Pärnun ostokset

Pärnua luonnehditaan rennon tyylikkääksi sekä romanttiseksi kaupungiksi ja se tunnetaan erityisesti suosittuna kylpyläkaupunkina. Kaupungin leppoisan rantaelämän lisäksi Pärnussa on erinomaiset ostosmahdollisuudet. Pärnussa lomailijan matkalaukku täyttyy uniikeista perinteisistä käsitöistä, kuten puisista käyttöesineistä, villasukista ja huopahatuista. Perinteiset käsityötaidot kuten neulominen, virkkaaminen ja puutyöt ovat vahva osa virolaista kansanperinnettä ja paikalliset uniikit luomukset ovat erittäin suosittuja matkamuistoja kotiin vietäviksi.

Pärnussa kaupat ja liikkeet ovat kaupungin keskustassa mukavasti lähellä toisiaan, mikä tekee shoppailusta helppoa ja vaivatonta. Pärnun keskuskadun Rüütlin varrelta löytyy kesäaikaan laaja valikoima paikallisia käsitöitä ja matkamuistokojuja, joten matkamuistokokoelmasi täydentäminen on helppoa. Rüütlin varrelta sekä kaupungin viehättäviltä sivukaduilta löytyy myös useita mielenkiintoisia liikkeitä ja putiikkeja.

parnu-viro-019parnu-viro-014

 

Pärnun parhaat shoppailuvinkit

Pärnun ostoskeskukset & tavaratalot:

Pärnu keskus

Parnu-ostokset-004Historiallisessa rakennuksessa sijaitseva moderni ja viihtyisä ostoskeskus Pärnu Keskus sijaitsee kaupungin ydinkeskustassa. Täällä sinua odottavat kattava valikoima naisten-, miesten- ja lastenvaatteita ja kenkiä, sekä uskomaton määrä erilaisia tuotteita sisustamiseen ja kauneudenhoitoon. Ostoskeskuksessa on myös kirjakauppa sekä useita viihtyisiä ravintoloita ja idyllisiä kahviloita, joissa voi lepuuttaa jalkojaan shoppailun lomassa ja nauttia samalla herkullisista paikallisista makuelämyksistä.

Kauppakeskus Port Artur

Niin ikään Pärnun keskustasta löytyy myös toinen moderni ja suosittu kauppakeskus Port Artur. Kahdessa rakennuksessa sijaitsevassa shopping centerissä vierähtää helposti tunti jos toinenkin ja Port Arturissa viihtyvät kaikki vauvasta vaariin. Port Arturin palvelutarjonta kattaa lähes sata erilaista liikettä. Lisäksi ostoskeskuksessa on suuri ruokakauppa, lasten puuhamaa sekä idyllinen kahvila. Kalev on Viron suosituin ja nimekkäin makeisten valmistaja ja Port Artur-ostoskeskuksesta löydät myös Kalevin Pärnun suklaamyymälän.

Ostoskeskus Kaubamajakas

Pärnun suurin ostoskeskus puolestaan on Kaubamajakas, joka tarjoaa tuhansia neliöitä muotia, kauneutta sekä sisustusta monilta suosituilta ja tunnetuilta tuotemerkeiltä. Lisäksi Kaubamajas-ostoskeskuksen ravintolamaailma on yksi Pärnun suosituimmista. Ravintolamaailma Gurmaaniassa on viisi erilaista ruokapaikkaa, joista jokainen varmasti löytää oman suosikkinsa. Kaubamajas tarjoaa ilmaisen pysäköintimahdollisuuden sekä kesäaikaan myös maksuttoman kuljetuksen Pärnun keskustan ja shopping centerin välillä.

 

Käsityö- ja taideliikkeet

Pärnun käsityösalonki

Pärnussa perinteiset käsityöt ovat vahvasti edustettuina ja muun maussa Pärnun käsityösalongissa on myytävänä aitoja, perinteistä virolaista käsitöitä kuten puu- ja nahkatöitä, lasi- ja keramiikkatöitä, koruja ja tekstiilejä sekä matkamuistoja. Hyvin tyypillisiä materiaaleja virolaisille perinnetekstiileille ovat luonnon omat materiaalit pellava, villa ja puuvilla. Käsityöharrastajille Pärnu on todellinen aarre. Pärnu tarjoaa kattavan valikoiman erilaisia käsityöliikkeitä, joista voi ostaa sekä valmista virolaista käsityötaidetta että laadukkaita käsityömateriaaleja omaan käsityöharrastukseen.

Pärnun käsitööait

Parnu-ostokset-005Pärnun Käsitööait-myymälä sijaitsee Pärnun keskustassa ja hemmottelee asiakkaitaan ystävällisellä palvelulla ja erinomaisella valikoimalla tuotteita käsityöharrastajille. Täältä löydät niin saumureita kuin neulepuikkojakin, sekä laajan valikoiman laadukkaita lankoja.

Lõngastuudio

Käsityön harrastajia hemmotellaan myös Lõngastuudiossa, joka on ylellinen käsityötarvikeliike alan harrastajille. Täältä löydät lisäksi kattavan valikoiman käsityölehtiä ja naisten asusteita sekä vaikkapa uuden pitsiliinan keittiön pöydälle. Ja totta kai hyllymetreittäin laadukkaita lankoja.

Eddin keramiikka

Designkeramiikkaa puolestaan tarjoaa Eddin keramiikka. Eddi Leet on hyvin arvostettu keraamikko kotimaassaan. Potitehase-nimisen keramiikkapajansa taiteilja perusti vuonna 1996. Eddin keramiikkagalleriasta voit ostaa uniikkeja ja kestäviä keramiikka-astioita kuten kulhoja, pikareita, mukeja ja vaaseja.

Parnu-ostokset-001Ehe ja Ehtne käsitöö

Langoista ja keramiikasta siirrymme puukäsityötaiteeseen. Perinteistä virolaista puukäsityötaidetta edustaa muun muassa ”Ehe ja Ehtne käsitöö”,  jonka vaihtelevasta valikoimasta jokainen varmasti löytää oman suosikkiesineensä takanreunukselle tai kirjahyllyyn.

Maria Magdalenan kilta

Maria-Magdalenan kilta on oikea paikka, jos haluat ostaa aitoja Pärnun mestarikäsityölästen valmistamia luomuksia. Suuntaa tänne myös jos haluat seurata tuotteiden luomisprosessia. Täällä voit myös osallistua erilaisille kädentaitokursseille. Maria-Magdalenan killasta löydät myös luonnonmateriaaleista valmistettuja kauniita huiveja, huopia ja kansallispukuja, sekä ihanan värikkäitä käsinkudottuja räsymattoja.

 

Paikalliset design- ja pikkuputiikit

Yhtenä Virolaisen muotoilun inspiraation lähteenä ovat mm. luonto ja metsä, joiden innoittamana syntyy tyylikästä, pelkistettyä ja ainutlaatuista designia. Taiteelleen omistautuneiden lahjakkaiden persoonien käsissä syntyvät niin perinteiset kuin modernit luomukset sekä hurmaavia teoksia ja tuotteita, joissa on yhdistelty uutta ja vanhaa: lasiesineitä, keramiikkaa, tekstiilejä ja koruja.

Kolme Karu Kaubamaja

Kolme Karu Kaubamaja on hurmaava pop-up -myymälä Pärnussa, joka pParnu-ostokset-003onnahtaa esiin kesäaikaan ja esittelee virolaisten taiteilijoiden töitä. Täältä voit ostaa muun muassa pellavaisia kodintekstiilejä, puusta muotoiltuja käyttöesineitä, mattoja, kynttilöitä ja valaisimia, koruja sekä postikortteja – kaikkea maan ja taivaan väliltä.

Vaas & Vaas

Puukäsityötä löytyy puolestaan Maria-Magdalenan killasta Vaas&Vaas / 2 Vaasin tupa – liikkeestä, josta löydät lahjatarvikkeita sekä puisia esineitä kodin sisustukseen. Yrityksen tuotteet valmistetaan käsityönä Pärnussa, jossa myös kuvataiteilija Helje Vaas viimeistelee uniikit tuotteet. Yrityksen tuotevalikoimaan kuuluu muun muassa naulakoita, avainkaappeja, penkkejä ja keinuja sekä tarjottimia ja jakkaroita.

Ivo Nikkolo

Yksi tunnettu ja suosittu design-nimi muodin saralla Pärnussa on Ivo Nikkolo. Ivo Nikkolo on uniikki muotimerkki, joka tarjoaa klassista pukeutumista tyylikkäin detaljein, ripauksella leikkisyyttä. Designeri on tunnettu pelkistetyistä linjoista, laadukkaista materiaaleista ja huolellisista, tyylikkäistä detaljeista.

Pärnun markkinat & torit

Pärnun kaupungintoriParnu-ostokset-002

Torilla tavataan myös Pärnussa. Pärnun kaupungintorilta löytyy runsas valikoima tuoreita ja hyviä raaka-aineita sekä elintarvikkeita, niin paikallisia sekä eksoottisempia vaihtoehtoja kuten sesongin hedelmiä, kasviksia ja marjoja: lähes kaikkea mistä voi loihtia maukkaan lounaan tai illallisen. Torilta voit ostaa myös paikallisten yrittäjien tuotteita kuten hunajaa sekä sesongista riippuen esimerkiksi kukkien taimia. Torin yhteydessä on sisätila jossa myydään muun muassa vaatteita ja kodintarvikkeita. Sisätiloissa sijaitsevat myös kala- ja lihanmyyntipisteet sekä viihtyisä kahvila, jossa voi nauttia paikallisista itseleivotuista herkuista.

Tutustu matkavaihtoehtoihin ja varaa oma Pärnun matkasi!

On monta syytä, miksi matkaajat valitsevat Pärnun ja Ikaalisten Matkatoimiston lomalleen vuodesta toiseen: valkoisena hohtava hiekkaranta, sininen meri, lehmuskujat syksyn väreissä, varjoisat puistobulevardit.

Lue lisää Pärnun hotellimatkoista

Viron viehattävässä kylpyläkaupungissa Pärnussa viihtyy jokainen. Kaupungin maine kylpyläkaupunkina on vuosisatojen takainen ja suomalaiselle kylpylälomailijalle Pärnu on ihanteellinen.

Lue lisää Pärnun kylpylälomista