Ikaalisten matkatoimisto

Saksa

Saksa pähkinänkuoressa

Saksa on väkiluvultaan Keski-Euroopan suurin valtio. Se on myös taloudellisesti ja poliittisesti yksi maailman merkittävimpiä valtioita. Saksa on liittotasavalta, joka koostuu kuudestatoista osavaltiosta. Maan pääkaupunki noin 3,4 miljoonalla asukkaallaan on Berliini. Berliinin lisäksi muita tunnettuja kaupunkeja ovat muun muassa Hampuri, München, Köln ja Frankfurt. Saksan maaperä on monimuotoinen ja kattaa niin kauniita rannikkoseutuja, vehreitä jokilaaksoja kuin vuoristoakin. Ilmasto on leuto, kesät kuumia ja talvet kostean viileitä. Alpeilla ja osittain Keski-Saksan ylängöillä vallitsee vuoristoilmasto.

Matkalla Saksassa

Vesi: Vesijohtovesi on pääosin turvallista juoda, mutta pullotettu vesi voi sopia matkailijalle paremmin.
Sähkö: Saksassa käytetään 230 voltin sähköä ja pistokkeet ovat suuressa osassa maata samanlaiset kuin Suomessa.
Kellonaika: Saksassa kello on tunnin Suomen aikaa jäljessä.
Valuutta: Euro
Turvallisuus: Saksa on yleisesti ottaen turvallinen maa. Suurkaupungeissa kannattaa kuitenkin noudattaa varovaisuutta ja huolehtia passista ja arvotavaroista. Taskuvarkaat suosivat esim. täysiä liikennevälineitä.
Sairastuminen ja hätätilanteet: Suosittelemme Kelan eurooppalaisen sairaanhoitokortin hankkimista, koska kortilla EU- ja ETA-alueella matkustava suomalainen saa akuutissa sairastapauksessa sairaanhoitopalveluja samoin maksuin ja menettelyin kuin kyseisen maan asukkaat. Eurooppalaista sairaanhoitokortista saa lisätietoa Kelasta.
Yleinen hätänumero: 112
Suurlähetystö:
Berliinin-suurlähetystö
Rauchstrasse 1
D-10787 BERLIN
GERMANY
+49 305 050 30
info.berlin@formin.fi