Saksa

Saksa pähkinänkuoressa

Saksa on väkiluvultaan Keski-Euroopan suurin valtio. Se on myös taloudellisesti ja poliittisesti yksi maailman merkittävimpiä valtioita. Saksa on liittotasavalta, joka koostuu kuudestatoista osavaltiosta. Maan pääkaupunki noin 3,4 miljoonalla asukkaallaan on Berliini. Berliinin lisäksi muita tunnettuja kaupunkeja ovat muun muassa Hampuri, München, Köln ja Frankfurt. Saksan maaperä on monimuotoinen ja kattaa niin kauniita rannikkoseutuja, vehreitä jokilaaksoja kuin vuoristoakin. Ilmasto on leuto, kesät kuumia ja talvet kostean viileitä. Alpeilla ja osittain Keski-Saksan ylängöillä vallitsee vuoristoilmasto.

Matkalla Saksassa

Vesi: Vesijohtovesi on pääosin turvallista juoda, mutta pullotettu vesi voi sopia matkailijalle paremmin.
Sähkö: Saksassa käytetään 230 voltin sähköä ja pistokkeet ovat suuressa osassa maata samanlaiset kuin Suomessa.
Kellonaika: Saksassa kello on tunnin Suomen aikaa jäljessä.
Valuutta: Euro
Turvallisuus: Saksa on yleisesti ottaen turvallinen maa. Suurkaupungeissa kannattaa kuitenkin noudattaa varovaisuutta ja huolehtia passista ja arvotavaroista. Taskuvarkaat suosivat esim. täysiä liikennevälineitä.
Sairastuminen ja hätätilanteet: Suosittelemme Kelan eurooppalaisen sairaanhoitokortin hankkimista, koska kortilla EU- ja ETA-alueella matkustava suomalainen saa akuutissa sairastapauksessa sairaanhoitopalveluja samoin maksuin ja menettelyin kuin kyseisen maan asukkaat. Eurooppalaista sairaanhoitokortista saa lisätietoa Kelasta.
Yleinen hätänumero: 112
Suurlähetystö:
Berliinin-suurlähetystö
Rauchstrasse 1
D-10787 BERLIN
GERMANY
+49 305 050 30
info.berlin@formin.fi

 

Kohteemme Saksassa

Berliini kuuluu Euroopan trendikkäimpiin matkakohteisiin. Kaupunki on tunnettu niin värikkäästä historiastaan kuin myös kulttuurista, musiikista ja teatterista. Saksan pääkaupunkiin on Suomesta hyvät lentoyhteydet ja se on matkailijalle hinta-laatusuhteeltaan edullinen.

Lue lisää

Saksan toiseksi suurin kaupunki on täynnä elämää. Monimuotoinen Hampuri tarjoaa nautinnollisen loman niin shoppailijoille, kultturisteille, hyvästä ruoasta nauttiville kuin yöeläimillekin.

Lue lisää

München on Saksan kolmanneksi suurin kaupunki ja Baijerin osavaltion pääkaupunki. Vivahteikkaan historiansa lisäksi kaupunki tunnetaan monipuolisesta olut kulttuurista, jalkapallosta ja BMW automerkin kotikaupunkina. Kaupungin kaduilla voi kohdata Baijerilaisen elämänilon ja eteläisen huolettomuuden.

Lue lisää

Road Trip -matkat Saksaam

Oluenystävälle Saksa on luvattu maa. Olemme suunnitelleet sinulle reitin, joka kuljettaa läpi Etelä-Saksan olutkaupunkien. Kuljet omien aikataulujesi mukaan. Vinkkaamme sinulle oluttuvista, panimoista ja kuuluisista biergarteneista, voit itse valita mihin poikkeat. Halutessasi voit varata kauttamme myös vuokra-auton matkaasi.

Lue lisää

Jylhät alppimaisemat salpaavat hengityksen. Matkamme kuljettaa sinut myös satumaiselle Neuschwansteinin linnalle, Kotkanpesälle ja Salzburgiin. Kuljet omien aikataulujesi mukaan. Me olemme tehneet sinulle reitin ja nostaneet kiinnostavia kohteita esiin, voit itse valita mihin poikkeat. Halutessasi voit varata kauttamme myös vuokra-auton matkaasi.

Lue lisää

Mosel-laakso on Saksaa kauneimmillaan. Road Tripillä kuljet omien aikataulujesi mukaan. Olemme valmistaneet sinulle reitin ja vinkkaamme nähtävyyksist, voit itse valita missä vierailet. Halutessasi voit varata kauttamme myös vuokra-auton matkaasi.

Lue lisää

Toinen toistaan kauneimmat linnat odottavat sinua! Olemme suunnitelleet sinulle reitin, joka kuljettaa läpi Etelä-Saksan upeiden linnojen. Kuljet omien aikataulujesi mukaan. Road Trip -matkamme taitat autolla. Vinkkaamme sinulle kohteista, mutta voit itse valita mihin poikkeat. Halutessasi voit varata kauttamme myös vuokra-auton matkaasi.

Lue lisää