Zürich

Zürich on väkiluvultaan Sveitsin suurin kaupunki sekä maan talouselämän, kulttuurin ja tieteen keskus. Kaupungissa on noin 410 000 asukasta. Zürich sijaitsee Zürich-järven pohjoispäässä, kumpuilevassa Mittellandissa. Kaupungin länsipuolella kohoaa metsäinen Albisharjanne korkeimpana huippuna Uetliberg (869 m.) ja itäpuolella Zürichberg (676 m). Zürich sijaitsee Sveitsin saksankielisessä osassa.

Ilmasto Zürichissä on Keski-Euroopalle tyypillinen. Kesät ovat lämpimiä, mutta eivät tukahduttavan kuumia. Lämpötila pyörii keskimäärin +20 asteen tietämillä. Talvella voi olla pakkasta. Sateita tulee eniten kesällä, mutta kuitenkin melko tasaisesti kaikkina vuodenaikoina. Zürich sopii matkakohteeksi ympäri vuoden.

Zürich on melko kallis kaupunki ja etenkin ravintola- ja hotellihinnat ovat melko korkeat. Zürichissä puhutaan pääasiassa saksaa, mutta sveitsiläiset ovat kielitaitoisia ja englannilla pärjää yleensä erinomaisesti.

Zürichin päänähtävyydet:

Grossmünster -katedraali, jonka kaksoistornit ovat muotoutuneet kaupungin symboliksi. Tornin huipulle pääsee ihailemaan upeita maksemia kiipeämällä 187 askelmaa.

Fraumünster -kirkko, goottilainen kirkko, joka on peräisin 800 -luvulta.

Kasvitieteellinen puutarhasta löytyy noin 10 000 erilaista kasvi- ja puulajia eri puolilta maailmaa.

Kunstahus -taidegalleria, jonka kokoelmissa on sekä sveitsiläisten että kansainvälisten taidemaalareiden ja kuvanveistäjien töitä, mm. Monet’n ja Munchin töitä.

Sveitsin kansallismuseo, joka on maan suosituin kulttuurihistoriallinen museo päärautatieaseman vieressä.

Üetliberg, vuori joka kohoaa 460 m Zürich -järven pinnan yläpuolella, huipulla sijaitsee ravintoloita sekä hotelli.

Bahnhofstrasse, ostoskatu, jonka varrelta löytyy korkeatasoisia putiikkeja, designia ja merkkituotemyymälöitä.

 

Kiertomatka Sveitsissä