Unkari

Unkari pähkinänkuoressa

Unkarissa on noin 10,1 miljoonaa asukasta. Maan pinta-ala on n. 93 000 km2.
Unkarin virallinen kieli on unkari, joka on suomalais-ugrilainen kieli, eli se on sukua myös suomelle ja virolle.
Matkailija pärjää parhaiten englannilla (nuorten kanssa) ja saksalla (vanhempien kanssa).

Unkaria halkovat Tonava- ja Tisza -joet, sekä muutama merkittävä järvi, kuten Balaton, joka on Keski-Euroopan suurin makean veden järvi. Suurin osa maata on alankoa. Unkarissa on mannerilmasto kylmine talvineen ja lämpimine kesineen. Unkarit pienet, idylliset kylät, ja kauniit kaupungit ovat näkemisen arvoisia. Pääkaupunki Budapestia pidetään yhtenä maailman kauneimmista kaupungeista. Myös viiniviljelmät sekä kylpyläkulttuuri houkuttelevat matkailijoita.

Matkalla Unkarissa

Vesi: Suosittelemme pullotetun veden juomista.
Sähkö: Unkarissa käytetään 220 voltin sähköä ja pistokkeet ovat samanlaiset kuin Suomessa.
Kellonaika: Unkarissa kello on tunnin Suomen aikaa jäljessä.
Valuutta: Unkarin rahayksikkö on forintti (HUF). Unkarin hintataso on edullisempi kuin Suomessa. Valuuttaa voi Suomen puolella vaihtaa esim. pankeissa ja Forex-valuutanvaihto-pisteissä. Unkarissa forintteja voi vaihtaa pankeissa, hotelleissa, monissa postikonttoreissa ja rahanvaihtopisteissä.
Turvallisuus: Unkari on turvallinen maa, mutta normaalia varovaisuutta tulee noudattaa. Etenkin suurissa kaupungeissa tulee olla varuillaan taskuvarkaiden varalta. Tarvittaessa kannattaa tehdä rikosilmoitus paikalliselle poliisille, tämä helpottaa korvausten saamista vakuutusyhtiöltä.
Sairastuminen: Eurooppalainen sairaanhoitokortti (EU-kortti) oikeuttaa välttämättömään sairaanhoitoon sairaalassa tai niillä lääkärin vastaanotoilla, jotka kuuluvat julkisen sairaanhoitojärjestelmän piiriin Unkarissa. Hoito annetaan samoin taloudellisin ehdoin kuin maan omille asukkaille. Kortin voi tilata KELAsta (www.kela.fi). Ensiapu ja akuutti lääkärinhoito ovat maksuttomia, ei kuitenkaan käynti hammas- tai yksityislääkärin luona. Lääketieteelliset hoidot sekä veren ja veripankkien käyttö ovat täysin turvallisia. Ulkomaisia reseptejä voi käyttää – ilman reseptiä saa vain tiettyjä lääkkeitä.
Hätätilanteet: Yleinen hätänumero: 112
Suurlähetystö: Suomen suurlähetystö on Budabestissa.
Embassy of Finland
Kelenhegyi út 16/A
1118 Budapest XI, Hungary
(puh. +36 1 279 2500 tai hätätapauksissa +358 9 1605 5551)
www.finnland.hu/fi
Lisätietoa:
www.unkarinmatkailu.fi
www.budapestinfo.hu

Kaupunkeja Unkarissa

Budapest on yksi suosituimmista Euroopan kaupunkilomakohteista. Kaupunki sijaitsee kauniilla paikalla. Tonava virtaa kaupungin halki ja jakaa tämän metropolin kahtia, kumpuilevan Budaan ja alavaan Pestiin. Tonavan rantamaisema Budapestin kaupungissa on osa Unescon maailmanperintöä. Budapest tarjoaa jokaiselle jotakin; monipuolista kulttuuria ja nähtävyyksiä, ravintoloita, yöelämää, maailmankuuluja kylpylöitä ja hyvät ostosmahdollisuudet.

Lue lisää Budapestista

Näillä matkoilla pääset Unkariin

Vietä kaksi yötä Budapestissä ja kolme Wienissä! Matkalla vieraillaan myös Slovakian pääkaupungissa Bratislavassa.

" inside-full-width-container="false" >