Edinburgh

Skotlannin pääkaupunki Edinburgh on Britannian suosituimpia kaupunkikohteita, ja maan toiseksi suurin kaupunki Glasgown jälkeen. Sen mielenkiintoinen historia ja kulttuuri ovat kiehtoneet ihmisiä jo 1700-luvulta lähtien.

Edinburgh pähkinänkuoressa

Skotlannin pääkaupunki Edinburgh kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Kaupungin väkiluku on 486 120 (2011). Kaupunki sijaitsee Forthin vuonon rannalla, ja sen läpi virtaava joki Water of Leith laskee vuonoon.  Kaupunkia ympäröivät korkeat kukkulat. Edinburghin vaiheikas historia ja kulttuuri houkuttelevat kaupunkiin turisteja kaikkialta maailmasta ympäri vuoden. Etenkin kesäkaudella järjestettävät festivaalit ovat suosittuja, samoin lukuisat opastetut kävelykierrokset. Pubeissa ja maanalaisissa käytävissä pääsee historiallisiin tunnelmiin, ja Skotlantilaista kansanmusiikkia kuulee aktiivisesti muulloinkin kuin festivaalien aikaan. Myös ostosmahdollisuudet ovat hyvät.

Nähtävyyksiä

– Edinburghin linna
– Royal Mile
– Holyrood Park
– Edinburghin eläintarha
– Seabird Centre
– Ruokamarkkinat Farmer’s Market
– National Museum of Scotland
– National Galleries of Scotland

Ostokset

– Pääostoskatu Princess Street
– Rose street
– George Street (kalliita putiikkeja; koruja, kelloja, kenkiä, vaatteita)
– Royal Mile (matkamuistoja, käsitöitä jne.)

Suosituimpia Edinburghin tuliaisia ovat paikalliset villa- ja kasmirtuotteet, ja etenkin korkealaatuiset Harris Wool -villasta valmistetut vaatteet. Skotlannista on hyvä ostaa kaikenlaisia vaatteita, myöskin perinteisiä asuja kuten kilttejä ja muita ns. Highlander-asuja. Kengät, asusteet, jalokivet, korut ja kellot ovat suosittuja. Lisäksi ykköstuliaisia ovat tasokkaat ja kohtuuhintaiset viskit.

Turistitoimisto

Edinburgh Information Centre
3 Princess Street
Edinburgh  EH2 2QP
www.visitscotland.com/info/services/edinburgh-information-centre-p234441

 

Edinburghin matkat

Irlantia kutsutaan usein lempinimellä Vihreä saari sen upean vihreyden ja vehreyden vuoksi. Irlannin pääkaupungin Dublinin rento ja ystävällinen ilmapiiri saa matkailijan hyvälle tuulelle. Henkeäsalpaavien maisemien, kilttiin pukeutuneiden miesten ja viskin lisäksi Skotlannin ainutlaatuinen historia sekä upeat linnat ja kartanot tempaavat mukaansa.

Lue lisää