Parhaat vinkit Pärnun jouluun

Pärnu tunnetaan ennen kaikkea upeana kesäkaupunkina hiekkarantoineen ja puistoineen, mutta kaupunki hurmaa myös talvella. Pärnun kylpylät ovat suosittuja vierailukohteita ympäri vuoden ja kaupungin idylliset kahvilat ja ravintolat palvelevat myös talviaikaan. Shoppailu on kätevää ja lasten kanssa matkustaville talvisesta Pärnusta löytyy runsaasti mukavaa tekemistä. Joulu Pärnussa on erinomainen valinta sinulle, joka haluat viettää perinteisen joulun ilman kiirettä ja hälinää.

Ikaalisten Matkatoimiston jouluinen Pärnun hotellimatka tai joulun kylpyläloma on näin täydellinen joululahja itselle ja läheisille. Olemme koonneet parhaat Pärnu-vinkkimme alle, lue ja ihastu!

1. Pärnun tunnelmalliset joulumarkkinat

Pärnun joulumarkkinat ovat tärkeä osa kaupungin joulunodotusta. Jouluiseen asuun sonnustautunut Pärnun Martensin aukio tarjoaa niin perinteisiä joulun makuja kuin mielenkiintoisia erikoisuuksiakin, lahjaideoita sekä runsaasti erilaista ohjelmaa. Pärnun joulutorilta voi ostaa muun muassa perinteisiä, kotikutoisia villasukkia, puisia käyttöesineitä sekä jouluisia herkkuja. Virolaisen joulupöydän antimista löytyy paljon tuttuja makuja, mutta myös paikallisia erikoisuuksia kuten hapankaali ja verimakkara. Pärnun tunnelmalliset joulumarkkinat järjestetään Martensin aukiolla 18.–23. joulukuuta.

2. Joulumatkalla Pärnussa lasten kanssa

Pärnun kylpylät ovat erinomainen suosikkikohde myös lapsiperheille. Erityisesti lasten mieleen on Tervise Paradiis –kylpylän vesipuisto ja sen monipuolinen aktiviteettitarjonta. Vesipuisto on osa samannimistä hotellia, jossa on lisäksi kuntosali, biljardisali ja keilahalli sekä monipuolinen ravintolamaailma. Hevostytöille ja -pojille löytyy myös ratsastusmahdollisuuksia. Jouluinen Lottemaa, Viron suurin joulumaa, on ehdottomasti myös kokemisen arvoinen tapahtuma. Lue lisää lapsiperheelle suunnattuja vinkkejä Päivä Pärnussa lapsiperheille –sivullamme!

3. Talvisia seikkailuja Pärnun luonnossa

Pärnun luonto hurmaa myös talvella. Päiväretki Soomaan kansallispuistossa on huikea elämys jokaiselle, niin tottuneille patikoijille kuin lapsiperheillekin. Kansallispuisto tarjoaa ainutlaatuisen, vaihtelevan maiseman jokineen, järvineen ja soineen. Täällä voit myös nähdä majavia, ilveksiä, hirviä ja susia, ehkäpä karhunkin. Kansallispuistossa on useita erilaisia merkittyjä vaellusreittejä ja osa reiteistä soveltuu erinomaisesti myös lasten ulkoilupäivään. Jos innostuu talvisesta suokävelystä, täältä voi vuokrata asianmukaiset, erityiset suokengät.

4. Talvinen Pärnu kulttuurin ystäville

Pärnun monipuolinen kulttuuri- ja museotarjonta elää myös talvella, joskin kesää hieman pienemmässä mittakaavassa. Talvella Pärnussa voi käydä konserteissa, museoissa ja tapahtumissa, joita järjestetään joka viikko.

Museot ovat erinomainen vierailukohde ympäri vuoden. Suosituimpia museoita Pärnussa ovat kaupunginmuseo Linnagallerii, Uuden Taiteen museo Teatterin Galleria sekä Punaisen Tornin taidemuseo. Älä myöskään unohda Pärnun kiertoajelua jonka järjestämme joulupäivänä 25.12!

5. Herkuttelijan Pärnu

Joulumatka Pärnuun tarjoaa herkkuja joka lähtöön. Jouluiseen kylpylämatkaan on usein räätälöitynä perinteinen Virolainen joulupöytä, mutta kannattaa lähteä rohkeasti tutustumaan myös Pärnun ruokakulttuuriin kaupungin monipuolisessa ja herkullisessa ravintolatarjonnassa. Paikalliset maut ovat aina kokeilemisen arvoisia ja niitä tarjoaa muun muassa Kaidri Kohvik, joka on vaatimaton, mutta idyllinen ja edullinen, paikallista kotiruokaa tarjoava kahvila. Elegantti illalliselämys löytyy puolestaan Paradis-ravintolasta. Pärnun talvi tarjoaa monipuolisia makuelämyksiä jokaisen makuun. Tutustu tarkemmin Pärnun ravintolatarjontaan täällä.

Joulumatkat Pärnuun

Pärnun kylpylöillä on vahva maine hoitoalan taitajina. Pitkät perinteet ja vuosien kokemus ovat nostaneet ne suomalaisten suosikki kylpylöiksi. Pärnun kylpylöistä Terviksestä, Tervise Paradiisista ja Viikingistä löydät hemmottelevan ja kiireettömän joulun.

Lue lisää

Pärnun pienestä ja tunnelmallisesta kaupungista matkaaja löytää joulun rauhaa. Valittavanasi on kuusi erilaista matkaa sekä useita keskustahotelleja.

Lue lisää