Tanska

Tanska, pienen merenneidon, historiallisten viikinkien ja ajattoman Skandinaavisen designin kotipaikka, on kiinnostava matkakohde koko perheelle. Tanskan eloisat, ystävälliset kaupungit toivottavat matkailijat tervetulleiksi tutustumaan monipuolisiin nähtävyyksiinsä. Kööpenhaminan Tivoli ja Billundin Legoland kutsuvat lapsiperheitä viettämään ilon ja riemuntäyteisiä hetkiä.

Tanska pähkinänkuoressa

Tanska on pinta-alaltaan selvästi pienin Pohjoismaa, vain 43 561 neliökilometriä. Se koostuu Jyllannin niemimaasta ja 405 saaresta, joista asutettuja on 79. Tärkeimmät Tanskan saarista ovat Fyn, jota kutsutaan viljavuutensa ansiosta Tanskan puutarhaksi ja Själlanti, jossa pääkaupunki Kööpenhamina sijaitsee. Sillat yhdistävät monta saarta toisiinsa. Juutinrauman yli johtava Öresundin 16 kilometrin pituinen silta yhdistää Själlannin ja Ruotsin. Iso-Beltin silta yhdistää Fynin ja Själlannin. 5,5 miljoonan asukkaan Tanska on parlamentaarinen kuningaskunta.

Matkalla Tanskassa

Vesi: Vesijohtovesi on juomakelpoista.
Sähkö: Tanskassa käytetään 220 voltin sähköä. Pistokkeet ovat samanlaiset kuin Suomessa.
Kellonaika: Tanskassa kello on tunnin suomen aikaa jäljessä.
Ilmasto: Tanskassa vallitsee leuto meri-ilmasto, joka tarkoittaa, että kesät ovat lämpimiä ja kosteita sekä talvet kylmiä ja sateisia, myös voimakkaita tuulia saattaa esiintyä. Kesäkuukausina keskilämpötila on n. 18 °C. Sateeseen kannattaa myös varautua ottamalla mukaan vaikkapa sateenvarjo tai sadetakki.
Turvallisuus: Tanska on turvallinen matkailumaa, mutta tavanomaista varovaisuutta on silti hyvä noudattaa. Suurimmissa kaupungeissa kannattaa olla varuillaan taskuvarkaiden varalta.
Hätätilanteet: Yleinen hätänumero on 112.

Tanskan matkailusivut

Kaupungit Tanskassa

Iloisessa ja vilkkaassa Kööpenhaminassa pohjoismaismainen elämänmeno yhdistyy kiehtovalla tavalla keskieurooppalaiseen kaupunkikulttuuriin. Lämminhenkinen ja monipuolinen kaupunki sopii matkakohteeksi kaikille. Kööpenhamina tarjoaa laajan kirjon erilaisia ostospaikkoja ja mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Kööpenhaminan kuuluisassa TIvolissa viihtyvät sekä lapset että aikuiset.

Lue lisää Kööpenhaminasta

Matkavaihtoehtoja