Pietari

Pietari on Venäjän toiseksi suurin kaupunki ja tunnetaan Pohjolan Venetsiana. Monipuolinen kaupunki tarjoaa jokaisella vierailulla aina jotakin uutta! Nevajoen suistoon rakennettu kaupunki jakautuu yli 40 saarelle. Lukuisat kirkot ja palatsit kohoavat keskellä kaupunkia, mm. Iisakinkirkko, jota rakennettiin yli 40 vuotta. Kestosuosikit Eremitaasi ja Talvipalatsi johdattavat matkaajan Venäjän keisareiden aikaan.

Pietari kuuluu kulttuurihistoriallisen arvonsa kautta maailman merkittävimpien kaupunkien joukkoon. Yli 300-vuotiaan Pietarin kaupungin keskeiset osat on jo korjattu asuun, jossa ne eivät ole esiintyneet vuosikymmeniin. Venäjän tsaareilla ja keisarinnoilla oli valtaa, rahaa ja alamaisia. He käyttivät säälimättä niitä kaikkia. Resurssien pitääkin olla rajattomat, jos tehdään loistelias suurkaupunki suolle. Pietarin rakentaminen avasi keisarikunnan länteen. Se oli Pietari Suuren suunta.

On harvoja kaupunkeja joiden rannoilla makaavat aidot Sfinksit – Pietari on yksi niistä. Pietarin taidehistoriallisen museon Eremitaasin näyttely on valtava ja arvoesineiden kirjo niin suuri, että niiden läpikäyminen vie vuosia. Luonnotieteelinen museo taas on yksi maailman suurimmista. Iisakinkirkko on maailman neljänneksi suurin kupolirakennus ja sen rakentaminen on aikanaan vienyt yli 40 vuotta. Pietari on miljoonakaupunki jossa nähtävää ja koettavaa riittää.

Helsingistä Pietariin pääsee helposti ja kätevästi viisumivapaalla risteilyllä. Matkaan on mahdollista yhdistää myös yöpyminen hotellissa.

Tutustu Pietarin matkoihin

Pietari kuuluu kulttuurihistoriallisen arvonsa kautta maailman merkittävimpien kaupunkien joukkoon. Se on miljoonakaupunki jossa nähtävää ja koettavaa riittää.

Lue lisää Pietarin hotellimatkoista

– yleinen hätänumero Venäjällä 112 (myös matkapuhelimesta)
– lisäksi lankapuhelimesta: palohälytys 01, poliisi 02, ambulanssi 03, kaasuonnettomuus 04

– Venäjän poliisin verkkosivut https://mvd.ru/contacts/sites

– Pietarin Tourist Helpline 24h: puh. +7-800-30 30 555 matkapuhelin, +7-812-30 30 555 lankapuhelin,
verkkosivut Official City Guide: http://www.visit-petersburg.ru/en/