Ikaalisten matkatoimisto

Otepää

Otepää on idyllinen pikkukaupunki Etelä-Virossa. Vaikka Otepää onkin tunnettu Viron talvipääkaupunkina, tarjoaa se myös kesällä matkustajille loistavat kävelyreitit kansallispuistossa sekä romanttisilla kyläteillä. Otepää on täydellinen lomapaikka niin rauhallista kylpylälomaa kuin aktiivilomaa etsiville. Niiden, jotka uskovat yliluonnollisiin voimiin, tulisi käydä Otepään „energiapylvään“ luona. Uskotaan, että sitä koskettamalla saa suuren annoksen energiaa ja hyvän terveyden.

Otepää pähkinänkuoressa

Kaupungin nimi Otepää, tarkoittaa Karhun päätä. Otepää sijaitsee n. 225 km Tallinnasta ja siellä on asukkaita noin 2 000. Kaupunki on Baltian tunnetuin talviurheilukeskus, jossa järjestetään mm. vuosittain hiihdon maailmancup-kilpailu.

Otepään ja sen ympäristön puhtaassa luonnossa on mukava viettää aikaa rentoutuen ja akkuja ladaten, tai sitten pitää mieli ja ruumis virkeänä aktiviteettien parissa. Talvisin Otepään seutu on etenkin murtomaahiihtäjien ja moottorikelkkailijoiden paratiisi. Kesäisin Otepään ja Pühajärven harrastusmahdollisuudet ovat erinomaiset patikoinnin, pyöräilyn ja kanootilla soutelun muodossa. Voit myös harrastaa erilaisia urheilumuotoja tai pelkästään pitää hauskaa Pühajärvellä, joka on jalokivi Viron järvien joukossa.  Pühajärve oli ensimmäinen Viron järvi, joka vuonna 2000 sai sinisen lipun.

Matkailuneuvonta: Tartu mnt 1, 67404 Otepää
Puhelin: +372 766 1200, e-mail: turism@otepaa.ee

Nähtävyyksiä

  • Piispanlinnan rauniot ja Linnavuori
  • Otepään luonnnonpuisto
  • Kaunis Pühajärve-järvi
  • Energiapylväs
  • Otepään Hiihtomuseo
  • Vapaussodan uhrien monumentti

Otepään kaupungin kotisivut

Lue lisää Otepäästä

Pühajärven kartanokylpylä sijaitsee yhden Viron kauneimman järven eli Pühajärven rannalla. Kylpylä tarjoaa erinomaisen miljöön rauhaa rakastavalle ja kunnostaan huolehtivalle asiakkaalle. Hotellin huonehinnat sisältävät aamiaisen.

Lue lisää