Päivä Pärnussa pariskunnalle

Pärnu on kaunis ja oiva kohde romantiikkaa etsiville. Pärnun rantapromenadi ja hyvät ravintolat tarjoavat varmasti ikimuistoisia hetkiä sinulle ja reissukumppanillesi. Mutta kun kaupungista löytyy niin paljon nähtävää ja koettavaa, miten päivä kohteessa kannattaa suunnitella? Helpottaaksemme matkan suunnittelua kokosimme parhaista Pärnu-vinkeistämme valmiin päiväohjelman juuri teille!

Romanttinen päivän aloitus pyöräretkellä tai rannalla

Parnu-Viro-019Täydellinen aamunaloitus pariskunnille Pärnussa on lähteä pyöräretkelle, joka on erinomainen tapa tutustua kaupunkiin ja ympäristöön hieman laajemmin. Polkupyöriä voi lainata tai vuokrata miltei kaikista hotelleista. Pyöräillä voi esimerkiksi Vallikäärissä Venuksen Bastionin luona sijaitsevalle sepän pajalle, jossa voi tutustua lähemmin sepän työnkuvaan. Täällä on myös mahdollisuus osallistua taontakurssille.

parnu-viro-011Pärnun Vallikäär on rantaa pitkin kulkeva viehättävä promenadi romanttisine siltoineen ja suihkulähteineen. Alueella on myös amfiteatterimainen esiintymispaikka, joka tarjoaa erilaisia kulttuuritapahtumia. Pärnun suosituimpiin ja kauneimpiin paikkoihin kuuluu ehdottomasti Pärnun ranta ja aallonmurtaja. Tarinan mukaan aallonmurtajan päässä suutelevien onni kestää ikuisesti.

Toinen erinomainen tapa tutustua Pärnuun ovat opastetut kiertoajelut, jotka tarjoavat mielenkiintoista tietoa Pärnun historiasta ja nykypäivästä. Ikaalisten Matkatoimiston järjestämiä suomeksi opastettuja kiertoajeluita on tiistaisin ja perjantaisin kesäaikaan.

Shoppailua ja välipalaa Pärnun iltapäivässä

matka-parnu-002Polkupyöräretken jälkeen maistuu iltapäiväkahvi. Pärnun keskustassa Pühavaimu-kadun varrella on useita hurmaavia kahviloita, kuten esimerkiksi Mahedik, joka tarjoaa luomuruokaa & gluteenittomia tuotteita. Piristävän kahvihetken jälkeen matka jatkuu keveästi Pärnun vanhaan kaupunginosaan Rüütliin, jonka varrella on paljon viehättäviä putiikkeja.

Kauppakeskuksista Pärnu-keskus tarjoaa kattavan valikoiman muun muassa naisten- ja miestenmuotia, ja muutaman kilometrin päässä keskuksesta sijaitseva Pärnun Kaubamajakas hemmottelee shoppailijoita laajalla valikoimalla sekä erikoiskauppoja että tuttuja liikeketjuja. Ostoskeskukseen pääsee julkisilla ja henkilöautolla. Kesäaikaan Pärnun Kaubamajakas tarjoaa ilmaisen kuljetuksen keskustan ja ostoskeskuksen välillä päivittäin! Port Arthur on puolestaan Pärnun keskustassa sijaitseva hyvin suosittu, moderni ja kattavan tuote- ja palvelutarjonnan omaava ostoskeskus. Täältä löydät myös keskustan suurimman ja monipuolisimman ruokakaupan.

Ylellinen illallinen kahdelle

Pärnun iltaelämä tarjoaa viihtyisiä kulttuurielämyksiä, hyvää ruokaa ja mukavaa tunnelmaa. Kulttuurin ystäville suosittelemme tutustumista Pärnun Nykytaiteen museoon, jossa on esillä yli 400 teosta. Museo on kesäisin auki iltayhdeksään. Myös vierailut Pärnun perinteisillä Hansapäivillä heinäkuussa sekä ELOKUUN UNETTOMUUS –katufestivaaleilla ovat takuulla upeita elämyksiä.

parnu-viro-016Viihtyisän päivän Pärnussa kruunaa elegantti illallinen kahden kesken. Hedon Spa -kylpylän Raymond-ravintola on kuuluisa herkullisesta ruuastaan ja todella suosittu illallispaikka. Ravintola tarjoaa huolella valmistettuja ruoka-annoksia paikallisista puhtaista raaka-aineista. Miltä kuulostaisi alkuruuaksi Etelä-Viron kangasrouskusalaatti, pääruuaksi liekitettyä ahventa ja jälkiruuaksi valikoima eestiläisten maatilojen juustoja? Ravintolan uniikki miljöö merinäköaloineen on täydellinen romanttiseen iltaan. Toinen erinomainen ravintola on jo monena vuonna Viron 5. parhaimmaksi ravintolaksi noussut Kurgo Villan ravintola. Tänne kuitenkin kannattaa varata paikat hyvissä ajoin, sillä se on usein loppuunmyyty.

parnu-viro-001Maukkaan illallisen jälkeen voi suunnata askeleensa Tervise Paradiisin 8. kerroksessa sijaitsevaan Romantic-baariin, jossa hyvän drinkin, shamppanjan tai huurteisen oluen parissa voi nauttia kahdenkeskisestä ajasta ihaillen samalla upeaa auringonlaskua. Täydellisen illan voi päättää romanttiseen kävelyyn rantapromenadilla.

Lisää Pärnu-vinkkejä!

Viron lounaisosassa meren rannalla sijaitseva historiallinen ja kaunis Pärnu tarjoaa paljon tekemistä matkailijalle.

Tutustu Pärnun tarjontaan

Viron viehattävässä kylpyläkaupungissa Pärnussa viihtyy jokainen. Kaupungin maine kylpyläkaupunkina on vuosisatojen takainen ja suomalaiselle kylpylälomailijalle Pärnu on ihanteellinen.

Lue lisää Pärnun kylpylälomista

Pärnusta löytyy paljon hyviä ja suosittuja ravintoloita, joita kannattaa kokeilla.

Tutustu Pärnun ravintolatarjontaan