Tukholman shoppailu – Designia, muotia, vintagea ja paikallisia herkkuja

Tukholma on samalla sekä muodikas, kansainvälinen että perinteinen kaupunki, joka tarjoaa matkailijalle huikean määrän shoppailumahdollisuuksia aina pohjoismaisesta huippudesignista muotiin, kauneuteen ja sisustamiseen. Tukholman keskustan tunnetuin ostoskatu on Drottninggatan, joka hemmottelee shoppailijaa niin erikoisputiikeilla kuin suurilla muotiketjuilla. Täältä löytyvät Tukholman keskustan tunnetuimmat tavaratalot, elegantti NK, josta voi ostaa muun muassa uniikkia ruotsalaista ja pohjoismaista lasi- ja kristallitavaraa sekä laadukas Åhlens, jolla on myös oma sisustustuotemerkki. Uusimpia tuttavuuksia puolestaan on Östermalmilla sijaitseva MOOD Stockholm, viimeisimmän muodin ja sisustusartikkeleiden mekka. Ostosgalleriassa on myös useita trendikkäitä kahviloita ja ravintoloita.

Tukholman sydämessä sijaitseva Bibliotekstan tunnetaan tyylikkäistä erikoisliikkeistä, huippumuodista ja laatudesignista. Täältä löydät muun muassa ylellisen Byredo-tuoksutalon. Viikonloppuisin Tukholman valtaavat erilaiset torit ja markkinat, jotka tarjoavat kaikkea mahdollista paikallisista herkuista koruihin ja sisustustuotteisiin. Toreilta löytää myös paljon vintage-henkistä tavaraa ja vaatteita. Erityisesti Södermalmissa sijaitseva SoFo on vintage-henkisten shoppailupaikka. Sergels Torgetilla sijaisteva Designtorget on erinomainen kohde uniikkia designia etsivälle. Täältä löydät runsaan valikoiman pohjoismaista huippudesignia.

Ruotsi-Tukholma-001

Tukholman parhaat shoppailuvinkit

Tukholman ostoskeskukset & tavaratalot

Nordiska Kompaniet, tuttavallisesti NK on laadukas tavaratalo kaupungin sydämessä. NK tarjoaa shoppailua neljän kerroksen voimin aina ruotsalaisesta ja kansainvälisestä muodista designtuotteisiin. Tavaratalossa ovat edustettuna muun muassa suositut huippumerkit Gant, Filippa K ja Tiger.

Osoite: Hamngatan 18-20
Aukioloajat: ma-pe 10-20, la 10-18, su 11-17

Tukholman keskustassa sijaitseva Åhlens Stockholm City on laadukas ja suosittu tavaratalo ja tämä vuonna 1964 valmistunut rakennus jo itsessään on nähtävyys. Täältä löydät kattavan valikoiman muotia, sisustustuotteita, kirjoja ja taidetta. Åhlensilla on myös oma laadukas sisustustuotemerkki.

Osoite: Klarabergsgatan 50
Aukioloajat: ma-pe 10-21, la 10-19, su 11-19

Uusimpia tavarataloja Tukholmassa on MOOD Stockholm, joka on vakiinnuttanut paikkansa muodin edelläkävijänä. MOOD tarjoaa muodin ohella myös viimeisimpiä trendejä sisustuksen ja kauneudenhoidon saralla. Ostosgalleriassa on myös lukuisia viihtyisä kahviloita ja ravintoloita, jotka tarjoavat paitsi herkullista syötävää ja juotavaa myös mukavia levähdyshetkiä shoppailumaratonin uuvuttamille jaloille.

Osoite: Regeringsgatan 48
Aukioloajat: ma-pe 10-20, la 10-18, su 11-17

Solnassa sijaitseva Mall of Skandinavia tarjoaa ylellisen kokonaisvaltaisen shoppailuelämyksen. Ostosgalleriassa on 224 liikettä sekä erityinen The Designer Gallery, joka tarjoaa kansainvälistä tunnelmaa niin muodin kuin designin saralla. Täältä löytyvät huippumerkit kuten Michael Kors, J. Lindeberg, Tiger of Sweden ja Odd Molly.

Osoite: Stjärntorget 2
Aukioloajat: ma-su 10-20

Käsityö- ja taideliikkeet Tukholmassa

Vasastaden, Gamla stan ja Östermalm ovat erinomaisia paikkoja antiikki- ja taideliikkeiden katsastamiseen. Vasastanin antiikkiliikkeistä muutamia tunnetuimpia ovat Charlott’s, joka myy vintage- ja itsesuunnittelemiaan koruja, Antikt & Modernt on erikoistunut antiikkilasiin, puuveistoksiin ja posliiniin ja Domino Antik taas Art Deco lamppuihin 30-, 50- ja 60-luvulta.

Käsityöliikkeistä Lena M Sweden on yksi ehdottomasti tutustumisen arvoisista. Taiteilijan studio sijaitsee Vanhassa kaupungissa ja täältä voi ostaa erilaisia käsitöitä kuten hattuja, puutauluja ja kynttilöitä. Niin ikään Vanhassakaupungissa sijaitseva Happy Color on käsitöiden ystävien unelmakohde. Täältä voi ostaa muun muassa erivärisiä lankoja, kierrätysmateriaalista valmistettuja koruja ja laukkuja.

Mielenkiintoinen tapahtuma käsityöentuasteille on Ruotsin suurin käsityöharrastajien messutapahtuma Syfestivalen, joka järjestetään vuosittain lokakuun lopussa, tapahtumapaikkana on Älvsjö, joka sijaitsee noin yhdeksän kilometriä Tukholman keskustasta. Messuilla voi ihastella erilaisia käsitöitä ja ostaa kotiin esimerkiksi lankoja, ompelutarvikkeita ja kankaita.

Paikalliset design- ja pikkuputiikit

Östermalmin kaupunginosa on tunnettu paikallisesta designista ja täältä löydätkin useita tyylikkäitä design- ja pikkuputiikkeja. Happy Stockholm on uniikki designputiikki, joka tarjoaa luonnon inspiroimaa, ajatonta designia suurella sydämellä. Täältä voi ostaa kotiin viemisiksi esimerkiksi puisia leikkuulautoja, kauniita tekstiilejä ja persoonallisia koruja. Happy Stockholm sijaitsee Stora Nygatanilla.

Kalikå on innovatiivinen lelukauppa, joka valmistaa ja myy originelleja lastenleluja. Lelut on suunniteltu turvallisiksi ja opettavaisiksi. Yksi Kalikån suosituimmista tuotteista on puinen minipiano. Kalikå sijaitsee osoitteessa Österlånggatan 18.

Sibyllegatanilla sijaitseva Asplund ja Nordiska Galleriet osoitteessa Nybrogatan 11 ovat erikoistuneet paikalliseen ja kansainväliseen moderniin designiin ja antiikin ystäville erinomaisia vierailukohteita ovat niin ikään Sibyllegatanilla sijaitsevat Sjöström Antik ja Rehns Antik. Svenskt Tenn ja Malmstensbutiken puolestaan tarjoavat aitoa ruotsalaista käsityötä.

Tukholman markkinat & torit

Södermalmin rantamaisemassa sijaitseva viihtyisä Hornstullin markkinat on tänä päivänä yksi Tukholman suosituimmista markkinoista. Täällä voit tehdä kirpparilöytöjä, ostaa ruokaa erityisistä food truckeista ja shoppailla vintagea ja ihastella taidetta. Hornstullin markkinat ovat avoinna kesäkautena lauantaisin ja sunnuntaisin klo 11–17.

Södermalmin Götgatanilla sijaitseva Bruno Vintage Market on täydellinen kohde kirpputorien ja vintagen ystäville. Täällä voit tehdä uniikkeja kenkä-, vaate- ja kirjalöytöjä sekä nauttia Södermalmin rennosta ja viihtyisästä ilmapiiristä jossakin alueen kahviloista. Bruno Vintage Market on avoinna sunnuntaisin klo 12–17.

Bondens egen marknad eli Maanviljelijän markkinat tarjoavat runsaan valikoiman erilaisia vihanneksia ja hedelmiä, hilloja, juustoja ja mehuja, sekä kalaa, leikkeleitä ja hunajaa paikallisilta tuottajilta. Valikoimissa on myös monia ekologisia vaihtoehtoja. Tuoretta, paikallista ja maistuvaa.

Hötorgshallen ja Östermalmshallen ovat suosittuja kauppahalleja erikoisliikkeineen ja kahviloineen tarjoten toinen toistaan maistuvampia herkkuja niin paikallisia, kuin makuja maailman eri kolkista. Maista perinteistä ruotsalaista Toast Skagenia, ihastu aitoon italialaiseen jäätelöön, rakastu kodikkaaseen ilmapiiriin ja ystävällisiin paikallisiin ihmisiin. Kauppahallien ajankohtaiset aukioloajat löydät verkkosivuilta.

Ikaalisten Matkatoimisto ei vastaa muutoksista aukioloajoissa.

Tutustu Tukholman matkoihin

Itämeren rannan neljälletoista saarelle rakennettu Tukholma on luonnoltaan kaunis ja tunnelmaltaan kansainvälinen. Lähde hotellimatkalle Tukholmaan ja nauti kaupungin nähtävyyksistä ilman kiirettä. Tukholman kaupungista löytyy tekemistä kaikille

Lue lisää Tukholman hotellimatkoista