Eestin poliisimuseo

Rakveressa sijaitsevassa Poliisimuseossa ei aika tule pitkäksi. Toimintaa löytyy niin lapsille kuin aikuisillekin. Museo ei ole mikä tahansa museo, vaan siellä pääsee konkreettisesti kokeilemaan minkälaista poliisin työ on käytännössä. Poliisiakatemiassa lapset pääsevät testaamaan esimerkiksi auton jarrutuksen reaktioaikaa, piiritys- ja panttivankitilanteita ja mittaamaan ajonopeuksia. Voit ottaa sormenjälkiä, leikkiä salapoliisia, tutustua takavarikoituihin aseisiin, osallistua mellakkaan sekä kokeilla tunnistatko väärennetyn rahan. Tutuiksi tulevat myös erilaiset vakoilumenetelmät. Miltähän maailma näyttää ”juoppolasien” läpi? Roolileikeissä voi leikkiä rikospoliisia tai liikennepoliisia. Tai miltä tuntuisi kokeilla poliisihelikopteria tai pyörivää autoa?
Koululaisryhmille ja esimerkiksi aikuisille kaveriporukoille on mahdollista järjestää vaikkapa erikoisyksikön piiritystilanne, jossa käytetään erikoisyksikön varusteita (taktinen liivi, pistooli, suojalasit, kypärä, oikean aseen kopio). Tarkoituksena on tehdä harmittomaksi kaksitoista roistoa. Aika on rajoitettu – ainoastaan yhteistyö ja keskinäinen viestintä vie tehtävän päätökseen. Täsmällisin joukkue voittaa.
Kylmähermoisimmille museo tarjoaa myös laboratorion, jossa on mahdollisuus tutkia ja leikellä ihmisruumiin näköistä torsoa.
Perhelipun hintaan sisältyy kaksi aikuista ja kaikki perheen lapset. Vierailun kesto on noin 1,5 h, jonka aikana suomen kielinen opas tutustuttaa museon eri toimintoihin. Opas on hyvä varata hyvissä ajoin ja vierailu maksetaan etukäteen toimistoomme. Muussa tapauksessa vierailu on omatoiminen ja liput voi ostaa paikan päällä.

Museon osoite: Tallinna tänav 3, Rakvere, 44306

Museon omat sivut Eestin poliisimuseo

 

 

Matkoja Rakvereen