Ikaalisten matkatoimisto

Pärnun retket

Pärnussa on paljon tekemistä ja nähtävää. Voit myös lähteä retkelle muualle Länsi-Viroon tai vaikka Riikaan. Kannattaa valita yksi tai useampi retki laajasta valikoimasta. Ikaalisten Matkatoimiston matkoilla Pärnun kiertoajelun pystyy tilaamaan jo matkaa varatessa. Osa retkistä varataan suoraan paikalliselta oppaalta Aivo Luhaojalta. Tutustu myös Tekemistä Pärnussa -sivuumme.

Alpakkafarmi (4.5.-29.9.2019)

Lähde tutustumaan hellyttäviin alpakoihin ja muihin kotieläimiin, noin 12 km päähän Pärnusta Tallinnan suuntaan. Alpakkafarmilla on perulaisia alpakoita, joiden villa on erittäin pehmeää ja jotka viettävät päivänsä laitumella ruohoa syöden. Tilalla voi silittää alpakoita, syöttää niille herkkuja ja mennä alpakan kanssa vaikka pienelle kävelylle. Alpakoiden lisäksi on mahdollista nähdä kääpiövuohia ja kanoja. Paikan päällä on mahdollisuus ostaa virvokkeita ja talon emännän tekemiä käsitöitä.

 Lottemaa, Baltian suurin seikkailupuisto (kesäkuu-elokuu)

Lottemaa tarjoaa löytämisen iloa ja aktiviteetteja sekä isoille että pienille vieraille. Puistosta löytyy runsaat 100 lottemaa-teemapuistohuvilaitetta, keksintöä ja lelua. Viihdy seikkailupuistossa, tapaa Lotte -kirjoista ja -elokuvista tuttuja hahmoja, etsi ulospääsy labyrintista, tutki planetaariossa maailmankaikkeutta, tutustu erilaisiin soittimiin, musisoi, urheile, askartele Oskarin vajassa Lotten isän kanssa, leikki hauskoja leikkejä Lotten, Brunon ja Albertin kanssa ja kuuntele iäkkään matkustajakoira Klausin tarinoita kaukaista maista. Lottemaassa riittää puuhasteltavaa vaikka koko päiväksi! Nälän yllättäessä Lottemaasta löytyy ravintola ja kahviloita. Vaikka sataisi, niin ei huolta! Lottemaan taloissa voi myös leikkiä, tutkia keksintöjen koneita ja kerätä elämyksiä sisätiloissa.

Puisto sijaitsee merenrannalla. Voit siis myös ottaa aurinkoa hiekkarannalla ja kastautua lämpimään meriveteen. Rannalta löytyy lisäksi rantakahvila!

Valgerannan seikkailupuisto (touko-syyskuu)

Pärnusta noin 10 km päässä sijaitseva Valgerannan seikkailupuisto on ihanteellinen retkikohde jos etsit jännitystä ja haasteita sekä aktiivista lomaa perheen ja ystävien kanssa. Puiden latvoihin rakennetuissa seikkailuradoissa voit viihtyä ja koetella rohkeuttasi! Kiipeilemisen lomassa voit nauttia taustalla kimaltelevasta merimaisemasta. Puiston radoista löytyy viisi erilaista vaativuustasoa. Kaikkien ratojen suorittamiseen menee aikaa noin 2-3 tuntia. Alle 7v./115cm pituisille lapsille on oma erillinen seikkailurata josta löytyy riippusiltoja ja -kiikkuja sekä laskeutuvia köysiratoja. Seikkailupuioston hinta sisältää sisäänpääsyn ja seikkailuradat.Seikkailujen jälkeen voi retkeä jatkaa esimerkiksi rannalla, piknikin merkeissä ja nuotiota poltellen. Valgerannassa on myös mahdolisuus pelata frisbeegolfia 1,7km pituisella metsäradalla. Frisbee-kiekkoja voi vuokrata puistosta.

Pärnun kiertoajelu (18.6.-9.8.2019)

Tiistaisin ja perjantaisin on mahdollisuus osallistua Pärnun kiertoajelulle. Kiertoajelulla käydään läpi kaupungin keskeisiä nähtävyyksiä suomenkielisen oppaan johdolla. Pääset tutustumaan kaupunkiin pintaa syvemmältä. Kiertoajelun kesto 1-1,5h.

Pärnun jokilaivaristeily  (2.6.-31.8.2019)

Noin 1,5 h mittainen jokilaivaristeily kauniilla Pärnun joella. Lähdöt päivittäin klo 12.00, 14.00, 16.00, 18.00 ja 20.00 sekä pe-su myös klo 10.00. Klo 20.00 lähtö on ns. auringonlaskun risteily, joka kestää 2,5 h.  Laivalla on wc ja kahvio,  josta saa kahvia, pientä naposteltavaa sekä mietoja alkoholijuomia.

Golfaamaan Pärnuun

parnu-golf-003

White Beach Golf

Pärnunlahden upeiden rantojen läheisyydestä löytyy Pärnun ensimmäinen 18-reikäinen golfkenttä, White Beach Golf. Kentän on suunnitellut Kosti Kuronen DA SAFA, joka on myös Suomen huippukenttien isä. White Beach Golf-kenttä valmistui nykyiseen muotoonsa vuonna 2005. Klubirakennus valmistui vuonna 2014. Klubirakennuksessa palvelee saunatilat, ravintola ja pro-shop. White Beach Golg on noin 14 km  päässä Pärnun keskustasta.

Kenttään kuuluu paljon vettä.  Kenttää sivuaa Audrujoki, jonka lisäksi on kaivettu useita järviä. Kaivettu maa on käytetty väylien muotoilemiseksi linkstyyppiseksi dyynimaisemaksi. Ammattilaiset saavat White Beach Golf sopivaa haastetta, mutta kenttä tarjoaa pelaamisen iloa ja onnistumisen mahdollisuuksia myös vasta-alkajille. White Beach Golf toivottaa kaikentasoiset  golfaajat tervetulleiksi (green card vaadittu).

Pärnu Bay Golf

Lähde golffaamaan Pärnun upeisiin maisemiin! Pärnu Bay Golf Links sijaitsee vain n. 12 km päässä Pärnun kaupungista. Tämä Baltian ensimmäinen  links golfkenttä on avattu syyskuussa 2015. Kentän par on 72. Yksi kierros kestää noin 4,5 h ja on pituudeltaan noin 10 km. Links -kenttä merenäärellä on upea! Merenrantaan ja mäntykangasmetsään rakennettu kenttä jäljittelee hienolla tavalla Links kentän ominaisuuksia. Tämä on kenttä, joka jokaisen golfin pelaajan tulisi kokea.

Oppaalta varattavat retket:

Torstaisin Villisikailta (ympäri vuoden)

Pärnun lähistöllä sijaitsevassa Halinga-ravintolassa syödään aitovirolaiseen tapaan valmistettua villisianpaistia perinteisten lisukkeiden kera unohtamatta snapseja ja olutta. Ohjelmassa myös musiikkia ja tanssia.

Retken kesto n. 4 tuntia, hinta 36€.

riika-latvia-015Lauantaisin kokopäiväretki Riikaan (ympäri vuoden)

Retkellä ajetaan Via Balticaa pitkin Riikaan, jossa järjestetään kaupunkikierros jalkaisin ja bussilla. Kierroksen jälkeen vapaata aikaa ostoksiin ja omatoimiseen kaupunkiin tutustumiseen. (Retkellä pitää olla mukana voimassaoleva passi).

Retken kesto n. 10 tuntia, hinta 43€.

Keskiviikkoisin puolipäiväretki Latviaan – Liivinlahden rantakylät ja -maisemat (touko-syyskuu)

Retkellä tutustutaan Pärnun maakunnan sekä Latvian rantakyliin. Retkellä vieraillaan mm. Häädemeestessä, purjelaivojen entisessä rakennuspaikassa, nähdään rantakylien asukkaiden elämää, ajetaan läpi Luitemaan luonnonsuojelualueen sekä tutustutaan Kablin ranta-alueeseen. Viimeisenä vieraillaan Latvian rajalla Ainažissa, ja käydään ostoksilla  Viron ja Latvian rajalla Super- ja Goalkossa.

Lähtö keskiviikkoisin klo 13.00. Retken kesto n. 4 tuntia. Hinta 32 €. Hintaan kuuluu: suomenkielinen opastus, kahvitauko Kablissa, sisäänpääsy museo/kirkko.

 

Tutustu tarkemmin Pärnun retkiin

Lähde retkelle ihastuttavalle Alpakkafarmille!

Lue lisää

Vietä unohtumaton päivä Lottemaan teemapuistossa.

Lue lisää Lottemaasta

Lähde viettämään hauska päivä Valgerannan seikkailupuistossa!

Lue lisää

Pärnun Kiertoajelu ajalla 18.6. - 9.8.2019

Lue lisää Pärnun kiertoajelusta

Jokilaivaristeily Pärnun joella.

Lue lisää

Tutustu tarkemmin Pärnun golfpaketteihin

Lähde golfaamaan Pärnun kenties upeimpiin maisemiin! Pärnu Bay Golf Links sijaitsee vain 12 km päässä Pärnun kaupungista.

Lue Lisää Pärnu Bayn Golfpaketista

Tutustu matkavaihtoehtoihin ja varaa oma Pärnun matkasi!

On monta syytä, miksi matkaajat valitsevat Pärnun ja Ikaalisten Matkatoimiston lomalleen vuodesta toiseen: valkoisena hohtava hiekkaranta, sininen meri, lehmuskujat syksyn väreissä, varjoisat puistobulevardit.

Lue lisää Pärnun hotellimatkoista

Viron viehattävässä kylpyläkaupungissa Pärnussa viihtyy jokainen. Kaupungin maine kylpyläkaupunkina on vuosisatojen takainen ja suomalaiselle kylpylälomailijalle Pärnu on ihanteellinen.

Lue lisää Pärnun kylpylälomista