Ikaalisten matkatoimisto

Narva-Jôesuu

Narva-Jôesuu on pieni kylpyläkaupunki kahden suuren vesistön välissä Suomenlahden rannalla ja Narva-joen suulla. Narva-Jôesuu sijaitsee n. 200 km päässä Tallinnasta itään.

Narva-Jôesuu pähkinänkuoressa

Narva-Jôesuu on n. 3 500 asukkaan kylpyläkaupunki Suomenlahden rannalla Itä-Virumaan maakunnassa, Viron koillisnurkassa. Nimensä mukaisesti Narva-Jôesuu sijaitsee Narvajoen suussa, vain 14 km:n päässä Narvan kaupungista. Kaupunkia reunustaa n. 7 km pitkä, erittäin hienohiekkainen uimaranta, jota moni sanoo myös Viron kauneimmaksi.

Kaupunki on ihanteellinen paikka rentoutumiseen; vehreät kadut, pikkukaupungin rauha ja maalauksellinen merenranta virkistävät kehoa ja mieltä. ”Kultaisella kolmekymmenluvulla” Narva-Jôesuuta kuvailtiin Itämeren Helmeksi ja Eestin Rivieraksi. Viron itäisimpään kaupunkiin Narvaan on vain muutaman minuutin ajomatka. Siellä on helppo piipahtaa esim. ostoksilla tai katsomassa Narvan nähtävyyksiä, joista tunnetuin lienee Narvan linnoitus Venäjän rajalla.

Elokuussa vietetään Narva-Jôesuun kaupungin päiviä, joka on kaupungin suurin tapahtuma. Lähes viikon ajan ohjelmassa on runsaasti kulttuuri- ja urheilutapahtumia. Joka vuosi pidetään myös hiekkaveistosten kilpailu, merimailijuoksu, naamiaiset ja non-stop konsertti.

Nähtävyyksiä:

  • kaunis n. 7 km pitkä hiekkaranta
  • Narva-Jôesuun etnografinen museo
  • puupitsihuvilat

Lue lisää Visit Estonian sivuilta

Kylpylähotellimme

Neljän tähden hotelli Viron pisimmän hiekkarannan äärellä. Hotellin huonehinnat sisältävät aamiaisen.

Lue lisää

Tutustu matkoihin