Ikaalisten matkatoimisto

Päivä Tallinnassa lapsiperheelle

Tallinna tarjoaa paljon hauskaa koko perheelle. Helpottaaksemme matkan suunnittelua kokosimme parhaista vinkeistämme valmiin päiväohjelman perheellesi!

Riemukas päivä Länsi-Tallinnassa

Tallinna on loistava kohde lapsiperheille ja tekemistä löytyy varmasti kaikenikäisille. Lapsiperheelle suosittelemme erityisesti Länsi-Tallinnaa, josta puuhaa löytyy koko päivälle. Helpottaaksemme perheesi Tallinna-matkan suunnittelua kokosimme parhaista vinkeistämme valmiin ja kätevän päiväohjelman täynnä hauskanpitoa!

tallinna-viro-014Mikäpä olisikaan enemmän lasten mieleen, kuin päästä jo heti aamusta seuraamaan leikkisiä simpansseja, upeita kissaeläimiä, mahtavia jääkarhuja ja toinen toistaan suloisempia kenguruita, lampaita ja kauriita. Tallin Zoo tarjoaa hauskaa ja mielenkiintoista koettavaa ja nähtävää koko perheelle. Alueella on myös kahviloita ja lahjakauppa, sekä lasten oma eläintarha, jossa pääsee muun muassa syöttämään minivuohia. Eläintarha sijaitsee noin kymmenen minuutin automatkan päässä Tallinnan keskustasta.

Aivan eläintarhan vieressä sijaitsee Viron Ulkomuseo, jossa on esillä vanhaa virolaista arkkitehtuuria, kuten tuulimyllyjä, seppien pajoja ja maatilojen asuinrakennuksia. Museo sekä eläintarha sijaitsevat Tallinnan länsirajalla meren äärellä ja puistomainen alue on täydellinen paikka perhepiknikille. Isompaan nälkään alueelta löytyy italialainen ravintola Rukola, joka sijaitsee aivan eläintarhan lähellä.

Iltapäivään mahtuu huimaa seikkailua, shoppailua ja mukavia museoita

tallinna-viro-015Iltapäivällä seikkailu jatkuu mukavasti Nõmme Seikkailupuistossa, jossa vähän isommat lapset voivat kiipeillä, kokea huimia köysiratalaskuja ja suorittaa erilaisia esteitä eritasoisilla kiipeilyradoilla. Puisto sijaitsee noin kymmenen kilometrin päässä keskustasta ja paikalle pääsee hyvin omalla autolla ja myös bussilla. Seikkailupuiston aukioloajat, saapumisohjeet ja hinnat löydät täältä.

Ostoksille kannattaa suunnata uusittuun Rocca al Mare -ostoskeskukseen, jossa sinua palvelee 170 liikettä ja 15 ruokailupaikkaa. Jos pieniä jakoja ei vielä väsytä, voi iltapäivän päättää esimerkiksi lastenmuseo Miiamillaan, jossa on paljon ihmeteltävää ja opittavaa. Museo on tarkoitettu 3–11-vuotiaille lapsille, mutta myös kaikille lapsenmielisille. Täältä löytyy muun muassa askarteluhuoneita, näyttelyitä ja lastenkahvila. Miiamilla sijaitsee Tallinnan Kadriorgin kaupunginosassa, jonne on helppo saapua esimerkiksi omalla autolla tai raitiovaunuilla.

Ilta tieteen ja hyvän ruuan seurassa

energian-oivalluskeskus-001Riemukkaan ja toiminnantäyteisen iltapäivän jälkeen on hyvä hieman rauhoittua ja suosittelemmekin vierailua Energian Oivalluskeskukseen, joka sijaitsee lähellä Tallinnan keskustaa. Täällä on esillä yli sata interaktiivista näyttelyesinettä, jotka kertovat tarinaa muun muassa sähkön historiasta, energiasta ja optiikasta. Energian Oivalluskeskus tarjoaa paljon mielenkiintoisia ja opettavaisia asioita koko perheelle.

Ennen kuin nukkumatti saapuu unihiekkakärryineen, on maukas iltapala paikallaan. Uusi, Viron tunnetuimman sarjakuvahahmon mukaan nimetty, Lotte-kahvila Mustamäe-keskuksessa on nimenomaan lapsille tarkoitettu kahvila. Täällä voi nauttia niin lounaasta kuin viihtyisästä kahvihetkestä. Mustamäen kaupunginosassa sijaitsee myös viihtyisä Umami ravintola, jossa kesäisin voi nauttia maistuvia aterioita ravintolan kauniissa puutarhassa.

Lisää Tallinna-vinkkejä perheellesi

Tallinna lapsille

Tallinna on erinomainen kohde lapsiperheille. Tekemistä löytyy vaikka moneksi päiväksi. Ikaalisten Matkatoimistolta löydät hyvät ohjelmavinkit unohtamatta lapsiperheille sopivia hotelleja ja matkoja. Tule tutustumaan!

Lue lisää Tallinnan hotellisuosituksista lapsiperheille

Tallinnan TV-torni

Noin 9 kilometriä Tallinnan keskustasta sijaitseva Tallinnan TV-torni tarjoaa upeat näköalat ja monenlaisia aktiviteetteja.

Lue lisää

Tekemistä Tallinnassa

Tallinna on täynnä toimintaa ja kulttuuria. Runsas ravintolatarjonta kutsuu kokeilemaan ja etsimään makuelämyksiä.

Tutustu Tallinnan tarjontaan

Tallinnan hotellimatkat aamiaisella

Tallinnan matkat ja hotellit

Tallinna on suomalaisten suosituin matkakohde. Vain 2 tuntia Helsingistä Tallink Siljan shuttle-laivalla ja olet perillä. Kaupungin kehitys ja vetovoima on uskomaton. Vanhakaupunki ja moderni keskusta tarjoavat paljon nähtävää ja koettavaa hotellimatkalle.

Lue lisää Tallinnan hotellimatkoista

Tallinnan kylpylämatkat

Tallinnan risteilyt