Päivä Pärnussa lapsiperheille

Pärnu tarjoaa paljon hauskaa koko perheelle. Helpottaaksemme matkan suunnittelua kokosimme parhaista Pärnu-vinkeistämme valmiin päiväohjelman perheellesi!

Päivä käyntiin käsityön tai eläinten parissa

Hyvin nukutun yön ja maittavan aamiaisen jälkeen päivän Pärnussa voi aloittaa vaikka vierailemalla Maarja Magdaleena Gild -käsityötalossa, jossa voi ihastella paikallista käsityöperinnettä. Perjantaisin ja lauantaisin käsityötalossa on myös mahdollisuus osallistua erilaisiin opastettuihin työpajoihin ja tehdä muun muassa omia koruja, leluja tai nahkatöitä.

Minizoo-ParnuKäärmeisiin ja liskoihin puolestaan voi tutustua Pärnun Mini Zoo -terrariossa (Akadeemia 7), jossa on esillä toinen toistaan mielenkiintoisempia matelijoita sekä hämähäkkejä, joista monet lajit ovat myös erittäin harvinaisia. Viron lisäksi eläimiä esitellään myös suomeksi. Tämän jälkeen koko perheelle maistuukin jo varmasti välipala ja keskustassa sijaitseva viihtyisä Sõõriku baar -kahvila on erinomainen valinta istahtaa nauttimaan kahvia, virvokkeita sekä herkullisia itsetehtyjä munkkeja.

alpakka-001Kesäaikaan on mahdollisuus tutustua myös moniin ihaniin kotieläimiin ja suloisiin alpakoihin Alpakka-farmilla. Alpakkafarmi sijaitsee noin 12 kilometrin päässä Pärnun keskustasta.

Pärnu on kuuluisa upeasta merimaisemastaan ja valkoisista hiekkarannoistaan, tarjoten koko perheelle monia hauskoja vesiaktiviteetteja tai vain leppoisaa oleskelua meren äärellä lämpimästä kesäpäivästä ja jäätelösta nauttien. Pärnussa on useita lapsiystävällisiä rantoja.

Seikkailuntäyteinen iltapäivä Pärnussa

Pärnussa on useita seikkailu- ja tapahtumapuistoja niin isommille kuin pienemmille. Keskustan tuntumassa sijaitsee monia kauniita puistoja ja lasten leikkialueita kuten Munamägi-puisto osoitteessa Lõuna 1, Vallikäärin leikkialue Sadama 4 -kadulla, Vanapargi puisto osoitteessa Jalaka 10, sekä Rantapuisto osoitteessa Ranna puiestee, jossa kesäisin on myös mahdollisuus pelata minigolfia.

Pärnun laserpuisto (Lao 11) puolestaan tarjoaa jännitystä ja adrenaliinia sekä hyvää mieltä kouluikäisille lapsille ja aikuisille.

Valgerannan-seikkaulupuisto-ParnuLisäksi kaupungin ulkopuolella, noin viidentoista minuutin automatkan päässä keskustasta, sijaitsee Valgerannan seikkailupuisto, jossa voi kokeilla taitojaan seikkailuradalla upeassa merimaisemassa. Lasten seikkailupuisto sijaitsee ihan meren vieressä ja seikkailuradalta onkin kauniiit näkymät Pärnun lahdelle. Puistosta löytyy lapsille matalia riippusiltoja, keinuja ja vaijerirata. Aikuiset voivat kävellä seikkailuradan vierellä. Puistossa on yhteensä kuusi seikkailurataa, joissa voi valloittaa korkeuksia, hyppiä verkkoihin, esteissä ja köysiä sekä pitkiä ilmaliukuja. Puisto on avoinna toukokuusta syyskuuhun.

lottemaa-teemapuistoMyös Viron suurin teemapuisto Lottemaa sijaitsee Pärnussa, noin viidentoista minuutin automatkan päässä keskustasta, ja tarjoaa niin pienemmille kuin isommille hauskoja seikkailuja, leikkejä ja muita aktiviteetteja. Lotte-maassa tapaat Keksijäkylän asukkaat, kuten Lotan, Brunon ja Albertin, joiden kanssa voit leikkiä ja tehdä keksintöjä. Lottemaa on avoinna kesäkauden sekä joulukuussa Joulumaan aikaan. Alueella voi ostaa ruokaa ja siellä on myös uimaranta.

Lisää tekemistä Pärnussa lasten kanssa löydät Tekemistä perheille Pärnun maakunnassa -esitteestä.

Pärnun ilta tarjoaa hansakulttuuria ja pizzaa rennossa tunnelmassa

Pärnussa järjestetään vuosittaiset Hansapäivät, joiden aikana on mahdollisuus kokea perinteistä keskiaikaista elämää, maistella erilaisia ruokia ja juomia, osallistua keskiaikaiseen juhlaan musiikin ja tanssin siivittämänä, sekä ihailla perinteisiä käsitöitä. Hansapäivillä on hauskaa ohjelmaa myös lapsille.

Steffani_pizza_parnu_Puuhaa täynnä oleva päivä on mukava päättää hyvään illalliseen. Pizza lienee yksi lasten ja monen aikuisenkin suosikkiruuista. Pärnun keskustassa on monia erinomaisia ruokailupaikkoja, joista yksi suosituimmista on Steffani pizza-ravintola ja ravintolan menusta löytyy varmasti jokaiselle oma suosikkinsa. Kesäaikaan ravintolaan voi joutua jonottamaan, mikä on hyvä ottaa huomioon kun matkustaa pienten lasten kanssa.

Vesipuiston riemuja koko perheelletervise-paradiis-004

Tervise Paradiis (Side 14) kylpylä-hotellin yhteydessä sijaitsevassa vesipuistossa viihtyvät kaikenikäiset vesipedot. Kaksikerroksisesta vesipuistosta löytyy erilaisia uima-altaita, porealtaita, vouristojoki, koskia sekä lämmitetty ulkoallas. Saunoissakin on valinnan varaa. Vesipuistossa on myös neljä erilaista vesiliukua, joista pisin on 85 metriä pitkä. Pienemmille lapsillekin löytyy oma liukunsa. Pärnun matkalla voi majoittua Paradiis kylpylä-hotellissa, joko Pärnun hotellimatkalla tai kylpylämatkalla. Ja jos majoitus on jossain toisessa hotellissa, niin vesipuistossa voi käydä ostamalla paikan päällä sisäänpääsyn muutamaksi tunniksi tai vaikka koko päiväksi.