Pärnun ravintolat

Pärnussa on toinen toistaan parempia ravintoloita, joiden ruoka vie usein kielen mennessään. Pärnusta saat maun lisäksi myös kauniita annoksia, jotka maksavat vain osan siitä, mitä niistä saisi Suomessa maksaa. Lähde siis makumatkalle Pärnuun. Tähän olemme koonneet muutamia vaihtoehtoja, jotka olemme kokeneet hyviksi. Ravintoloita Pärnusta löytyy näiden lisäksi melkein jokaisen kulman takaa.

villa-wesset-019villa-wesset-018villa-wesset-001villa-wesset-003

Villa Wesset, Supeluse 26

Villa Wesset hotellin ravintola tarjoilee herkullisia annoksia salaateista ja pastoista maukkaisiin pääruokiin. Ravintola on hyvin tunnelmallinen, suurine ikkunoineen, kesällä terassilta voi olla välillä vaikeakin löytää paikkaa. Terassilla palvelee kesällä myös jäätelökioski.
Pääruokien hinnat noin 10-25€

Mahedik Cafe, Puehavaimu 20

Suosittu ravintola Pärnun keskustassa. Tarjolla maittavien ruokien lisäksi myös herkullisia leivonnaisia. Tarjoavat aamulla erilaisia aamupalavaihtoehtoja.
Pääruokien hinnat noin 10-15€

blogi-virkailijamatka-2017-parnu-estonia-resort

Ravintola NOOT, A.H. Tammsaare Pst 4A/6 

Estonia Resort Hotel & Span yhteydessä toimiva laadukas ravintola NOOT, valmistaa Virolaista ruokaa. Keittiömestarina toimii Rudolf Visnapuu, Cordon Bleu tittelin omistaja, joka hyödyntää sekä paikallisia kausituotteita että meren antimia.
Pääruokien hinnat 10-20€

Café Grand, Kuninga 25

Ranta-alueella sijaitsevan Hotelli Victorian ravintola tunnettiin ensi luokan ravintolana jo vuonna 1927. Viihtyisässä kahvilassa ja ravintolassa voi nauttia maittavista luonnonmukaisista raaka-aineista valmistetuista leivoksista ja kakuista sekä hyvästä ruoasta.
Pääruokien hinnat noin 10-20€

restoran-raimond

Raimond, Ranna pst 1

Meren rannassa Hedon Spa & hotellissa sijaitseva Raimond ravintola on kuin oma maailmansa, jossa ovat tärkeässä osassa maut, tuoksut, tekstuurit ja nautinnot. Se tarjoaa yksinkertaista ruokaa paikallisista aineksista. Ravintolan terassi avautuu rantahiekalle.
Pääruokien hinnat noin 15-25€

 

kurgo-villa-008kurgo-villa-009

Piparmünt, Papli 13

Kapten Kurgo Villa hotellin yhteydessä, lähellä uimarantaa toimiva Piparmünt ravintola on valittu monesti Viron suosituimpien ravintoloiden joukkoon. Ravintolan pääkokki Vladimir Upeniekille myönnettiin vuonna 2012 Viron Parhaan Kokin titteli.
Pääruokien hinnat noin 15-20€

postipoiss

Postipoiss, Vee 12

Ravintola sijaitsee keskikaupungilla, lähes 200 vuotta vanhassa talossa.
Slaavilainen keittiö
Pääruoat noin 8-20€

 

hotell-parnu-003hotell-parnu-002

Embecke, Rüütli 44

Pärnu hotellin Embecke ravintola on täydellinen romanttisiin illallisiin. Ruoastaan ja tunnelmastaan tunnettu ravintola on yksi suosituimmista ravintoloista pienille ja isoille porukoille. Ravintola tarjoilee nykyaikaista kansainvälistä ruokaa.
Pääruoat noin 10-20€
Hyvä sijainti

Ammende-Villa-032Ammende-Villa-027

Ammende Villa Mere pst.7

Ammende Villa hotellin hieno ja tyylikäs à la carte ravintola.
Pääruoat noin 24€

 Jahtklubi, Lootsi 6

Ravintola sijaitsee Pärnujoen rannassa. Ravintolassa on myös kesäterassi.

scandic-rannahotell-007 scandic-rannahotell-006

Rannahotellin ravintola, Ranna pst. 5

Rannahotellin ravintolan ruokalista tarjoaa 1930-luvun klassikoita ja myös löytöretkiä nykyajan ruokamaailmaan. À la carte -ravintolan suurista ikkunoista avautuu merinäköala.
Pääruoat noin 10-20€

Kohvik Supelsaksad, Nikolai 32

Lähellä Villa Wesset hotellia sijaitseva erittäin suosittu, sympaattinen ja tunnelmallinen pienessä puutalossa sijaitsevat kahvila-ravintola. Kesällä myös ulkoilmaterassi, josta hyvällä tuurilla sattaa löytää paikan. Tarjolla mm. erilaisia salaatteja ja pastoja. Kannattaa myös tutustua heidän herkullisiin leivoksiin, jotka vievät kielen mennessään.
Pääruokien hinnat noin 10-20€

Steffani_pizza_parnu_

Steffani Pizzeria, Nikolai 24

Keskustassa sijaitseva Steffani Pizzeria on enemmänkin ravintola, kuin tyypillinen pizzeria. Pizzojen lisäksi ravintolassa on tarjolla esimerkiksi salaatteja ja pastoja. Ravintola on sekä turistien että paikallisten suosiossa, joten kannattaa varautua jonottamaan.

Kesällä ranta-alueella (Ranna pst. 1 a) on avoinna myös toinen Steffani -ravintola, Steffani Suvepizza. Ruokien hinnat pääasiassa alle 10€.

seegi-maja

Seegi Maja, Hospidali 1

Tämä keskiaikainen ravintola sijaitsee Pärnun vanhimmassa talossa St. Peterburg hotellissa.

Lime Lounge, Hommiku 17

Pieni, herkullista ruokaa valmistava Lime Lounge -ravintola sijaitsee aivan Pärnun keskustassa. Valmistavat sekä kevyempiä annoksia, että täyttävämpiä pääruokia. Kesällä mahdollisuus ruokailla terassilla.
Pääruokien hinnat noin 10-20€.

Hea Maa restaurant, Nikolai 3/Uus

Tunnelmallinen pieni ravintola suojaisella sisäpihalla Pärnun keskustassa. Tarjolla toinen toistaan herkullisempia ja kauniimpia annoksia, joita ei ole hinnalla pilattu.
Pääruokien hinnat noin 10-15€

edelweiss

Edelweiss, Kuninga 15

On saksalaisteemainen lämmin ja kodikas ravintola Pärnun keskustassa.
Ravintolassa tarjoillaan edullinen lounas. Listalta pääruokien hinnat noin 10-25€.

Kolhethi, Kuninga 36

Pärnun keskustassa sijaitseva ravintola tarjoaa Georgialaisia herkkuja, kevyitä salaatteja, maukkaita keittoja ja mehukkaita lihavartaita. Tarjolla on myös Georgilaisia leipomotuotteita.
Pääruokien hinnat noin 10-25€