Ikaalisten matkatoimisto

Kööpenhamina

Iloisessa ja vilkkaassa Kööpenhaminassa pohjoismaismainen elämänmeno yhdistyy kiehtovalla tavalla keskieurooppalaiseen kaupunkikulttuuriin. Lämminhenkinen ja monipuolinen kaupunki sopii matkakohteeksi kaikille. Kööpenhamina tarjoaa laajan kirjon erilaisia ostospaikkoja ja mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Kööpenhaminan kuuluisassa TIvolissa viihtyvät sekä lapset että aikuiset.

Kööpenhamina Pähkinänkuoressa

Tanskan pääkaupunki ja maan suurin kaupunki Kööpenhamina sijaitsee Själlannin saarella, Juutinrauman länsipuolella. Kööpenhaminassa ja sen ympäristössä asuu n. 1,8 milj. ihmistä eli noin kolmannes tanskalaisista.

Kööpenhamina oli 1100-luvun puoleen väliin asti vähäinen kalastajakylä. Kaupunki linnoitettiin vuonna 1167, jonka jälkeen Kööpenhamina nousi tärkeäksi kauppakeskukseksi edullisella paikalla sijaitsevan sataman edesauttamana.

Nähtävyyksiä

  • Pääkatu Ströget on Kööpenhaminan sydän. Stöget on oikea paikka ostosten tekoon ja sieltä löytyy kaikkea matkamuistomyymälöistä merkkiliikkeisiin.
  • Pieni merenneito on muodostunut Kööpenhaminan symboliksi ja on epäilemättä kaupungin tunnetuin nähtävyys. Edvard Eriksenin veistämä patsas paistattelee päivää sataman rantakivillä.
  • Amalienborgin palatsi on rakennettu 1700-luvulla ja se toimii Tanskan kuningattaren asuntona.

 

  • Aivan Kööpenhaminan keskustassa sijaitseva Tivoli on ainutlaatuinen kokemus. Vuonna 1843 rakennettu maailman toiseksi vanhin huvipuisto houkuttelee kävijöitä eksoottisella arkkitehtuurillaan, vehreillä puistoillaan ja vauhdikkailla laitteillaan.
  • Nyhavnia kutsutaan Kööpenhaminan viehättävimmäksi alueeksi. Yli 300-vuotiaalla satamalla ei ole enää merenkulullista merkitystä vaan satoja vuosia vanhoja taloja täyttävät viihtyisät ravintolat, kahvilat ja baarit.  Nyhavnista pääsee myös hyppäämään kaupungin kanavia kiertelevien risteilijöiden kyytiin.

 

Lasten kanssa Kööpenhaminassa

Kööpenhamina sopii erinomaisesti koko perheen lomakohteeksi. Tanskan pääkaupunki tarjoaa paljon mukavaa puuhaa kaikenikäisille. Löydät huvipuistot, eläintarha, museot ja nähtävyydet...

Lue lisää lasten Kööpenhaminasta

Tutustu Legolandiin

Legolandin huvipuisto on rakennettu yli 50 miljoonasta legopalikasta ja siellä löytyy tekemistä kaikenikäisille lapsille!

Lue lisää Legoland puistosta

Legoland ja Kööpenhamina matkat