Rakvere

Rakvere on Viron viidenneksi suurin kaupunki. Se sijaitsee Pohjois-Virosssa, noin 100 km Tallinnasta ja 20 km Suomenlahden rannikolta. Rakvere sopii erinomaisesti lomailuun, voit rentoutua kylpylässä tai nauttia keskiaisesta kävelyretkestä. Kaupungin uusitulla, Viron moderneimpana pidetyllä pääaukiolla on mukava nauttia hyvää ruokaa ja juomaa tai tehdä ostoksia.

Rakvere pähkinänkuoressa

Rakveressa on asukkaita n. 15 000. Kaupunki on Länsi-Virumaan maakuntakeskus ja maakunnan kulttuurillinen sekä koulutuksellinen sydän. Rakverea pidetään houkuttelevana sekä omalaimaisena kaupunkina. Kaupungin motto on ”tulvillaan energiaa”.

Rakvere tunnetaan myös pronssisesta Tarvas-patsaasta, joka pystytettiin kaupungin 700-vuotisjuhlia varten. Tarvas lienee Baltian suurin eläintä kuvaava patsas. Graniittisen jalustan kanssa patsas on seitsemän metriä pitkä, neljä metriä korkea ja se painaa noin seitsemän tonnia.

Rakveressa välimatkat eivät ole kovin pitkiä ja taksilla on edullista liikkua. Rakveren kulttuurielämä on monipuolista ja vilkasta. Ohjelmatietoja saa yleensä hotelleista. Kaupat ovat avoinna arkisin n. klo 9-18, suurimmat n. klo 20 asti, lauantaisin n. klo 9-16, tavaratalot n. 18 asti.

Nähtävyyksiä

  • Rakveren vetovoimaisin matkailukohde on linnoitus, jossa voi omin käsiin kokeilla muun muassa miten valmistettiin ruutia tai kolikoita.
  • Tarvas patsas
  • Parkali puisto
  • Pyhän kolminaisuuden kirkko
  • Poliisimuseossa kävijät pääsevät myös itse kokemaan poliisin jokapäiväistä työtä. Museon näyttelyt on omistettu liikenne-, mellakka- ja huumepoliiseille, konstaapeleille sekä rikostutkinnalle. Erikseen käsitellään vakoilua ja väärentämistä sekä muistellaan kymmentä Viroa järkyttänyttä rikosta. Lisäksi museossa voi testata turvavöitä, mitata reaktiota auton ratissa, pukeutua poliisin varusteisiin, oppia käyttäytymään katumellakan aikana, ottaa sormenjälkiä ja ratkaista rikosmysteereitä. Erityisesti pienille kävijöille on tehty erillinen Lasten poliisimuseo, jossa on mahdollista oppia, miten liikenteessä kuuluu käyttäytyä. Lisäksi lapset voivat eläytyä salapoliisiksi, askarrella ja leikkiä leikkihuoneessa.

Lue lisää Rakveresta
Rakveren pieni kaupunkiopas

Kylpylähotellimme

Laadukas hyvinvointikylpylä tarjoaa elämyksiä niin rauhaa etsiville nautiskelijoille kuin riemullisempaa tekemistä koko perheelle. Hotellin huonehinnat sisältävät aamiaisen.

Lue lisää

Tutustu matkoihin

Rakvere on Viron viidenneksi suurin kaupunki. Se sijaitsee Pohjois-Virosssa, noin 100 km Tallinnasta ja 20 km Suomenlahden rannikolta. Rakvere sopii erinomaisesti lomailuun, voit rentoutua kylpylässä tai nauttia keskiaisesta kävelyretkestä.

Lue lisää