Ikaalisten matkatoimisto

Päivä Pärnussa senioreille

Pärnu on täynnä kulttuuria, taidetta ja hyvää ruokaa. Helpottaaksemme matkan suunnittelua kokosimme parhaat Pärnu-vinkkimme valmiiksi päiväohjelmaksi!

Päivä käyntiin monipuolisella kulttuuritarjonnalla

Pärnu tarjoaa laajan valikoiman aktiviteetteja, kulttuuria ja nähtävyyksiä. Oivallinen tapa aloittaa Pärnuun tutustuminen on varata Ikaalisten Matkatoimiston järjestämä opastettu kiertoajelu, joka tarjoaa nähtävyyksiä sekä mielenkiintoisia tarinoita Pärnun historiasta ja nykypäivästä kiinnostuneille. Opastetut kierrokset järjestetään kesäaikaan tiistaisin sekä perjantaisin.

Pärnun nähtävymatka-parnu-003yksistä ehdottomasti tutustumisen arvoisia ovat muun muassa Nykytaiteen museo ja Pärnun historiallinen museo, jotka molemmat sijaitsevat mukavasti keskustassa. Lydia Koidula on tunnettu ja suuresti virolaiseen kulttuuriin vaikuttanut virolainen kirjailija sekä Viron kansallisrunoilija, jonka nimeä kantava museo on yksi suosituimmista tutustumiskohteista. Pärnussa on monia upeita kirkkoja, joista esimerkiksi Luterilainen Eliisabetin kirkko osoitteessa Nikolai 22 on kesäisin auki päivittäin. Perinteisestä käsityötaiteesta kiinnostuneille Maarja Magdaleena Gild -käsityötalo on erinomainen päiväretken kohde.

matka-parnu-004Pärnussa kesäisen kauniin aamupäivän voi halutessaan viettää myös Pärnu Bay Golf -golfradalla swingiään hioen. Pärnu Bay Golf sijaitsee noin 15 minuutin automatkan päässä Pärnun keskustasta ja paikalle pääsee myös julkisilla. Ikaalisten Matkatoimiston kautta voit varata Greenfee-paketit etukäteen edullisemmin.

Perinteitä ja herkullisia makuelämyksiä iltapäiväksi

matka-parnu-002Päivä Pärnussa jatkuu miellyttävien iltapäiväkahvien merkeissä, jotka maistuvatkin erityisen hyvälle kaupunkikierroksen päätteeksi. Pärnun kahvila- ja ravintolatarjonta on hyvin monipuolinen. Suosittuja kahvila- ja lounaspaikkoja Pärnun keskustassa ovat esimerkiksi Supelsaksad, jonka ruokalistalla on muun muassa salaatteja ja keittoja sekä runsas kahvi- ja teevalikoima, sekä Pärnun ensimmäinen luomukahvila kahvila Mahedik, joka tarjoaa paikallisista puhtaista raaka-aineista valmistettuja tuotteita, kuten täysjyväleipää ja leivonnaisia.

Ravintola Edelweiss on saksalaistyylinen lämminhenkinen ja viihtyisä ravintola Pärnun keskustassa, jossa voi lounasaikaan nauttia muun muassa edullisesta ja maittavasta keittolounasbuffetista. Edelweiss on myös viihtyisä illallisravintola.

Pärnun iltapäivä tarjoaa myös aimo annoksen kulttuuritapahtumia, joista suosittelemme erityisesti perinteisiä Pärnun Hansapäiviä.

Tanssia ja musiikkia Pärnun illassa

matka-parnu-006Pärnussa hemmotellaan tanssin, musiikin ja kulttuurin ystäviä. Pärnun monipuolisesta kulttuuri- ja viihdetarjonnasta niin tanssin kuin teatterin ystävät löytävät useita kiinnostavia ja viihtyisiä tapahtumia. Trahter Postipoiss -ravintolassa soitetaan tanssimusiikkia perjantaisin ja lauantaisin ja keskustan tuntumassa sijaitsevan Tervis-kylpylän kulttuurikeskuksen suositut tanssi-illat kutsuvat viihtymään.

Viro tunnetaan laulumaana ja myös Pärnussa musiikki on tärkeässä asemassa ja Pärnun konserttitalo tarjoaakin toinen toistaan upeampia konsertteja. Lue lisää konserttitarjonnasta Pärnun konserttitalon sivuilta.