Ikaalisten matkatoimisto

Lippu Haapsalun Piispanlinnaan

Haapsalun piispanlinna on 1200-luvun rakennustaiteen helmi, missä 1600-luvun loppuun saakka myös asuivat paikalliset vallanpitäjät. Juuri täällä asustelee Viron kuuluisin kummitus, ikuinen rakastavainen Valkoinen Daami! Vierailu linnan museoon on elämys. Siellä esitellään linnan ja Saarenmaan-Läänemaan hiippakunnan historiaa, keskiajan ja varhaisen uuden ajan aseita sekä vanhaa kivenveistotaidetta. Erilaisilla malleilla pääsee myös itse kokeilemaan miten toimivat linnan porttitornin ovet, ruutimylly, tornikello jne.

Tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat linnan eteläsiivessä sijaitseva tuomiokirkko, joka on ensi kerran mainittu jo vuonna 1279, ja linnan vartiotorni, jota nykyään käytetään kellotornina. Linnasta avautuvat kauniit näköalat kaupunkiin ja merelle. Entisten esilinnoitusten alue on aikojen kuluessa muutettu puistoksi. Näin on saatu aikaan hienoa arkkitehtuurin ja luonnon harmoniaa sekä mielenkiintoista katsottavaa ja löytämisen iloa niin aikuisille kuin lapsillekin. Korkeiden muurien päällä on kaunis näköalapaikka, josta voi ihastella Haapsalun vanhaa kaupunkia, rantapromenadia ja merenlahtea.

Aukioloajat
Linnan puiston ja leikkikentälle pääsee maksutta. Portit ovat auki kesäisin klo 7.00-00.00 ja talvisin klo 7.00-22.00.
Museo on avoinna kesäisin ma-su klo 10.00-18.00 ja talvisin ke-su klo 11.00-17.00.

Liput ovat päivälippuja eli saman päivän aikana voi mennä ulos ja tulla uudestaan monesti saman päivän aikana.

Tarkista aukioloajat ja lue lisää Piispanlinnan kotisivuilta

Tutustu Haapsalun matkoihin

Haapsalun hotellimatkoilla läsnä on Viron upea luonto. Kiireettömän ja rauhallisen kaupunkiloman etsijälle Viron länsirannikolla sijaitseva Haapsalu tarjoaa kauniin ympäristön loman viettoon.

Lue lisää Haapsalun hotellimatkoista

Haapsalun kylpyläkaupungissa voit aistia pienen kaupungin lämpimän sykkeen. Kaupunki näyttää hiljaiselta, uinuvalta pikkukaupungilta, mutta kätkee sisäänsä valtavasti historiaa ja tapahtumia.

Lue lisää Haapsalun kylpylälomista