarauksesi yhteydessä!

4. Livrustkammaren – Historiallinen retki talvipäivään koko perheelle

Livrustkammaren-museon historia ulottuu aina vuoteen 1628 ja se onkin Ruotsin vanhin museo. Täältä löytyy paljon mielenkiintoista nähtävää koko perheelle: historiallisia aseita, vaunuja ja satuloita, kuninkaallisia vaatteita ja koruja sekä haarniskoita. Livrustkammaren sijaitsee Kuninkaanlinnan pohjakerroksessa sekä kellarissa ja on avoinna ympäri vuoden. Lasten museopäivään kuuluu paljon mukavaa puuhaa, täällä lapset voivat nimittäin pukeutua prinsessoiksi tai ritareiksi sekä piirtää ja leikkiä.

5. Koe hurmaava Perhostalo sekä jännittävä Haga Ocean –merimaailma

Perhostalossa sinua odottaa trooppinen seikkailu perhosten keskellä, kirjaimellisesti. Perhosten lisäksi opit myös haiden elämästä yhdessä pohjoismaiden suurimmista haiakvaarioista Haga Ocean –merimaailmassa. 30 metriä pitkään akvaarioon mahtuu 1,2 miljoonaa litraa vettä ja siinä voit seurata muun muassa pallokalojen ja riuttahaiden uiskentelua. Lisäksi tiettyinä viikonloppuina merimaailmassa on mielenkiintoisia esitelmiä haiden elämästä. Haga Ocean ja Fjärilshuset ovat avoinna päivittäin ympäri vuoden.

6. Opi luonnonihmeistä ja koe huikea 3D-elokuvaelämys

Ruotsin luonnontieteellinen museo ja sen yhteydessä sijaitseva 3D-elokuvateatteri Cosmonova ovat erinomainen vierailukohde lapsiperheen talvilomaan Tukholmassa. Opi lisää dinosauruksista, avaruudesta, linnuista, fossiileista ja muista luonnon ihmeistä. Cosmonova on elokuvateatteri, jonka jättimäiseltä valkokankaalta esitetään erilaisia 3D-elokuvia. Luonnontieteelliseen museoon ja Cosmonovaan on erilliset sisäänpääsymaksut. Museon yhteydessä on myös kauppa ja ravintola sekä mahdollisuus nauttia omia eväitä.

7. Rusettiluistelua Kungsträdgårdenissa

Kungsträdgården on myös talvella yksi suosituimmista ajanviettopaikoista niin paikallisten kuin vierailijoiden keskuudessa. ”Kuninkaan puutarha” toimii näyttämönä monille erilaisille tapahtumille ja tilaisuuksille ympäri vuoden. Talvella Kungsträdgårdenin luistinrata on lämminhenkinen kokoontumispaikka, jossa viihtyy koko perhe. Täällä järjestetään myös suosittuja rusettiluistelutapahtumina. Luistimet voi vuokrata luistinradan yhteydessä olevasta vuokraamosta. Kungsträdgårdenin ympäristöstä löytyy paljon erilaisia ruokapaikkoja, jotka ovat myös lasten mieleen. Luistinrata on avoinna viikolla klo 10-21 ja viikonloppuisin klo 11-21.

8. Pähkinä purtavaksi – Tom Tits Experiment!

Tukholman vastine Heurekalle on nimeltään Tom Tits Experiment. Talo täynnä käytännönläheisiä, tieteellisiä kokeita, testejä ja leikkejä neljässä kerroksessa. Talon yhteydessä on myös koepuisto, jossa voi esimerkiksi testata kullanhuuhdontaa, laskea liukumäkeä ja puhallella megasuuria saippuakuplia. Tom Tits Experiment sijaitsee Södertäljessä ja on avoinna ympäri vuoden. Aktiviteettien lisäksi talossa on lounasravintola, ekologinen kahvila sekä kauppa, josta voi ostaa teemaan liittyviä tuotteita hyrristä aina haastaviin älypeleihin.

Tutustu myös

Tukholma toivottaa lapsiperheet sydämellisesti tervetulleeksi, tarjoten kaikenikäisille lapsille ja lapsenmielisille runsaasti koettavaa ja nähtävää.

Lue lisää

Tukholma on kaunis ja monipuolinen matkakohde myös talvella. Kokosimme parhaat vinkit täydelliseen talvipäivään Tukholmassa, tutustu ja varaa oma matkasi!

Lue lisää

Tunnelmalliset joulutorit, jouluvalot ja glögin tuoksu täyttävät Tukholman jouluna. Lue parhaat vinkkimme Tukholman jouluun & varaa oma joulumatkasi tänään!

Lue lisää