Sveitsi

Sveitsi pähkinänkuoressa

Sveitsi on maailman pienin liittovaltio, joka koostuu 26 kantonista. Sveitsissä on asukkaita n. 8,5 miljoonaa. Maan pääkaupunki on Bern, joka on viidenneksi suurin kaupunki.  Muita tunnettuja kaupunkeja on Zÿrich ja Geneve. Suurin kaupunki on väkiluvultaan Zÿrich, jossa asuu 400 000 ihmistä. Maassa puhutaan virallisesti neljää eri kieltä: saksaa, ranskaa, italiaa ja retomaania. Sveitsi tunnetaan rikkaana ja puolueettomana korkean elintason maana.

Vesi: Vesijohtovesi on pääosin turvallista juoda, mutta pullotettu vesi voi sopia matkailijalle paremmin.

Sähkö: Sveitsissä käytetään 230 voltin sähköä ja pistokkeet ovat suuressa osin maata samanlaiset kuin Suomesssa

Kellonaika: Sveitsissä kello on tunnin Suomen aikaa jäljessä

Valuutta: Sveitsin frangi

Turvallisuus: Sveitsi on turvallinen matkailumaa. Sään ja tieliikenteen suhteen matkailijoiden kannattaa seurata paikallisia tiedotusvälineitä ja noudattaa viranomaisten antamia ohjeita. Suurissa kaupungeissa sekä tapahtumissa on syytä noudattaa yleistä varovaisuutta taskuvarkaiden varalta.

Sairastuminen ja hätätilanteet: Suosittelemme kattavaa matkavakuutusta sekä Kelan eurooppalaisen sairaanhoitokortin hankkimista, koska kortilla EU- ja ETA-alueella matkustava suomalainen saa akuutissa sairastapauksessa sairaanhoitopalveluja samoin maksuin ja menettelyin kuin kyseisen maan asukkaat. Eurooppalaisesta sairaanhoitokortista saa lisätietoa Kelasta.

Hätänumerot:

Yleinen hätänumero 112

Poliisi 117

Palokunta 118

Ambulanssi 144

Suurlähetystö: Bernin-suurlähetystö

Weltpoststrasse 4 

3015 BERN 

SWITZERLAND

+41 313 504 100

info.bern@formin.fi

http://www.finlandia.ch 

https://www.facebook.com/BotschaftvonFinnlandBern

Päivystys: Hätätapauksissa ota yhteys ulkoministeriön päivystykseen: puhelin +358 9 1605 5555, faksi +358 9 629 840 ja sähköposti Paivystys.um@formin.fi.

Matkojamme Sveitsiin