Top 10 vinkkiä Tukholman talveen

Tukholma on tyylikäs, moderni ja kiehtova matkailukohde myös talvella. Talviloma Tukholmassa tarjoaa runsaasti erilaisia aktiviteetteja, näkemistä ja kokemista niin sporttiseen kaupunkilomaan, shoppailuviikonloppuun kuin perhelomaan. Koe Tukholman kiertoajelu mereltä käsin – Talvinen kiertoajelu tarjoaa erilaisen kuvan kaupungista ja matkan aikana voi nähtävyyksien lisäksi nauttia yhdestä ruotsalaisesta perinteestä, nimittäin hernekeitosta ja punssista. Räntäsadetta voi paeta ostosgallerioihin tai idyllisiin Vanhankaupungin kahviloihin ja harmaaseen päivään loistokkuutta tuo Kuninkaanlinna aarrekammioineen. Urheilulliseen citylomaan mahtuu myös laskettelua ja rusettiluistelua, mukavasti Tukholman keskustan tuntumassa.

1. Gamla Stan sykkii

Keskiaikaisen Gamla Stanin kokee parhaiten kävellen, joko itsenäisesti tai opastetulla kaupunkikierroksella. Gamla Stanin vanhin rakennus on Riddarholmskyrkan. Täältä löytyy myös useat Tukholman suosituimmista nähtävyyksistä kuten Ruotsin valtiopäivätalon, Tukholman suurkirkon ja Nobelin museon, joten historiasta kiinnostuneille tästä Tukholman vanhimmasta kaupunginosasta löytyy runsaasti mielenkiintoisia kohteita. Vanhankaupungin idylliset kahvilat tarjoavat talvimatkailijalle mukavan ja tunnelmallisen hengähdystauon kaupunkikierroksen lomassa. Yksi Gamla Stanin suosituimpia kahviloita on Stortorgetilla sijaitseva Kaffekoppen, jossa voi nauttia kupillisen kahvia ja pientä syötävää romanttisessa vanhanajan tunnelmassa. Joulun ystäville puolestaan Stortorget-torin joulumarkkinat ovat ainutlaatuinen elämys. Gamla Stanissa on runsaasti erikoisliikkeitä, joiden tuotevalikoimasta erityisesti käsityöt, design ja antiikki ovat hyvin edustettuna.

2. Kiehtova kuninkaanlinna

Tukholman upeassa Kuninkaanlinnassa vierähtää mukavasti talvinen iltapäivä linnan 608 eri tyylisuuntausten mukaisesti sisustettujen huoneiden ihastelussa. Ehdottomasti tutustumisen arvoisia ovat myös linnan aarrekammio ja Tre Kronor -museo. Livrustkammarenissa puolestaan on esillä kuninkaallisia asuja ja haarniskoja. Lisäksi linnassa on Gustav kolmannen antiikkimuseo, jossa voi ihailla antiikkikokoelmaa, jonka esineet ovat peräisin kuninkaan Italian matkoilta 1780-luvulla. Kuninkaanlinnaan kannattaa tutustua opastetuilla esittelykierroksilla, joiden aikana kuulee lisäksi erilaisia linnan historiaan liittyviä tarinoita, kuten tarinan linnan kummituksesta, jota kutsutaan nimellä ”Grå Gubben”. Mielenkiintoista on myös seurata vahdinvaihtoseremoniaa linnan pihalla, arkisin ja lauantaisin klo 12.15 sekä sunnuntaisin klo 13.15.

3. Loistelias Stadshuset – Tukholman Kaupungintalo

Kansallisromanttiseen tyyliin rakennettu, vuonna 1923 valmistunut Tukholman kaupungintalo sijaitsee keskustan tuntumassa, Kungsholmenilla, kauniin Mälaren-järven rannalla. Kaupungintalossa on oma kokoussali Tukholman kaupunginvaltuuston tilaisuuksiin, lisäksi rakennus toimii muun muassa näyttämönä loisteliaalle Nobel-illalliselle. Kaupungintaloon järjestetään opastettuja kierroksia päivittäin, noin klo. 10.00-15.00 sesongista riippuen, pyhäpäivisin ja suurten tapahtumien aikaan aukioloajoissa on poikkeuksia. Opastettujen kierrosten hinnat vaihtelevat sesongin mukaan. Ajankohtaiset hinnat ja aukioloajat löydät Kaupungintalon sivuilta (ruotsiksi).

4. Ruotsalaisten lempilapsi Abba

Mamma mia, here I go again… Super trouper beams are gonna blind me, but I won´t feel blue… ABBA The Museum on elämys, joka saa hyvälle tuulelle, vaikka yhtyeen musiikki ei olisikaan ykkösenä soittolistallasi. Abba on kiistatta ruotsalaisten lempilapsi ja tämä yksi maailman menestyneimpiä bändejä ei jätä ketään kylmäksi Tukholman talvessa. ABBA The Museum on pullollaan elämyksiä, jotka vievät sinut mukaan ainutlaatuiseen seikkailuun myös talvella. Täällä voit pukeutua yhtyeen nostalgisiin esiintymisasuihin ja laulaa studiossa sydämen kyllyydestä Abban hittejä. ABBA the Museum on pysyvä näyttely ja sijaitsee Djurgårdenissa Swedish Music Hall of Famen tiloissa.

5. Taiteilija Carl Millesin elämäntyö Millesgården ihastuttaa ympäri vuoden

Millesgård koostuu useasta eri osasta ja kokonaisuus itsessään on kuin taideteos suihkulähteineen, veistoksineen ja istutuksineen. Millesgårdenin pääsisäänkäynnistä Herserudsvägen 32 pääsee tutustumaan koko Millegårdiin näyttelyineen. Veistospuistossa on esillä taiteilijan veistoksia, taiteilijakodissa sijaitsee hänen ateljènsa ja taidehallissa voi ihailla useita erilaisia näyttelyitä vuodessa. Millesgården sijaitsee Lidingössä, Tukholman lähellä. Veistospuiston kahvila/ravintolassa voi nauttia kotona leivotuista herkuista, talvella sisätiloissa lämmittää kuuma juoma ja lämminhenkinen tunnelma. Alueella on myös oma maalaiskauppa, josta voi ostaa juustoja ja muita herkkuja.

6. Fotografiska – kansainvälinen kohtaamispaikka

Museot ja taidenäyttelyt ovat avoinna pääpiirteittäin ympäri vuoden ja erinomainen valinta talviseen Tukholman vierailuun. Fotografiska on enemmän kuin museo, se on yhdistelmä taidetta, tapahtumia ja hyvää ruokaa ja juomaa modernissa, kansainvälisessä miljöössä. Museossa on esillä neljä päänäyttelyä ja noin parikymmentä pienempää näyttelyä vuosittain. Alueella on myös kirja- ja matkamuistokauppa, ravintola ja kahvila ainutlaatuisella näköalalla yli Tukholman. Valokuvataiteen museo sijaitsee Södermalmin kaupunginosassa ja on avoinna ympäri vuoden, poikkeuksena joulu- ja juhannusaatto jolloin museo on suljettu.

7. Stockholm Ghost Walk – kummituskierros Gamlastanissa, uskallatko?

Tukholman Vanhankaupungit sokkeloiset pikkukujat tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden erilaiselle opastetulle kierrokselle illan pimetessä talvisessa maisemassa. Kummituskierros Vanhassakaupungissa vie sinut oppaan johdolla aikamatkalle kaupungin vaiettuihin salaisuuksiin. Kierroksen aikana kuulet hiuksia nostattavia kertomuksia, historiallisia tapahtumia ja tarinoita oudoista ilmiöistä Tukholmassa. Missä taloissa kummittelee? Kummituskierroksia järjestää ympäri vuoden toimiva Stockholm Ghost Tours. Vanhassakaupungissa tehtävät kierrokset ovat englanniksi, ne kestävät 90 minuuttia ja niitä suositellaan vain yli 7-vuotiaille. Hyytävän kummituskierroksen voi halutessaan päättää herkulliseen ateriaan teemanmukaisessa ravintolamiljöössä.

8. SkyView – Globen tarjoaa uniikin elämyksen yläilmoissa

Talvinen Tukholma tarjoaa erilaisen, tunnelmallisen ilmeen vierailijalle ja mikä olisikaan hienompaa kuin tutustua kaupunkiin lintuperspektiivistä? SkyView näköalahissit ovat lasisia gondoleita, joihin mahtuu 14 henkilöä kerralla. Gondoleja on kaksi ja ne kulkevat kymmenen minuutin välein Ericsson Globe tapahtuma-areenan ulkosivua pitkin ylös rakennuksen huipulle, 130 metriä merenpinnan yläpuolella. Täällä sinua odottaa sanoinkuvaamaton näkymä yli Tukholman. Matka huipulle ja takaisin kestää noin 20 minuuttia. Ericsson Globe on maailman suurin pallonmuotoinen rakennus, joka on yksi Tukholman tärkeimmistä symboleista, näyttämö suurille urheilu- ja konserttitapahtumille Tukholmassa. Ericsson Globe on myös Ruotsin jääkiekkomaajoukkueen kotiareena.

9. Talviloma shoppaillen

Aina on hyvä sää shoppailla ja Tukholma on erinomainen shoppailukohde ympäri vuoden ja erityisesti talvella on mukava piipahtaa sisään lämpimään ostoskeskukseen tekemään löytöjä, seuraamaan trendejä ja vaikkapa istahtaa kahvilaan katselemaan ihmisvilinää höyryävän cappuccinon kera. Åhlens aloitti matkansa yhdeksi Ruotsin tunnetuimista tuotemerkeistä pienenä postimyyntiliikkeenä vuonna 1899. Tänä päivänä ketjulla on 77 tavarataloa Ruotsissa ja kolmisenkymmentä liikettä Norjassa, sekä luonnollisesti monipuolinen verkkokauppa. Åhlens City on oikea shoppailijan unelma, täältä löydät käytännössä ihan kaikkea. Åhléns City sijaitsee Drottninggatanin ja Hamngatanin risteyksessä.

10. Rento ja trendikäs Södermalm ihastuttaa myös talvella

Säästä ja vuodenajasta riippumatta Södermalmin urbaanit ostospaikat, muodikas SoFo, Söderin tyylikkäät ravintolat, idylliset kahvilat vanavedessään toivottavat vierailijan viihtymään rennontyylikkäässä kaupunginosassa. Södermalm on suosittu muoti-, design-, antiikki- ja erikoisliikkeistään, alueen hintataso on edullisempi kuin keskustassa ja idylliset, kauniisti sisutetut kahvilat ovat erityisen tunnettuja hyvästä ja persoonallisesta palvelusta. Södemalmissa panostetaan yksilöllisyyteen ja ainutlaatuiseen tunnelmaan. Götgatsbackenin kortteli tarjoaa erityisen hyvän valikoiman vaate- ja asusteliikkeitä ja ehdottomasti tutustumisen arvoinen kohde on Götgatanilla sijaitseva DesignTorget, joka myy elegantteja koruja ja muita designtuotteita kohtuuhintaan. SoFo on kahvin ja muodin ystävien ykköskohde. Täällä muoti, trendit ja pittoreskit kahvilat sulautuvat toisiinsa ainutlaatuisiksi kokonaisuuksiksi. Muutamia alueen suosituimpia kahviloita ovat muun muassa Cafe String, Nytorgsgatan 38 ja Bakverket, Bondegatan 59.

Tutustu myös

Tukholma on suosittu kohde lapsiperheille ja kaupungissa riittää tekemistä lapsille myös talvella. Katso vinkkimme täydelliseen talvipäivään Tukholmassa!

Lue lisää

Tukholma on kansainvälinen merenrantakaupunki joka häikäisee kulttuuritarjonnallaan, ostosmahdollisuuksillaan, arkkitehtuurillaan, nähtävyyksillään ja gourmet-elämyksillään...

Tutustu Tukholman tarjontaan

Tukholman kaunis luonto, upea arkkitehtuuri ja kansainvälinen tunnelma tarjoavat jokaiselle jotakin. Tukholmassa riittää nähtävää ja tehtävää moneksi kerraksi.

Tutustu Tukholman nähtävyyksiin

Tukholman ravintolat tarjoavat perinteisiä ruotsalaisia ruokia sekä herkkuja maailman eri kolkista. Lähde makuelämykselle Ikaalisten Matkatoimiston kautta!

Lue lisää

Junibackenissa voi kokea pohjoismaisten satujen taikaa ja kaikki saavat leikkiä ja touhuta, tutkia ja oppia. Lastenmuseo sijaitsee Djurgårdenin saarella lähellä Tukholman keskustaa.

Lue lisää Junibackenista

Vasa-museossa on esillä 1600-luvulta peräisin oleva sotalaiva Vasa sekä yhdeksän siihen liittyvää näyttelyä, jotka herättävät eloon menneen aikakauden ja sen ihmiset.

Lue lisää